Σκληρή τιμωρία του ΝΒΑ στον Πόρτερ - Δια βίου αποκλεισμός από τη λίγκα!

Τζοντάι Πόρτερ

i

Photo by Rich Storry/Getty Images

Σκληρή τιμωρία του ΝΒΑ στον Πόρτερ - Δια βίου αποκλεισμός από τη λίγκα!

Νίκος Καλαμπάκας 20:32 - 17.04.2024

Ο Τζόντεϊ Πόρτερ δεν θα αγωνιστεί ξανά στο ΝΒΑ αφού η λίγκα τον έκρινε ένοχο για παράνομο στοιχηματισμό και τον απέκλεισε από κάθε είδους ενασχόληση με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη!

Ο Τζόντεϊ Πόρτερ των Τορόντο Ράπτορς δεν θα μπορεί πλέον να παίζει στο ΝΒΑ, καθώς του επιβλήθηκε ποινή ισόβιου αποκλεισμού για τη συμμετοχή του σε στοιχήματα.

Σε δελτίο τύπου από το NBA , αναφέρεται ότι «Ο Πόρτερ παραβίασε τους κανόνες του πρωταθλήματος αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σε αθλητικούς παίκτες στοιχημάτων, περιορίζοντας τη δική του συμμετοχή σε έναν ή περισσότερους αγώνες για στοιχηματικούς σκοπούς και στοιχηματίζοντας σε παιχνίδια του ΝΒΑ».

Ασυνήθιστες διακυμάνσεις στα στοιχήματα για τον παίκτη ήταν ύποπτες στον αγώνα της 26ης Ιανουαρίου εναντίον του Λος Άντζελες Κλίπερς και στον αγώνα της 20ης Μαρτίου εναντίον του Σακραμέντο Κινγκς, και το ΝΒΑ τον έκρινε ένοχο στον αγώνα των Κλίπερς.

Ως αποτέλεσμα, ο Πόρτερ δεν θα μπορεί πλέον να παίζει στο ΝΒΑ για το υπόλοιπο της ζωής του».

Ολόκληρο το δελτίο τύπου από το NBA:

«ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 17 Απριλίου 2024 - Το NBA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Τζοντάι Πόρτερ παίκτης που είχε πρόσφατα συμβόλαιο με τους Toronto Raptors, αποκλείστηκε από το NBA. Μια έρευνα του πρωταθλήματος διαπίστωσε ότι ο Πόρτερ παραβίασε τους κανόνες του πρωταθλήματος αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σε αθλητικούς παίκτες στοιχημάτων, περιορίζοντας τη δική του συμμετοχή σε έναν ή περισσότερους αγώνες για στοιχηματικούς σκοπούς και στοιχηματίζοντας σε αγώνες του NBA.

Η έρευνα του πρωταθλήματος διαπίστωσε ότι πριν από τον αγώνα των Ράπτορς στις 20 Μαρτίου, ο Πόρτερ αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε ένα άτομο που γνώριζε ότι ήταν παίκτης του NBA. Ένα άλλο άτομο με το οποίο ο Πόρτερ συνδέθηκε και ήξερε ότι ήταν παίκτης στοιχήματος στο ΝΒΑ, έβαλε στη συνέχεια ένα στοίχημα πρότασης 80.000$, για να κερδίσει 1,1 εκατομμύριο δολάρια, στοιχηματίζοντας ότι ο Πόρτερ θα είχε χαμηλότερη απόδοση στο παιχνίδι της 20ης Μαρτίου.

Η έρευνα του πρωταθλήματος διαπίστωσε επίσης ότι ο Πόρτερ περιόρισε τη συμμετοχή του στο παιχνίδι για να επηρεάσει το αποτέλεσμα ενός ή περισσότερων στοιχημάτων στην απόδοσή του σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι των Ράπτορς. Στο παιχνίδι της 20ης Μαρτίου, ο Πόρτερ έπαιξε μόνο τρία λεπτά, ισχυριζόμενος ότι ένιωθε άρρωστος. Λόγω της ασυνήθιστης στοιχηματικής δραστηριότητας και ενεργειών του παίκτη, το στοίχημα της πρότασης των 80.000 $ πάγωσε και δεν καταβλήθηκε.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ ταξίδευε με τους Raptors ή Raptors 905, τη θυγατρική του NBA G League των Raptors, ο Πόρτερ έβαλε τουλάχιστον 13 στοιχήματα σε παιχνίδια NBA χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό λογαριασμό στοιχηματισμού ενός συνεργάτη. Αυτά τα στοιχήματα κυμαίνονταν σε μέγεθος από $15 έως S22.000, για ένα σύνολο 54.094 $. Η συνολική πληρωμή από αυτά τα στοιχήματα ήταν 76.059 $, με αποτέλεσμα καθαρά κέρδη 21.965 $. Κανένα από τα στοιχήματα δεν αφορούσε κανένα παιχνίδι στο οποίο έπαιξε ο Πόρτερ. Τρία από τα στοιχήματα ήταν στοιχήματα πολλαπλών παιχνιδιών που περιλάμβαναν ένα παιχνίδι Raptors, στο οποίο ο παίκτης πόνταρε ότι οι Raptors θα χάσουν. Και τα τρία στοιχήματα χάθηκαν.

Τα ύποπτα στοιχήματα που αφορούσαν την απόδοση του Πόρτερ στον αγώνα των Raptors στις 20 Μαρτίου τέθηκαν υπόψη του NBA από αδειοδοτημένους φορείς αθλητικών στοιχημάτων και έναν οργανισμό που παρακολουθεί τις νόμιμες αγορές στοιχημάτων».