O Τζαμπάρι Πάρκερ επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα
i

© Euroleague Basketball

O Τζαμπάρι Πάρκερ επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα

Γιώργος Γαβριλάκης 15:25 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 17.04.2024

H πρώτη του ευρωπαϊκή σεζόν κρίνεται επιτυχημένη και η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κρατήσει στην ομάδα της τον πρώην σταρ του ΝΒΑ, Τζαμπάρι Πάρκερ για δύο ακόμα σεζόν, πέραν από την τρέχουσα, που οδηγεί τους Καταλανούς απέναντι στον Ολυμπιακό για τα Playoffs της Euroleague.

Μία εβδομάδα πριν συναντήσει τον Ολυμπιακό για τα Playoffs της Euroleague, η Μπαρτσελόνα έκανε μία κίνηση με γνώμονα το άμεσο μέλλον της. Αποφάσισε να προεκτείνει την συνεργασία της με τον Τζαμπάρι Πάρκερ και από μία σεζόν (την τρέχουσα), πλέον τον δέσμευσε μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο 29χρονος Αμερικανός, ο οποίος στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας βρέθηκε με... τόνους «αστερόσκονης» στο ΝΒΑ και έφθασε σε σημείο να βάζει 20+ πόντους με τους Μιλγουόκι Μπακς, ως ο ηγέτης μιας ομάδας στην οποία συμμετείχε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των πρώτων του ετών στον «μαγικό πλανήτη», το καλοκαίρι πήρε μία απόφαση ζωής.

Μη έχοντας μέλλον στο κορυφαίο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, που η παρουσία του είχε υποβαθμιστεί-υποτιμηθεί λόγω των συνεχόμενων και σοβαρών τραυματισμών, αποφάσισε να μεταφερθεί στην Ισπανία.

Με την Μπαρτσελόνα κατάφερε το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπό του και να αρχίσει (εκ νέου) να ευχαριστιέται το παιχνίδι του μπάσκετ που τόσο πολύ αγαπά. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δίψα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και σιγά σιγά άρχισε να αναδεικνύει τα χαρίσματά του στο παιχνίδι.

Η Βιλερμπάν εμπιστεύεται τον Πιερίκ Πουπέ: Προσέφερε διετές συμβόλαιο στον Γάλλο προπονητή
EUROLEAGUE

12:31 - 17.04.2024

Η Βιλερμπάν εμπιστεύεται τον Πιερίκ Πουπέ: Προσέφερε διετές συμβόλαιο στον Γάλλο προπονητή

Με τον Πιερίκ Πουπέ στον πάγκο της θα συνεχίσει η Βιλερμπάν, που προσέφερε στον 39χρονος Γάλλο κόουτς νέο συμβόλαιο και θα είναι ο head coach της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Το ταλέντο του και συνδυασμό με τον σπουδαίο χαρακτήρα του (όπως λένε όλοι στη Βαρκελώνη) τον τοποθετεί μακροπρόθεσμα πλέον, στο ρόστερ των Καταλανών, με τους οποίους τη σεζόν 2023-24 καταγράφει στην στατιστική του 10,3 πόντους και 3,9 ριμπάουντ στην Euroleague, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα προσφέρει 11,5 πόντους και 3,1 ριμπάουντ ανά αγώνα.