Το «ηλεκτροσόκ» του Γιαννακόπουλου και το ρίσκο που ίσως να αξίζει

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος

i

© Intime

Το «ηλεκτροσόκ» του Γιαννακόπουλου και το ρίσκο που ίσως να αξίζει

Ηλίας Λαλιώτης 08:40 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 11.04.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τη δυναμική παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό και αναρωτιέται αν η επιλογή του Νέιτ Ουόλτερς στην τελική εξάδα των ξένων μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στα play offs.

Η ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού για την κανονική περίοδο της Basket League είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν για μια ακόμα φορά ένα κάκιστο πρόσωπο στο Περιστέρι και ηττήθηκαν για 6η φορά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Το χειρότερο δεν ήταν η αγωνιστική εικόνα, αλλά η απαράδεκτη νοοτροπία. Η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τέτοια παιχνίδια και το «δεν τρέχει και τίποτα» που φωνάζει η γλώσσα του σώματος μετά από τις ήττες.

Αυτή η συμπεριφορά ήταν που εξόργισε τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον οδήγησε στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου «άστραψε και βρόντηξε», μιλώντας με σκληρά λόγια στους παίκτες. Όχι μόνο με γενικές αναφορές, αλλά και επί προσωπικού, δείχνοντας πως γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα.

Η παρουσία του Γιαννακόπουλου ήταν ένα «ηλεκτροσόκ» για όλους. Με τον Ντέγιαν Ράντονιτς οι «πράσινοι» είχαν μάθει πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες συνέπειες για μια κακή εμφάνιση ή για την χαλαρή αντιμετώπιση μιας ήττας. Έλειπε ο άνθρωπος που θα τους φέρει προ των ευθυνών τους και θα τους κάνει να καταλάβουν πως είναι και οι ίδιοι κύριοι υπαίτιοι για την αποτυχία σε όλους τους έως τώρα στόχους που είχαν τεθεί. Το απόγευμα της Κυριακής (9/4) τους ταρακούνησε και απομένει να δούμε την επίδραση που θα έχει αυτή η κίνηση στα play offs.

Από εκεί και πέρα, προσωπικά, θεωρώ σημαντική για την τελική ευθεία της σεζόν και την επιλογή που θα κάνει ο Χρήστος Σερέλης για την εξάδα των ξένων που θα χρησιμοποιήσει στα play offs. Στο Sportal διαβάσετε νωρίτερα όλα τα δεδομένα. Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη. Ο Παναθηναϊκός θα δώσει τη μάχη του για τον τελευταίο στόχο της χρονιάς ως αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και για να εμφανιστούν έστω ανταγωνιστικοί οι «πράσινοι» θα πρέπει να κάνουν κάτι απρόβλεπτο που ίσως να αλλάξει τα δεδομένα.

Αυτό ίσως να είναι η επιλογή του Νέιτ Ουόλτερς αντί του Ντέρικ Ουίλιαμς στην τελική εξάδα των ξένων. Δύσκολα ο κόουτς Σερέλης θα πάρει αυτή την απόφαση. Δύσκολα θα την έπαιρνε οποιοσδήποτε προπονητής. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι συνεπής. Ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα αντέξει μια σειρά αγώνων. Ωστόσο, θεωρώ πως στη τακτική που χρησιμοποίησε ο Έλληνας προπονητής στα δύο τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στα οποία διεκδίκηση τη νίκη (και τις έχασε ΚΑΙ από απαράδεκτα σφυρίγματα) αυτό που έλειπε ήταν ο άνθρωπος που θα εκμεταλλευόταν τα πλεονεκτήματα που έδινε η άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Φουλάρει για επανεμφάνιση στο Βελιγράδι ο Ουόλτερς
EUROLEAGUE

19:13 - 10.04.2023

Φουλάρει για επανεμφάνιση στο Βελιγράδι ο Ουόλτερς

Ο Νέιτ Ουόλτερς έχει ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες εκτός δράσης για τον Παναθηναϊκό με τον Αμερικανό γκαρντ να αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεσή του Χρήστου Σερέλη στο παιχνίδι της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν για την 34η αγωνιστική της Euroleague.

Στις αλλαγές με τις οποίες έπαιζε στην άμυνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον παίκτη που θα εκμεταλλευτεί τα mismatch μέσα στη ρακέτα. Ο Πάρις Λι όσο φιλότιμος και να είναι, δεν το έχει αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του. Δεν μπορεί να περάσει αυτές τις πάσες. Ο Ουόλτερς μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα δημιουργίας που είχε το «τριφύλλι» σε αυτές τις καταστάσεις.

Βέβαια, θα πει δικαιολογημένα κάποιος, ότι με τον Ουίλιαμς εκτός ο Παναθηναϊκός θα είναι αποδυναμωμένος στο «4». Δεν είμαι σίγουρος, όμως, πως ο Αμερικανός προσφέρει πλέον περισσότερα στην επίθεση σε σχέση με αυτά που «χαρίζει» στην άμυνα. Μαντζούκας και Αγραβάνης δείχνουν να μπορούν να ανταποκριθούν με το πάθος τους σε αυτά τα ματς, ενώ υπάρχει και η λύση Μπέικον σε χαμηλά σχήματα.

Ούτως ή άλλως, έτσι όπως είναι η κατάσταση, μόνο με κάποιο τρικ μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο ο Παναθηναϊκός