Το νέο γήπεδο των Κλίπερς και ο Στιβ Μπάλμερ που είναι ασυγκράτητα ενθουσιασμένος με τις χίλιες τουαλέτες (vids)
i

© photo by Irfan Khan / Getty Images / Ideal Images

Το νέο γήπεδο των Κλίπερς και ο Στιβ Μπάλμερ που είναι ασυγκράτητα ενθουσιασμένος με τις χίλιες τουαλέτες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:46 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 31.01.2024

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Λ.Α. Κλίπερς και πρώην συνεργάτης του Μπιλ Γκέιτζ στην Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, δεν μπορεί να περιμένει την ώρα και τη στιγμή που οι Καλιφορνέζοι θα μπουν στο Intuit Dome. Τη νέα έδρα της ομάδας που θα κοστίσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια και θα διαθέτει 1.160 τουαλέτες!

Αφού έβγαλε δισεκατομμύρια κυρίως από τα project της Microsoft, ως το δεξί χέρι του Μπιλ Γκέιτζ και ως ο εκτελεστικός διευθυντής του κολοσσού στον χώρο της τεχνολoγίας για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Στιβ Μπάλμερ τα τελευταία χρόνια κάνει το... κομμάτι του ως ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς

Μάλιστα, το στυλ του, ο αλέγκρο χαρακτήρας του και οι εκκεντρικές του συμπεριφορές, δεν θυμίζουν σε τίποτα τους προέδρους των υπόλοιπων ομάδων του «μαγικού πλανήτη». Κάνει χιούμορ, φωνάζει σαν οπαδός κατά τη διάρκεια των αγώνων, κυρίως όμως, δεν διστάζει να σπαταλήσει αμέτρητα λεφτά για να κάνει τους Κλίπερς πρωταγωνιστές. 

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, που μάλιστα θα φιλοξενήσει και το All-Star Weekend του ΝΒΑ το 2026, έχει δαπανήσει ήδη περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το Intuit Dome που ξεκίνησε να χτίζεται το 2021 και πλέον βρίσκεται στο τελευταίο κατασκευαστικό του στάδιο. 

Η νέα αρένα των Καλιφορνέζων, βρίσκεται στο Ινγκλγουντ του Λος Άντζελες, σε μία... κακόφημη (γενικά) γειτονιά, αλλά φημισμένη από την εποχή που οι Λέικερς έπαιζαν εκεί, στο θρυλικό Forum, το γήπεδο που παρουσίασαν το Show Time της δεκαετία του '80 και συγκεκριμένα από το 1979 έως το 1991. Διάστημα που οι Λιμνάνθρωποι κατέκτησαν πέντε από τα συνολικά 17 πρωταθλήματα της ιστορίας τους, πριν μεταφερθούν στο Staples Center που τα τελευταία χρόνια έχει μετονομαστεί σε Crypto Arena.

Μόνο που στο άμεσο μέλλον, οι Κλίπερς θα είναι τα... αφεντικά του Ίνγκλγουντ και όσοι φίλαθλοι επισκεφτούν το Intuit Dome θα έχουν απίστευτα πολλές επιλογές, ειδικά όταν τους έρθει να κάνουν την φυσική τους ανάγκη. Ο Μπάλμερ είναι για πολλά πράγματα περήφανος, αλλά περισσότερο για το παγκόσμιο ρεκόρ που αναμένεται να κάνει το νέο οικοδόμημα. 

«Έχω εμμονή με τις τουαλέτες», είπε ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg λίγο πριν την ολοκλήρωση της μεγάλης κατασκευής. Ενημέρωσε πως «στο γήπεδο θα χωρούν 17.500 φίλαθλοι και θα υπάρχουν πάνω από χίλιες τουαλέτες. Τρεις φορές περισσότερες από τα γήπεδα των υπόλοιπων ομάδων στο ΝΒΑ». 

Aξίζει να σημειωθεί πως γενικά αρκετοί μέτοχοι, μεγαλομέτοχοι και πρόεδροι ομάδων του «μαγικού πλανήτη» έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να ανακατασκευάσουν τα γήπεδα ή ακόμα και να φτιάξουν καινούργια.

H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων
NBA

14:47 - 13.01.2024

H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Η Λορίν Πάουελ, η πάμπλουτη επιχειρηματίας και χήρα του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, αναζητά επενδυτή για να του μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της στους οργανισμούς των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (NBA) και Ουάσινγκτον Κάπιταλς (NHL). O πρόεδρος αυτών, ελληνικής καταγωγής, Τεντ (Θεόδωρος) Λιόνσις, συνεχίζει πάντως να σκέφτεται την επένδυση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για το νέο γήπεδο.

Όπως για παράδειγμα ο ελληνικής καταγωγής, ιδιοκτήτης των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Τεντ Λιόνσις, ο οποίος έχει πάρει την έγκριση από την πολιτεία για να φτιάξει ένα τεράστιο πάρκο στην Βιρτζίνια, που θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και την ομάδα του ΝΒΑ. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επίσης σκαρώνουν νέο γήπεδο, ενώ οι Σίξερς προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους στην Chinatown της Φιλαδέλφεια πως θα ήταν θετική εξέλιξη για την περιοχή να κατασκευαστεί εκεί το νέο «σπίτι» των 76ers.