Coach vs Man Manager σημειώσατε… άσο!

Coach vs Man Manager σημειώσατε… άσο!

Σωτήρης Κωσταβάρας 11:47 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 10.02.2023

Στην ΟΠΑΠ Arena χθες επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά το αυτονόητο. Το ποδόσφαιρο έχει συγκεκριμένες αρχές. Έχει μία λογική, που όταν την «κοντράρεις» θα βρεθείς μπλεγμένος. Ο Ολυμπιακός σαν να τα έχει βάλει μαζί της από την αρχή της σεζόν...

Με ποδοσφαιριστές και προπονητές να κάνουν παρέλαση, ένα εντελώς ανομοιογενές και τεράστιο ρόστερ, που μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει σε οποιονδήποτε προπονητή, θα ήταν έξω από κάθε σκέψη να παρουσιάσει μία συνολικά καλή εικόνα στη σεζόν, πέρα από κάποιες αναλαμπές.

Κι όλα αυτά, σε μία βραδιά, που η αντίπαλος του δεν ήταν στα καλύτερα της. Αυτή η ΑΕΚ απέχει πολύ από την καλύτερη εκδοχή της, επί ημερών Ματίας Αλμέιδα. Ίσως, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά τα πράγματα, δεδομένων των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα. Ρίσκο; Ναι! Αλλά, αυτή είναι και η μεγάλη επιτυχία του Αργεντινού coach. Βάζει-βγάζει, η φιλοσοφία παραμένει η ίδια, όποιος κι αν είναι στο αρχικό σχήμα. Η ποιότητα μπορεί να πέφτει, αλλά η ενέργεια και τα τρεξίματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και μπαίνουν δίπλα σε μία συγκεκριμένη λογική. Η ΑΕΚ, με λίγα λόγια, έχει αποκτήσει ποδοσφαιρική ταυτότητα και την επιδεικνύει όποτε της ζητηθεί.

Δείτε την ενδεκάδα της χθες. Οι περισσότεροι είναι μέλη της ομάδας, που αγωνιστικά σχεδόν παρέπαιε πέρσι. Πολύ πιο γυμνασμένοι φέτος και ακολουθώντας ένα σταθερό πλάνο, χωρίς μπρος-πίσω, με βάση και τα ατομικά τους χαρακτηριστικά, μοιάζουν… άλλοι παίκτες.

Ο Ολυμπιακός, με αξιόλογες μονάδες, αλλά χωρίς καν βασικό κορμό, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ομάδα. Η επιλογή του Μίτσελ για την τεχνική ηγεσία έμοιαζε από την αρχή ακατανόητη, με βάση αυτά που φαινόταν να έχει ανάγκη. Έναν άνθρωπο δηλαδή, ικανό να χτίσει κι όχι να διαχειριστεί κάτι, που έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε. Γιατί, αυτός είναι ο Μίτσελ. Ένας καλός man manager και... τέλος! Η ανακοίνωση της Θύρας 7, που του ζητάει να αποχωρήσει, είχε αρχίσει ουσιαστικά να γράφεται από την ημέρα της πρόσληψης του και απλώς αναμενόταν η δημοσιοποίηση της.

Ανέλαβε μία δουλειά, που δεν μπορούσε να φέρει εις πέρας. Αλήθεια, πότε έφτιαξε ομάδα από την αρχή για να το κάνει τώρα; Γιατί, στην ουσία, αυτό του ζητήθηκε. Το Κύπελλο φαίνεται πως χάθηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά στο πρωτάθλημα ο δρόμος παραδόξως είναι ακόμα ανοιχτός. Κι αν τα καταφέρει, θα είναι σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία του τα τελευταία χρόνια και θα κάνει τους υπόλοιπους απλώς να… αναρωτιούνται, γιατί θα έχει έρθει έχοντας πρώτα καταστρατηγήσει κάθε ποδοσφαιρικό κανόνα.