Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Το επόμενο βήμα μετά την Μπαρτσελόνα!

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Το επόμενο βήμα μετά την Μπαρτσελόνα!

Γιάννης Πάλλας 21:31 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:31 - 26.06.2023

Η αποχώρηση από την Μπαρτσελόνα και οι δυο δρόμοι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Η επόμενη ημέρα μετά την τριετία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα περιλαμβάνει πρώτα απ’ όλα την αγρανάπαυση. Ο Λιθουανός τεχνικός λειτουργούσε υπό μεγάλη πίεση καθοδηγώντας τους «μπλαουγκράνα» και η ξεκούραση είναι αναγκαία πριν επιστρέψει ξανά στους πάγκους.

Άλλωστε προς ώρας και να ήθελε να δουλέψει στο υψηλό επίπεδο δεν υπάρχει ανοικτή θέση σε κάποιον πάγκο της EuroLeague, οπότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιμένει στη... γωνία.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάνοντας... ταμείο για την Μπαρτσελόνα μπορεί να πει κάποιος ότι δεν απέτυχε, αλλά ούτε και έφερε όμως στο σύλλογο το τρόπαιο της EuroLeague που ήταν και ο μεγάλος στόχος. 

Άλλωστε, γι’ αυτό επένδυσαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια στην τριετία προκειμένου να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης. Από τη στιγμή που αυτός ο στόχος δεν υλοποιήθηκε ήταν λογικό να υπάρχουν τριγμοί που εν τέλει οδήγησαν στο «διαζύγιο».

Οι δυο δρόμοι

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αυτή τη στιγμή έχει να επιλέξει ανάμεσα στους δυο δρόμους. Ο ένας που είναι και ο πιθανότερος, είναι εκείνος της... αγρανάπαυσης. Ταξίδια, ξεκούραση και αποσυμπίεση έπειτα από μια τριετία μεγάλης πίεσης και επιβάρυνσης που δέχθηκε, ώστε η Μπαρτσελόνα να πετύχει τους στόχους της.

Το ελληνικό καλοκαίρι θα τον βοηθήσει να αποφασίσει καλύτερα για την επόμενη ημέρα. Να δει εάν είναι καλύτερο να κάνει ένα στοπ πριν επανέλθει ξανά στην πρώτη γραμμή.

Ο άλλος δρόμος αφορά την εμπειρία στο ΝΒΑ, όπου έχει άλλωστε κατά καιρούς δεχθεί προτάσεις για να μπει στο τεχνικό επιτελείο κάποιων ομάδων. Πρόσφατα οι Τορόντο Ράπτορς του πρότειναν να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ, ενώ λίγες ώρες μετά το «διαζύγιο» με την Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε το Μέμφις.

Όμως σε κάθε περίπτωση αυτό το βήμα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει να το κάνει με τους δικούς του όρους και όχι απλά για να πάει συνεργάτης σ’ ένα προπονητικό επιτελείο ομάδας του ΝΒΑ.

Επειδή έχει μεγάλες φιλοδοξίες, δεν σκοπεύει να μπει σ’ ένα προπονητικό τιμ, απλώς και μόνο για να είναι στον πάγκο μιας ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Αυτό το βήμα θέλει να το κάνει, αλλά έχοντας εκείνος τον πρώτο λόγο, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη προοπτική συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Τη δεδομένη στιγμή το πρώτο που θα κάνει ο Λιθουανός τεχνικός είναι να αποφορτιστεί με την οικογένεια του «οργώνοντας» το Αιγαίο και στη συνέχεια θα περιμένει πιθανότατα μένοντας εκτός μέχρι να ανοίξει μια θέση στο υψηλότερο επίπεδο.