Και πώς να πάρει αυτό το πρωτάθλημα;
i

Μπακαμπού / © Intime

Και πώς να πάρει αυτό το πρωτάθλημα;

Διονύσης Βερβελές 19:10 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 30.01.2023

Ο Ολυμπιακός έβγαλε πάθος κόντρα στον ΟΦΗ και έκανε την ανατροπή. Παίρνει τον Κανός, θα χρειαστεί μεγάλες νίκες στη συνέχεια, αλλά παίρνει και τα... μηνύματα της σφυρίχτρας. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Ο Ολυμπιακός έμεινε και πάλι όρθιος. Αυτή τη φορά με ανατροπή. Ο Νταμπράουσκας αποδείχθηκε πολύ καλά διαβασμένος. Πρέσαρε τον Ολυμπιακό ψηλά από νωρίς, δεν τον άφησε να έχει εύκολη κυκλοφορία της μπάλας και να δημιουργήσει ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Βρήκε έτσι και μία καλή επίθεση, έκανε το 0-1 με τον Ντίκο σε μια φάση που η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν όλη λάθος. Και μετά… έτρεχαν.

Χάρηκαν πολλοί, γιατί ο Ολυμπιακός λέει ήταν καταιγιστικός. Φυσικά και ήταν, τον «έκαιγε» το τρίποντο, να μην… τελειώσει από το πρωτάθλημα απόγευμα Κυριακής. Γιατί μια δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών, θα ήταν καταδικαστική. Βέβαια, έχοντας δει και τα ματς ΠΑΟΚ - ΟΦΗ και Παναθηναϊκός - ΟΦΗ, νομίζω πως με τον τρόπο που επέλεξαν να παίξουν οι Κρητικοί, όλοι έβγαλαν πολλές τελικές. 

Με τη διαφορά ότι σε εκείνο το ματς των «πρασίνων», ο ΟΦΗ έπαιζε με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς. Ο Νταμπράουσκας πάντως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και νομίζω πως μαζί με τον Μίτσελ κατάφεραν κάτι. Άλλαξαν τόσο πολύ τις ομάδες τους. Δεν έχουν καμία σχέση με το πως παρουσιάστηκαν ΟΦΗ και Ολυμπιακός αντίστοιχα, στην αρχή του πρωταθλήματος και αυτό τους πιστώνεται.

Τι καταλάβαμε από αυτό το ματς; Ήδη ο Μίτσελ «ζύγισε» τα δεδομένα και φαίνεται πως η ιστορία με τα τρία δεκάρια μας… αποχαιρετά. «Φώναξε» για εξτρέμ, ο Κανός φαίνεται πως είναι στο… δρόμο και η λογική λέει πως έτσι θα πορευθεί ο Ολυμπιακός. Το να πας σε ματς μεγάλου βαθμού δυσκολίας, να παίξεις με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, με τρία δεκάρια, φαινόταν... κάπως. 

Χάνεις σε τρεξίματα, δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια, όταν στο επόμενο διάστημα θα κριθεί το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος και θα χρειαστεί μεγάλες νίκες, αν θέλει φέτος να διεκδικήσει το 48ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο Μπακαμπού έφυγε «σφαίρα» από τον πάγκο και αγκάλιασε τον Ελ Αραμπί στο γκολ ανατροπής του Μαροκινού (pics)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:30 - 29.01.2023

Ο Μπακαμπού έφυγε «σφαίρα» από τον πάγκο και αγκάλιασε τον Ελ Αραμπί στο γκολ ανατροπής του Μαροκινού (pics)

Ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του Κονγκολέζου φορ στο 74' και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε το γκολ της ανατροπής απέναντι στον ΟΦΗ. Ο Μπακαμπού έφυγε με σπριντ από τον πάγκο και έπεσε στην αγκαλιά του Μαροκινού στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Το ευχάριστο για τον Μίτσελ, είναι ότι είδε αντίδραση. Είδαμε και στοιχεία που είχαν λείψει. Το πάθος. «Μπήκαν» ακόμη και στα νεύρα οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το έζησαν για τα καλά αυτό το ματς, ίσως γιατί έδινε την ώθηση ο κόσμος στις εξέδρες. Ο κόσμος που δείχνει να το πιστεύει το πρωτάθλημα, περισσότερο από ποτέ. Ίσως γιατί του δίνεται και το κίνητρο της επιστροφής. Συνηθίζαμε να βλέπουμε τον Ολυμπιακό μπροστά από νωρίς στη βαθμολογία, να ξεφεύγει, χανόταν κάπου το κίνητρο. Τώρα, όλοι νιώθουν πως η ομάδα μπορεί.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Προφανώς γιατί όλα θα κριθούν και στα μεγάλα ματς και εκεί οφείλεις να πάρεις μεγάλα αποτελέσματα που μπορούν να σου κάνουν τη διαφορά. Ως τώρα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας, του… έφεραν ισοπαλία αντί για νίκη στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που δεν ήταν καλός. Νίκησε μόνο τον Άρη, που έχει χάσει από όλους μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Ολυμπιακός να έχει το «σπρώξιμο» άλλων αποκλείεται. Κοίταζαν στο VAR δύο λεπτά το γκολ του Μπακαμπού για το 1-1, λες και υπήρχε κάτι! Την ώρα που στο Περιστέρι το 1-1 του Ατρομήτου μέτρησε σε είκοσι δευτερόλεπτα, παρότι ήταν πολύ πιο οριακή φάση. Δύο λεπτά και το γκολ του Ελ Αραμπί για το 2-1 και στην OPAP Arena το πέναλτι υπέρ του Άρη, έγινε… πάμε παρακάτω. Και γι’ αυτούς τους λόγους, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν θα καταφέρει να πάρει αυτό το πρωτάθλημα, θα μοιάζει με θαύμα αν το κάνει και όπως έγραψα εδώ στο SPORTAL σε προηγούμενο άρθρο, θα πρέπει να… καταργηθεί ο θεσμός αν συμβεί αυτό.

Το ματς που ακολουθεί στην Τούμπα είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Γιατί και ο ΠΑΟΚ δείχνει ανεβασμένος, σε καλή κατάσταση από τη μία και γιατί ξεκάθαρα ο χαμένος θα μείνει τέταρτος και πιο πίσω από όλους. Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ένα τέτοιο «διπλό»; Γι’ αυτό θα πάει, ξέρει πως μπορεί να του δώσει και άλλα σε μια τέτοια περίπτωση αυτή η νίκη. Κι άλλη αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, την ίδια ημέρα που η ΑΕΚ θα δοκιμάζεται στο Περιστέρι, εκεί που δεν πέρασαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός.

Περισσότερα προσεχώς…