Το πλάνο των Μπακς για τον Άλεξ Αντετοκούνμπο
i

@ Getty Images

Το πλάνο των Μπακς για τον Άλεξ Αντετοκούνμπο

Γιώργος Γαβριλάκης 17:34 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 02.09.2023

Oι Μιλγουόκι Μπακς έχουν αποφασίσει να αποδεσμεύσουν τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, αλλά να διατηρήσουν τα δικαιώματα του ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για μία ακόμα χρονιά στην G-League με τους Ουισκόνσιν Χερντ. Μάλιστα αν μείνει στη θυγατρική ομάδα τουλάχιστον για 2 μήνες, πέραν απο τον μισθό του θα εισπράξει ως μπόνους 75.000 δολάρια.

Δεν έχει περάσει ούτε καν μια μέρα από τη στιγμή που οι Μιλγουόκι Μπακς υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με τον βενιαμίν Αντετοκούνμπο. Ο Άλεξ συμφώνησε με την ομάδα που πρωταγωνιστει και ηγείται ο αδελφός του, Γιάννης και στην οποία αγωνίζεται και ο Θανάσης, μόνο που τα Ελάφια δεν έχουν σκοπό να εμφανίσουν και τον τρίτο Αντετοκούνμπο στο ρόστερ που θα εμφανιστεί στο ΝΒΑ για τη σεζόν 2023-24.

Εξ αρχής η πρόθεση των Ελαφιών, μιας και δεν είχαν διαθέσιμο two-way συμβόλαιο (το τρίτο και τελευταίο το πήρε ο Τάι Τάι Ουάσινγκτον), ήταν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του 23χρονου Άλεξ, για να τον έχουν στη διάθεση της θυγατρικής τους ομάδας που αγωνίζεται στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA, γνωστή και ως G-League. 

Μέσα απο τη διαδικασία υπογραφής συμβολαίου με τους Μπακς και ακολούθως της αποδέσμευσής του, το Μιλγουόκι -βάσει των κανονισμών- έχει τη δυνατότητα πλέον να τον επαναφέρει στην G-League. Και αυτό προφανώς είχε γίνει σαφές στον νεαρό αθλητή απο την πρώτη στιγμή. 

Πάντως, η ομάδα για να τον δελεάσει στη συμφωνία, σύμφωνα με τον Έρικ Μεμ του The Athletic, έβαλε τον εξής όρο: Αν ο Άλεξ ενταχθεί στους Ουισκόνσιν Χερντ και παραμείνει στην ομάδα για τουλάχιστον 2 μήνες και μία ημέρα πέραν απο τους μισθούς του, θα εισπράξει έξτρα 75.000 δολάρια ως μπόνους. 

Άλλη μία επένδυση για τους Antetokoubros - Έγιναν συνιδιοκτήτες του L.A. Golf Club
NBA

13:51 - 30.08.2023

Άλλη μία επένδυση για τους Antetokoubros - Έγιναν συνιδιοκτήτες του L.A. Golf Club

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τα αδέλφια του αναβαθμίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητες έξω από το μπάσκετ και μαζί με τις τενίστριες Σερένα και Βένους Ουίλιαμς συνεργάζονται και πλέον θα διαχειρίζονται το κορυφαίο γήπεδο γκολ του Λος Άντζελες.

Γενικά πάντως οι Μπακς αν και δεν έχουν δυνατότητα -από πλευράς περιορισμένου salary cap- να υπογράψουν με κάποιον από τους ελάχιστους ποιοτικούς free agents, όπως για παράδειγμα με τον Κρίστιαν Γουντ, έχουν τη διάθεση να κάνουν μία ακόμα μικρή επένδυση. Γι αυτό υπέγραψαν μη εγγυημένο συμβόλαιο με τον Ντρου Τίμι κι αν ο 22χρονος φόργουορντ/σέντερ τους δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο NBA, μετά από μία πλούσια Κολεγιακή καριέρα, σκοπεύουν να του δώσουν μία θέση στο τελικό ρόστερ.