Γιατί ο Μπαρτζώκας επέλεξε σε δεύτερο σερί αγώνα να έχει έξω τον Κάνααν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά

Αϊζάια Κάνααν

i

©Intime

Γιατί ο Μπαρτζώκας επέλεξε σε δεύτερο σερί αγώνα να έχει έξω τον Κάνααν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά

Νίκος Καλαμπάκας 23:32 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 17.04.2024

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (77-71) στον αγώνα των δύο ομάδων για το top 6 της Basket League και έτσι οι πράσινοι κλείδωσαν οριστικά το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των playoffs. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κορυφαίο τους παίκτη τον Αϊζάια Κάνααν, όμως ο «εκτελεστής» τους δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στην τελευταία περίοδο...

Το τρίτο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στη φετινή Basket League βάφτηκε ξανά πράσινο, όπως τα δύο προηγούμενα! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 77-71 και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του πρωταθλήματος οριστικά.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι και με 17 πόντους, ωστόσο επέστρεψαν στον αγώνα και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Κορυφαίος τους παίκτης ήταν ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους, όποτε χρειάστηκε ήταν αυτός που έδινε τις λύσεις και γενικά η παρουσία του έδειχνε ότι ο γκαρντ από τις ΗΠΑ είχε παθιαστεί.

Προκάλεσε σε πολλούς εντύπωση το γεγονός ότι ο Κάνααν δεν ήταν στους πέντε που τέλειωσαν τον αγώνα, ωστόσο δεν είναι κάτι φοβερό για κάποιον που παρακολουθεί την ομάδα από τότε που την ανέλαβε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού συνηθίζει να μην κοιτάζει το ποιος παίκτης του είναι σε καλύτερη κατάσταση μέσα στους αγώνες και ακολουθεί το πλάνο του πιστά. Από πέρυσι ήταν πολλές οι φορές που ο Κάνααν δεν τελείωνε τα παιχνίδια! Αυτό συμβαίνει επειδή το τεχνικό επιτελείο βγάζει ένα πλάνο για το πόσο πρέπει να αγωνίζεται ο κάθε παίκτης, ώστε να μην ταλαιπωρείται. Οι συνεχόμενοι αγώνες και το επιβαρυμένο πρόγραμμα των ομάδων αναγκάζουν τα σταφ να κοιτάζουν τα πάντα.

Για τον λόγο αυτόν ο χρόνος μοιράζεται και σπάνια ξεφεύγει η ομάδα από το πλάνο της. Κάπως έτσι, ο καυτός το βράδυ της Δευτέρας 15/4 έμεινε στον πάγκο στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις, αφού μέσα στο παρκέ βρίσκονταν οι Γκος και Ουόκαπ που κάλυπταν τις θέσεις των γκαρντ! Μπορεί κάποιος μάλιστα να ισχυριστεί ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού προτίμησε τον Γκος επειδή ίσως είναι πιο σκληρός στην άμυνα. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε υπέρ των ερυθρόλευκων, οπότε ο κόουτς δεν δικαιώθηκε αυτή τη φορά για την επιλογή του.

Να σημειωθεί ότι ο Κάνααν είχε 15 πόντους, ενώ ο Γκος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 19!