ΑΕΚ vs ΠΑΟ, έτσι που τα κάνατε να δω πώς θα ξεμπλέξετε!
i

© Intime

ΑΕΚ vs ΠΑΟ, έτσι που τα κάνατε να δω πώς θα ξεμπλέξετε!

«Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» έδωσαν πολλά δικαιώματα στο δρόμο για το μεταξύ τους ντέρμπι, την Κυριακή όποιος δεν καταφέρει να ισορροπήσει στο τεντωμένο, αγωνιστικά, βαθμολογικά και ψυχολογικά, σχοινί πέφτει στο κενό ή σχεδόν!

Πριν από τρεις αγωνιστικές η διαφορά μεταξύ του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και της δεύτερης ΑΕΚ ήταν στους 8 βαθμούς! Οι πράσινοι αισθάνονταν μια χαρά με τη συνέπειά τους στο χορτάρι και την ασφάλεια που τους παρείχε η απόσταση από τον πλησιέστερο αντίπαλο, οι "κιτρινόμαυροι" αισθάνονταν μια χαρά με το ποδόσφαιρό τους και την προοπτική του, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παρακολουθούσαν τις εξελίξεις αλλά δε συμμετείχαν πραγματικά σε αυτές!

Σήμερα η απόσταση μεταξύ του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και της δεύτερης ΑΕΚ είναι στους 7 βαθμούς και την Κυριακή έχουν το μεταξύ τους ντέρμπι στην "ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ" αλλά μετά και από τα χθεσινά, την επικράτηση με τουλάχιστον μέτρια εμφάνιση της ομάδας του Γιοβάνοβιτς στη Λιβαδειά και την "γκέλα" αυτής του Αλμέιδα στα Γιάννινα τίποτε δεν έχει αλλάξει και τίποτε δεν είναι όπως παλιά!

Παναθηναϊκός: Η νίκη στη Λιβαδειά... οιωνός πρωταθλήματος (pic & vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:00 - 04.01.2023

Παναθηναϊκός: Η νίκη στη Λιβαδειά... οιωνός πρωταθλήματος (pic & vids)

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύτηκε στη Λιβαδειά, αλλά στο τέλος πήρε το «διπλό» (0-1) και έφθασε τις 13/16 νίκες στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους τα τελευταία 28 χρόνια.

Το "τριφύλλι" έβαλε τρίτο ματς στη σειρά με τουλάχιστον προβληματική, ή τέτοια που να δίνει αφορμή για προβληματισμό, εικόνα, η 'Ενωση παρουσιάστηκε τουλάχιστον ανεπαρκής ανασταλτικά αλλά και με το γνωστό ζήτημα στο τελείωμα των φάσεων! Είναι η πρώτη φορά που στις δύο ομάδες της, φετινής, κορυφής κλονίζεται, ή δείχνει να, η πίστη στο project, πολύ πιο σημαντικό και ανησυχητικό από οποιοδήποτε αγωνιστικό, εφήμερο ή όχι, ζήτημα!

Προφανώς και στην ανάγνωση, στο απόσταγμα, της 16ης και μόνο αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται αν όχι ο ευνοημένος σίγουρα ένας από αυτούς, στο απτό, βαθμολογικό του πράγματος αποκατέστησε τους τρεις από τους τέσσερις χαμένους βαθμούς της διαφοράς από τον ανταγωνισμό! Πηγαίνει με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και με μια χρυσή ευκαιρία στα πόδια του στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Σε περίπτωση νίκης θα έχει κάνει ένα τεράστιο, το μεγαλύτερο μέχρι το επόμενο, βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, στο λιγότερο ευνοϊκό σενάριο αν φύγει με το τρίποντο την Κυριακή θα έχει ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δέκα βαθμούς μακριά του! Και κυρίως θα έχει αποκαταστήσει σε απόλυτο βαθμό την αυτοπεποίθησή του και αυτή την αίσθηση ανωτερότητας που εξέπεμπε από την αρχή μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος, ηχούν ήδη πολύ δυνατές οι σειρήνες μιας επιτυχίας που θα αυξήσει θεαματικά τις πιθανότητες για τον πρώτο τίτλο μετά από 12 χρόνια, καθόλου απλές στη διαχείρισή τους!

