Τελικός Κυπέλλου ΠΑΝΤΑ στο ΟΑΚΑ και τελειώνει το... παραμύθι

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

i

@Intime

Τελικός Κυπέλλου ΠΑΝΤΑ στο ΟΑΚΑ και τελειώνει το... παραμύθι

Ευγενία Κουντούρη 11:45 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 30.03.2023

Δεν είναι δυνατόν να «διαπραγματεύεται» η ΕΠΟ με τις ομάδες για το που θα γίνει ο τελικός. Όπως επίσης δεν γίνεται οι ομάδες να επιλέγουν με βάση τα «θέλω» των... φανατικών τους οπαδών.

Είναι αστείο (αν και δεν είναι το μόνο αστείο στο ελληνικό ποδόσφαιρο) αυτό που συμβαίνει σχετικά με το που θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας. Αυστραλία, Αγγλία, Βόλος, ενώ τώρα…αυτοπροτάθηκε και το ΓΣΠ.

Οι ομάδες (φυσικά και) δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Όμως αλήθεια, αναρωτιέμαι, τους πέφτει λόγος; Γιατί πρέπει οι ομάδες να «συμφωνήσουν» για το που θα διεξαχθεί ο τελικός; Ανακοινώνεται το γήπεδο κι όποιος δεν θέλει, δεν πάει να παίξει. Και τελειώνει το… πανηγύρι. Το γεγονός πως πρέπει οι ομάδες να «συμφωνήσουν» είναι ένα ακόμα από τα πρωτόγνωρα του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αλλά ας δούμε τώρα γιατί οι ομάδες δεν συμφωνούν στο να γίνει στο εξωτερικό, για παράδειγμα. Τι φοβούνται; Τα… έξοδα; Αν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, να κάνουμε ένα ρεφενέ και να τα καλύψουμε εμείς. Αλλά δεν νομίζω πως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ειναι οι δύο ομάδες του τελικού) θα πέσουν έξω οικονομικά με ένα ταξίδι στην Αγγλία.

Φοβούνται λοιπόν μήπως πως δεν θα ακολουθήσουν οι φίλαθλοι από την Ελλάδα; Οι οικογενειάρχες φίλαθλοι πιθανότατα θα ακολουθήσουν. Ακόμα όμως και να μην συμβεί αυτό πιστεύουν ειλικρινά πως δεν υπάρχουν Έλληνες στο εξωτερικό που ανυπομονούν να δουν τις ομάδες από κοντά; Και που θα μετέτρεπαν τον τελικό σε μία πραγματική γιορτή;

Ίσως βέβαια να μην ακολουθήσουν όσοι έχουν κάνει επάγγελμα τον οπαδισμό τους. Γι’ αυτούς ... κόπτονται όμως οι δύο «Δικέφαλοι»; Η’ μήπως οι ίδιοι οι «φανατικοί οπαδοί», όπως ευγενικά συνηθίζουμε να τους αποκαλούμαι, φοβούνται πως αν περάσουν τα σύνορα θα πρέπει να ξεχάσουν τις μεταξύ τους φασαρίες, οπότε και στηλώνουν τα πόδια να μη φύγουν;

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι ομάδες που «δεν συμφωνούν», ούτε ο Μπέος που δεν θέλει να δώσει το Πανθεσσαλικό. Το πρόβλημα είναι πως το συζητάμε και μάλιστα ενώ έχουμε φτάσει μια ανάσα πριν τον τελικό.

Γιατί δεν μπορούμε ποτέ να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των πιο προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών; Ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας θα διεξαχθεί στο Γουέμπλει. Είτε παίζει Μάντσεστερ – Νιούκαστλ, είτε Λίβερπουλ - Τότεναμ, όλοι γνωρίζουν από την αρχή πως ο τελικός θα γίνει στο Λονδίνο. Το δικό μας «Γουέμπλει» είναι το ΟΑΚΑ. Ο τελικός λοιπόν, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ της σεζόν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα διεξαχθεί εκεί. Είτε είναι ΠΑΟΚ – Άρης, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Καρδίτσα – Γιάννινα, θα γίνει εκεί. Πάει και τελείωσε. Κι όποια ομάδα δεν συμφωνεί, ας μη κατέβει να παίξει. Δε γίνεται να συνεχίζεται αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Δεν γίνεται να είναι δικαιολογία τα έξοδα που θα κάνουν οι οπαδοί. Δεν αφορούν κανέναν. Αν η κάθε ΠΑΕ κόπτεται τόσο για τα έξοδα των οπαδών, ας τα βάλει από το ταμείο της. Είναι δυνατόν να είναι αυτό κριτήριο για το που θα διεξαχθεί ο αγώνας; Ή να ακούγεται ως επιχείρημα πως η αστυνομία της Αθήνας μπορεί να… δέρνει πιο πολύ από εκείνη του Βόλου; Είμαστε σοβαροί; Αλήθεια τώρα;

Αλλά είπαμε, να είναι ξεκάθαρο από το ξεκίνημα και να καταστεί σαφές πως το γήπεδο του τελικού θα είναι το ΟΑΚΑ. Πάντα. Στη παρούσα φάση μπορεί κανείς να κατανοήσει τη γκρίνια του ΠΑΟΚ (κυρίως) για το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός στην Αθήνα. Η λύση όμως (από τη στιγμή που ο Αχιλλέας Μπέος δεν υποχωρήσει και επιμείνει να μην επιτρέπει να γίνει ο τελικός στο Βόλο) δεν μπορεί να είναι το Καυταντζόγλειο. Γιατί εκεί θα είναι κατανοητή η γκρίνια της ΑΕΚ. Ας γίνει λοιπόν εκτός Ελλάδας. Οι μόνοι «χαμένοι» σε αυτό το ενδεχόμενο θα είναι όσοι ονειρεύονται έναν τελικό για να συγκρουστούν μεταξύ τους. Μήπως όμως να πάψουν πια αυτοί να μας απασχολούν;