Ο Παναθηναϊκός «ξέχασε» να κατέβει, Ντελαζό και Καστρό τον «χειρούργησαν» στεγνά

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός «ξέχασε» να κατέβει, Ντελαζό και Καστρό τον «χειρούργησαν» στεγνά

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:14 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 25.04.2024

Ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο ραντεβού του με τον τίτλο και ηττήθηκε δίκαια από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως για άλλη μία φορά σε αυτό το γήπεδο αδικήθηκε κατάφορα από τον διαιτητή και τον VAR...

Δεν μπορείς να στεφθείς πρωταθλητής, όταν σε τέσσερα ντέρμπι στα Play Offs, δέχεται πρώτος γκολ. Όταν οι τρεις από τις τέσσερις φορές, είναι από το 1ο μέχρι το 7ο λεπτό. Όταν οι φάσεις ξεκινούν από κραυγαλέα λάθη και ολιγωρίες. Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού για άλλη μία φορά, παρομοιαζόταν με street football. 

Είναι το μεγάλο πρόβλημα που ο Φατίχ Τερίμ δεν κατάφερε να διορθώσει. Στη συνολική λειτουργία. Διότι, για να είμαστε δίκαιοι, οι «πράσινοι» συμπεριφέρθηκαν επιπόλαια και ανόητα. Δεν φταίει ο Τερίμ στην απώλεια της μπάλας από τον Ακαϊντίν, ο οποίος κλώτσησε αέρα και έδωσε ένα εύκολο τετ-α-τετ και γκολ στον Πόνσε.

Στο πιο κρίσιμο τεστ, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μετεξεταστέος. Σε όλα τα επίπεδα. Πνευματικά, ο Τερίμ δεν ενέπνευσε τους παίκτες του. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές είχαν απόδοση κάτω του μετρίου, δεν συμπεριφέρθηκαν σαν νικητές και δεν έπαιξαν συγκεντρωμένα. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, στην «Αγιά Σοφιά» απέτυχαν παταγωδώς.

Για αρκετούς «πράσινους», δεν είναι η πρώτη φορά που στις πιο πιεστικές περιστάσεις, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Είναι κάτι που ο προπονητής και η διοίκηση ας το συνεκτιμήσουν, όταν ο εκάστοτε αθλητής θα ζητήσει αναπροσαρμογή στις αποδοχές του. Γιατί μέχρι τώρα, ορισμένοι δεν έχουν δικαιολογήσει τις πλουσιοπάροχες απολαβές τους ή τις υψηλότατες απαιτήσεις τους.

Ξεχωριστά από το ποδοσφαιρικό σκέλος και την κριτική στις αποφάσεις του προπονητή και στην απόδοση των παικτών, ο Παναθηναϊκός «χειρουργήθηκε» για άλλη μία φορά από τη διαιτησία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Γάλλος ρέφερι, Γουίλι Ντελαζό και ο συμπατριώτης του, Αλεξάντερ Καστρό, αγνόησαν προκλητικά το χτύπημα του Αραούχο στον Κώτσιρα. 

Ο Αργεντίνος κλώτσησε ολοφάνερα τον δεξιό μπακ του Τριφυλλιού, όμως ο Ντελαζό αντί να υποδείξει την παράβαση, άφησε το ματς να συνεχιστεί. Όσο από τον Καστρό στον έλεγχο της φάσης, ούτε… φωνή, ούτε… ακρόαση. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το τάιμινγκ ήταν κακός, δικαίως κυνηγούσε στο σκορ, όμως δικαιούταν την ευκαιρία για ισοφάριση.

Αν ο Ντελαζό και ο Καστρό έκαναν σωστά τη δουλειά τους, τότε δεν θα  Ίσως ο Ιωαννίδης να ευστοχούσε, ίσως να αστοχούσε. Ίσως μετά η ΑΕΚ να ανακτούσε το προβάδισμα, κάτι που θα ήταν το πιθανότερο με βάση την ανωτερότητα της. Ωστόσο, τα όσα γίνονται στο χορτάρι, δεν αναιρούν τη διαιτητική αδικία.

Τουλάχιστον, με τις ισοπαλίες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην είναι στην τριάδα. Ναι μεν οι δύο διώκτες του έχουν έναν αγώνα λιγότερο, όμως δεν μπορούν και οι δύο να τον ξεπεράσουν στη βαθμολογία. Δεύτερη ή τρίτη θέση δεν έχει διαφορά για το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» που δίνουν: στα προκριματικά του Conference League.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει τον Άρη την Κυριακή, για να σιγουρέψει τη διαφορά του από τον τρίτο και τον τέταρτο. Από την άλλη, για να εξαντλήσει τις ελπίδες για τον τίτλο. Εφόσον η ΑΕΚ δεν φύγει νικήτρια από την Τούμπα, τότε θα υπάρχουν λίγες πιθανότητες. Αν και για να είμαστε ρεαλιστές, πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι πλέον.

Ο Τερίμ έχει το δύσκολο έργο να ανασυντάξει την ομάδα μέχρι την Κυριακή και αυτό δεν θα είναι καθόλου απλό. Ο Τούρκος επιβάλλεται να τα καταφέρει. Τα Play Offs δεν έχουν τελειώσει και ο Παναθηναϊκός έχει υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να φανεί συνεπής.