Όσο για την ΑΕΚ, αρκεί μια βόλτα στα social media, το "καφενείο" της εποχής, για να πιάσει κανείς το κλίμα, ένα και μόνο παιχνίδι ήταν αρκετό, μαζεύτηκαν βλέπετε πολλά στραβά σε μια βραδιά, όχι ακριβώς για να απαξιωθεί αλλά σίγουρα για να δεχθεί δριμεία κριτική έως και να τεθεί υπό σχετική αμφισβήτηση ο τρόπος του Αλμέιδα, οι επιλογές αλλά και το κοουτσάρισμα του Αργεντινού!

Μαζί σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πεδίον δόξης λαμπρό για τους απανταχού παραπονιάρηδες, αρνητές, γκρινιάρηδες, μηδενιστές, δε φτιάχνουν πραγματικότητα αλλά, καλώς ή κακώς, αν δε διαμορφώνουν σίγουρα επηρεάζουν την ατμόσφαιρα! Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια το ότι έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες η αναμέτρηση με το μεγάλο αντίπαλο, άρα και η δυνατότητα αντίδρασης - απάντησης, μοιάζει συγκυρία έως και ευνοϊκή!

Ευνοϊκή αλλά και επικίνδυνη! Με τα νέα δεδομένα, όσο κλισέ κι αν διαβάζεται ή ακούγεται, αν χάσει η ΑΕΚ χάνεται! Καλείται να διαχειριστεί πνευματικά μια πολύ πιο δύσκολη περίσταση από αυτήν που είχε διαμορφωθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης, προφανώς και στόχος δεν μπορεί παρά να είναι το τρίποντο αλλά με ποια, και πόσα, ρίσκα αλήθεια! Με προσέγγιση όλα ή τίποτα ή με πιο προσεκτικές, υπολογισμένες και μετρημένες κινήσεις, κάτι σαν κόντρα στο χαρακτήρα που έχει χτίσει με τον Πελάδο στην άκρη του πάγκου μέχρι σήμερα;

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αισθητή βελτίωση και πρόοδο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά και την έως και ανέμελη προσέγγιση του ΠΑΟΚ που σε ένα βαθμό ψυχολογικά λειτουργεί, "δεν πάμε για τίποτα, χτίζουμε ομάδα και ό,τι ήθελε προκύψει!", συνθέτουν ένα σκηνικό όχι ακριβώς εκρηκτικό αλλά μάλλον, προς το παρόν, βραδυφλεγές! Την Κυριακή έρχεται ένα ντέρμπι πολύ λεπτών αγωνιστικών, βαθμολογικών και ψυχολογικών ισορροπιών, ένα ντέρμπι δοκιμασία για τους άμεσα εμπλεκόμενους που κλείνει, παράλληλα, το μάτι και σε "ερυθρόλευκους" και "ασπρόμαυρους", προς το παρόν, παρατηρητές!

Από ένα και μόνο παιχνίδι μπορεί να μας προκύψει πρωτάθλημα του ενός μέχρι και τεσσάρων, είναι πολύ μακριά η προηγούμενη περίπτωση που τόσο νωρίς κρίθηκαν τόσα πολλά σε ένα 90λεπτο στη Σούπερλιγκ! Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μια αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού! Το σκηνικό φαντάζει ιδανικό, ο συμβολισμός μοιάζει απολύτως ταιριαστός, στο πιο σύγχρονο γήπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου έρχεται ένα ντέρμπι από τα παλιά αλλά, παράλληλα, ένα ντέρμπι της νέας, άκρως ανταγωνιστικής, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, εποχής! Not too bad που λέει και ο φίλος μας ο Νόλε!

Tags: