Να δούμε λίγο τι - συνεχίζει να - συμβαίνει σε ροή αγώνα και πριν τις παρεμβάσεις του VAR;

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Να δούμε λίγο τι - συνεχίζει να - συμβαίνει σε ροή αγώνα και πριν τις παρεμβάσεις του VAR;

Βασίλης Μοιρώτσος 15:25 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 24.04.2023

Είναι κρίμα να κριθεί ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που το διεκδικούν δύο ομαδάρες, από τα λάθη των διαιτητών. Και πρέπει οι διαιτητές να αλλάξουν συμπεριφορά δίχως να περιμένουν το χέρι βοηθείας του VAR.

Φτάνουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος, έχουμε διανύσει 31 αγωνιστικές, μένουν άλλες πέντε... ψυχοβγαλτικές. Γιατί τέτοιοι είναι οι αγώνες που παρακολουθούμε. Είδαμε χθες τα ντέρμπι να κρίνονται στα τελευταία δεκάλεπτα. Στην Τούμπα δεν έλεγε να... λήξει με τίποτα. Στο Καραϊσκάκη το ίδιο. Με ένταση, πάθος, δυστυχώς επεισόδια, δυστυχώς λάθος διαιτητικές αποφάσεις. Για ακόμα μια αγωνιστική.

Ποιες ήταν αυτές; Αν δούμε τι συνέβη στο Καραϊσκάκη, γνώμη μου είναι πως αρχίζουν και τελειώνουν όλα στην αποβολή που έπρεπε να δοθεί στον Σιμάνσκι. Πάει επικίνδυνα στο πόδι του Βαλμπουενά, τον πατάει από πίσω. Για το πέναλτι της ΑΕΚ θεωρώ πως είναι εντελώς οριακό. Αν τον βρίσκει στο γόνατο, τότε ορθώς το δίνει. Αλλά δεν έχει καλή λήψη για το αν τον βρίσκει ο Ρέαμπτσιουκ τον Βίντα.

Αλλά για την κόκκινη του Σιμάνσκι δεν υπάρχει αμφιβολία. Και φαντάζομαι πως και κανένας άνθρωπος της ΑΕΚ δεν έχει αμφιβολία, αν θυμηθώ τι είχε ειπωθεί στην κόκκινη του Γκαρντάφσκι στην «OPAP Arena». Για όσους δεν τη θυμούνται, μπορούν να τη δουν στο παρακάτω βίντεο.

Η κόκκινη στον Γκαρντάφσκι:

Αν λοιπόν κάποιος θεωρεί ότι είναι κόκκινη στον Γκαρντάφσκι, θεωρεί πως είναι κόκκινη και στον Σιμάνσκι. Τελεία - παύλα. Δεν ήταν μια καλή διαιτησία αυτή του Μάσα, όπως δεν ήταν μια καλή διαιτησία και αυτή του Σίμπερτ στην Τούμπα. Δεν εκτέθηκε ο Γερμανός γιατί λειτούργησε σωστά το VAR.

Για να πάμε λοιπόν και στο νόημα του κειμένου και σε όσα αναφέρονται στον τίτλο: θα πρέπει επιτέλους οι διαιτητές να πάρουν και κάποια σωστή απόφαση. Γιατί χωρίς VAR η αλλοίωση του πρωταθλήματος εις βάρος του Παναθηναϊκού θα ήταν τέτοια, που τώρα δε θα συζητούσαμε καν για μάχη τίτλου. Θα είχε βγει εκτός η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Αδίκως. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να σώζει την κατάσταση το VAR.

Θυμίζω πως στο ματς της Τούμπας στην κανονική περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ένα πεντακάθαρο πέναλτι, σε μπουνιά που δέχτηκε ο Σπόραρ και έπρεπε να παρέμβει το VAR για να το πάρει. Και στο φινάλε ο Κωνσταντέλιας έπεσε μόνος του και πάλι ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε φάση που και μικρό παιδί καταλάβαινε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Πάλι το VAR έσωσε την κατάσταση. Είναι πολλά τα παραδείγματα που ο Παναθηναϊκός έχει πάρει αυτό που δικαιούται επειδή υπάρχει το VAR. Και χθες η φάση του πέναλτι του Ιωαννίδη γίνεται μπροστά στον διαιτητή. Έχει πεντακάθαρο οπτικό πεδίο. Και δε δίνει τίποτα, παρά το πάτημα στον Ιωαννίδη.

Το χέρι του Χατζησαφί

Πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούμε λίγο με το τι γίνεται και σε ροή αγώνα, γιατί στο τέλος μπορεί να κριθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα απ' αυτό. Μπορεί κάποια στιγμή και το VAR να κάνει λάθος. Το έχουμε δει άλλωστε να συμβαίνει και το έχει ήδη πληρώσει ο Παναθηναϊκός. Πρόχειρα στο μυαλό μου έρχεται το πέναλτι στο χέρι του Χατζησαφί στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στα Playoffs. Πουθενά ο VAR να καλέσει εκείνον τον απίθανο τον Νταμπάνοβιτς.

Είναι κρίμα ένα τόσο συναρπαστικό πρωτάθλημα, με δύο πραγματικά πολύ καλές ομάδες, που πάνε για έναν μεταξύ τους τελικό τίτλου, να κριθεί από διαιτητές που δε βλέπουν καλά. Ή που δε θέλουν να δουν καλά. Είναι κρίμα να το θυμόμαστε για τους λάθος λόγους. Προτιμώ να συζητάμε σε λίγους μήνες για την ομάδαρα του Γιοβάνοβιτς ή για την ομαδάρα του Αλμέιδα. Το ίδιο θα το αξίζει όποιος πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Και οι δύο ομαδάρες είναι.

Στην τελική; Αφήστε τους να λύσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Κυριακή. Και όποιος αντέξει. Όλα τα υπόλοιπα θα... βρωμίσουν ένα πρωτάθλημα το οποίο ήδη έχει πολλές ατέλειες. Και αν δεν ήταν αυτός ο ανταγωνισμός να το κρατάει ζωντανό, θα είχε ήδη «πεθάνει».

Tags:
var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }