Δεν γεννήθηκε στα Καμίνια ο Μπακαμπού

Σεντρίκ Μπακαμπού

i

Σεντρίκ Μπακαμπού/ ©Intime

Δεν γεννήθηκε στα Καμίνια ο Μπακαμπού

Διονύσης Βερβελές 10:17 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 08.06.2023

Ουδείς αναντικατάστατος είναι η φάση. Ήξερες τι είχες, τι περίμενες. Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει για το τέλος της συνεργασίας με τον Κονγκολέζο επιθετικό.

Παρελθόν θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν από τον Ολυμπιακό, ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Κονγκολέζος επιθετικός, έπαιξε μία σεζόν στους «ερυθρόλευκους» που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιον τίτλο και ετοιμάζεται για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.

Από την πρώτη στιγμή, εδώ στο SPORTAL, καταγράψαμε την πραγματικότητα με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά στο θέμα της ανανέωσής του, πολύ απλά γιατί φαινόταν κάτι. Ότι ο Μπακαμπού θα πάρει την πρόταση του Ολυμπιακού, την πρώτη, αλλά και τη βελτιωμένη και θα κάνει «παιχνίδι».

Ο Μπακαμπού δεν γεννήθηκε στα Καμίνια. Ρεαλιστικά, όπως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές σήμερα, παίζει για τα συμβόλαια. Γι’ αυτό πέρασε από την Τουρκία, γι’ αυτό πήγε και στην Κίνα. Πήρε τρελά λεφτά και διανύοντας το 33ο του έτος πλέον, είναι ξεκάθαρο πως έψαχνε ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Ακόμη και σήμερα, δεν είμαι πεπεισμένος ότι ο Μπακαμπού είναι ο φορ, ο τύπος του, που θέλει ο Ολυμπιακός για βασικός. Θα μου πείτε τώρα το γράφεις, που φεύγει;

Όχι, όσοι έχουν ακούσει και ραδιόφωνο, τη συγκεκριμένη άποψη την έχω διατυπώσει αρκετές φορές. Ο Μπακαμπού μου έδειχνε ένας πολύ καλός επιθετικός, για να έχεις, όμως, έναν ακόμη δυνατό και άλλου στυλ. Έμοιαζε περισσότερο παίκτης που μπορεί να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Ναι, με την πάροδο του χρόνου ανέβαινε, ο Μίτσελ τον προτίμησε και άφησε στον πάγκο τον Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός πάντως για εμένα, τέτοιο φορ θέλει, όπως ήταν ο Ελ Αραμπί όταν ήρθε. Πιο «killer» μέσα στην περιοχή, άλλη εκτελεστική δεινότητα.

Λογαριασμός στο twitter με 800Κ followers θυμήθηκε τη «μαγεία» του Τζιοβάνι και τις καλύτερες στιγμές του στον Ολυμπιακό (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:44 - 08.06.2023

Λογαριασμός στο twitter με 800Κ followers θυμήθηκε τη «μαγεία» του Τζιοβάνι και τις καλύτερες στιγμές του στον Ολυμπιακό (vid)

Ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα αποτέλεσε θρύλος του Ολυμπιακού κι όπως είναι λογικό, τα... μαγικά κατορθώματά του δεν μπορούν να ξεχαστούν εύκολα.

Ο Μπακαμπού έβαλε 18 γκολ, σε 32 ματς πρωταθλήματος. Δεν βρήκε γκολ στο Κύπελλο, δεν έπαιξε στην Ευρώπη. Και, όμως, σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός βγήκε τρίτος στο πρωτάθλημα, με αυτά τα 18 γκολ, ο 33χρονος φορ βρίσκει μια σούπερ πρόταση όπως φαίνεται.

Έβαλε γκολ σε δέκα ομάδες. Σε Ατρόμητο και Βόλο 3 γκολ, σε ΑΕΚ, Λαμία, ΟΦΗ 2 γκολ, ενώ ένα σημείωσε κόντρα σε Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό, Άρη και Αστέρα Τρίπολης. Και τα γκολ με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τα βρήκε μετά το Μάρτη, γιατί ως τότε, διαβάζαμε δεξιά και αριστερά, ότι δεν σκοράρει σε μεγάλα ματς…

Έχασε και κλασσικές ευκαιρίες, όπως όλοι οι επιθετικοί, αλλά η δική μου άποψη είναι ουδείς αναντικατάστατος.

Ο Ολυμπιακός την πρόθεση να δώσει καλά λεφτά για φορ την έχει. Απλά τώρα θα χρειαστεί εξτρά χρόνο. Και πάντα ένας νέος φορ, έχει ένα ερώτημα προς όλη την ομάδα, σε όλο το γήπεδο. Θα τα καταφέρει; Θα προσαρμοστεί εύκολα; Θα βάλει τα γκολ που έδιναν οι προκάτοχοί του;

Ο Ολυμπιακός φυσικά και δεν θα μείνει με το… παράπονο για τον Μπακαμπού. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, δεν προέκυψε συμφωνία, πάει παρακάτω. Έτσι πρέπει να πορευθεί, όπως έχει γίνει και με πολλές άλλες περιπτώσεις. Απλά είναι κι ένα ακόμη μάθημα. Δεν θα έμενε στον Ολυμπιακό γιατί γούσταρε την Ελλάδα, γιατί περνούσε καλά η οικογένειά του εδώ, γιατί πήγε στο ΣΕΦ κι ένιωσε μαγεμένος από την ατμόσφαιρα.

Προσωπική μου άποψη πάντα, ακόμη και τα 2.100.000 ευρώ το χρόνο (μαζί με τα μπόνους) που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός, τα θεωρούσα πολλά. Βρίσκεις φορ σε αυτά τα λεφτά, ο Κορδόν άλλωστε γι’ αυτό ήρθε στην ομάδα, για να μπορέσει να δώσει και τέτοιες λύσεις. Κι αυτό, αποδείχθηκε πάντως ένα στόρι για… αρθρογραφία.

Η καλή σχέση του Κορδόν με τον Μπακαμπού, το ντιλ που είχε κάνει παλιά. Όπως ο Κορδόν ήρθε στον Ολυμπιακό και για το καλό συμβόλαιο που πήρε, έτσι και ο Κονγκολέζος φορ, κοίταξε να κάνει ένα ακόμη καλό συμβόλαιο από την πλευρά του και προς τα τελειώματα της καριέρας του. 

Απλά είναι τα πράγματα, όπως έγραψα και πιο πάνω, ούτε στα Καμίνια γεννήθηκε, ούτε γεννήθηκε Ολυμπιακός.

Μένει να δούμε πλέον την ανακοίνωση και της νέας του ομάδας, να δούμε κι εκείνη τη φημολογία που τον ήθελε να έχει μιλήσει και με την ΑΕΚ