Οι Ισπανοί θυμίζουν την απειλή του Παναθηναϊκου για τους Ταβάρες-Χεζόνια, οι Μούσα-Πουαριέ κοιτούν επίσης την έξοδο
i

© EuroLeague Basketball

Οι Ισπανοί θυμίζουν την απειλή του Παναθηναϊκου για τους Ταβάρες-Χεζόνια, οι Μούσα-Πουαριέ κοιτούν επίσης την έξοδο

Γιώργος Γαβριλάκης 16:16 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 24.01.2024

Η Mundo Deportivo επιβεβαιώνει την προσφορά του Παναθηναϊκού προς τους Έντι Ταβάρες και Μάριο Χεζόνια, ενώ προβλέπει πως δύσκολα θα μείνουν στην Ρεάλ Μαδρίτης και οι Τζάναν Μούσα και Βενσάν Πουαριέ.

Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες -μία ντουζίνα μέρες για την ακρίβεια- η Marca είχε αποκαλύψει τις επαφές του Παναθηναϊκού με δύο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, είχε εστιάσει την κατάσταση σε διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Έντι Ταβάρες και τον Μάριο Χεζόνια! 

Τώρα, ήρθε η σειρά της Μundo Deportivo να επιβεβαιώσει τη διάθεση των «πρασίνων» για τους συγκεκριμένους δύο αθλητές, επαναλαμβάνοντας την ιστορία, αλλά και τα ποσά που προσφέρει ήδη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Τρία εκατομμύρια στον σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι και δύο στον Κροάτη φόργουορντ

Πλέον, το νέο δημοσίευμα από την Ισπανία τοποθετεί τον Παναθηναϊκό ως μεγάλη απειλή για τους Ταβάρες και Χεζόνια, τα κασέ των οποίων δεν προβληματίζει τους «πράσινους», αλλά οι ετήσιες αμοιβές τους αποτελούν απαγορευτικές υποθέσεις για τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος τοποθετεί νέα αυστηρά όρια στα μπάτζετ των Μαδριλένων. Όχι ανάλογες με της Μπαρτσελόνα, αλλά τέτοιες που τα 2-3 εκατομμύρια ετήσιων αμοιβών δεν μπορεί να μοιραστούν σε πολλούς παίκτες. 

Πράγμα που σημαίνει ότι οι Τζάναν Μούσα και Βενσάν Πουαριέ δεν έχουν δεδομένη θέση στην Ρεάλ Μαδρίτης. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό τους προφίλ και την ποιότητά τους, αλλά με τα λεφτά που αξιώνουν και κυρίως αυτά που θα ζητήσουν το καλοκαίρι. Διότι και αυτοί μένουν ελεύθεροι, ενώ μέχρι στιγμής πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα, ο Πουαριέ θεωρείται βέβαιο πως θα ζητήσει ένα συμβόλαιο στο επίπεδο του Ταβάρες (δηλαδή 3 εκατομμύρια), ενώ ο Μούσα δεν πρόκειται να ζητήσει και πολύ λιγότερα. 

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα
EUROLEAGUE

12:00 - 25.01.2024

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα

Ακόμα κι αν το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο, υπάρχουν σημάδια που το... επηρεάζουν και είναι τόσο ισχυρά που ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό θεωρείται από πολύ πιθανό έως πάρα πολύ πιθανό, στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δηλαδή, στον «αγαπημένος μου προορισμό». Και το έχει πει τόσες φορές που σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση...

Έτσι, η Βασίλισσα που πέρσι κατέκτησε την EuroLeague και έχει μία κυρίαρχη παρουσία και την τρέχουσα περίοδο, κινδυνεύει σε λίγους μήνες να χάσει ένα μεγάλο μέρος της ραχοκοκαλιά της. Κι αν οι Ταβάρες και Χεζόνια αποκτούν... πράσινη απόχρωση, μένει να φανεί αν θα αποχωρήσουν και οι Τζάναν Μούζα και Βενσάν Πουαριέ. Κι αν το αποφασίσουν, μεγάλο ερώτημα αποτελεί το που θα καταλήξουν. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mundo Deportivo θυμίζει το προ ημερών ρεπορτάζ της για την είσοδο ομάδα του Ντουμπάι από την ερχόμενη κιόλας περίοδο (2024-25), γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τους κανόνες της αγοράς, την προσφορά, την ζήτηση και τα οικονομικά δεδομένα.