Η άνιση μάχη του ΟΑΚΑ…

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός / tourette photography

Η άνιση μάχη του ΟΑΚΑ…

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:07 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 09.06.2023

Ο Ολυμπιακός είχε… πολλά ζητήματα που έπρεπε να ξεπεράσει στο ΟΑΚΑ, καθώς αντίπαλός του εκεί δεν ήταν μόνο ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο δεύτερος τελικός ανήκει και αυτός στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον… έχουμε τελικούς, οι οποίοι σίγουρα είναι πολύ πιο συναρπαστικοί από αυτό που περιμέναμε.

Η ομάδα του Πειραιά όμως, εκτός του Παναθηναϊκού, είχε και άλλους αντιπάλους στο ΟΑΚΑ, με τα «χτυπήματα» που δέχθηκαν οι Ερυθρόλευκοι να είναι πολλά και στο τέλος να μην μπορούν να ανακάμψουν από αυτά. «Πολλοί» εναντίον ενός λοιπόν. Την λες και... άνιση μάχη!

Να ξεκινήσουμε από τα πιο… εύκολα. Ο Κώστας Σλούκας έμεινε εκτός με γαστρεντερίτιδα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Η απουσία του ηγέτη των Πειραιωτών κόστισε και στέρησε από τον Ολυμπιακό βάθος στον πάγκο του, καθώς ο Σλούκι Λουκ είναι ο πρώτος που περνάει στο παρκέ και δίνει πράγματα που κανείς άλλος στην Ευρώπη ολόκληρη δεν μπορεί να προσφέρει.

Πάμε σε ακόμα έναν αντίπαλο που ο Ολυμπιακός είδε να τον πληγώνει. Την ατυχία. Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης, έπεσε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα να υποστεί ένα οστικό οίδημα στο δεξί γόνατο και να μην μπορέσει να παίξει στα τελευταία 13’ του αγώνα. Ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά είναι αμφίβολος για τον τρίτο τελικό, όμως το πείσμα του και η μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό και τους συμπαίκτες του θα τον κάνουν να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που έχει για να παίξει.

Τέλος πάμε στον τρίτο αντίπαλο. Δεν θα τον χαρακτηρίσουμε, δεν θα πούμε ξεχωριστά ονόματα, αλλά θα πούμε το γεγονός. Ο Τόμας Ουόκαπ, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, αναγκάστηκε να δει από τα αποδυτήρια τα τελευταία 19’ του αγώνα. Γιατί;

Αρχικά χρεώθηκε με ένα τρομακτικά αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ. Απλώνει το χέρι για να προστατεύσει την μπάλα, όμως δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση δόλος για να τραυματίσει τον αντίπαλό του. Σίγουρα εξαντλήθηκε η αυστηρότητα εδώ. Πάμε όμως στο παρασύνθημα. Στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον ύψους 2.20, Γιώργο Παπαγιάννη, πέφτει στο παρκέ. Παρόλα αυτά, έκανε αμέσως κίνηση να σηκωθεί, όμως χρεώθηκε με μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τεχνική ποινή. Δεν θέλει κανείς να δώσει επιθετικό φάουλ; Δεκτό, κρίση του είναι. Όμως σε ένα παιχνίδι τέτοιας σοβαρότητας, με τον παίκτη να έχει ήδη χρεωθεί με ένα αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ, συγγνώμη, αλλά δεν κάνεις τέτοιο σφύριγμα. Μιλάμε για απόφαση που κρίνει αγώνα.

Πάμε στον επόμενο αντίπαλο που είχε ο Ολυμπιακός, τον τελευταίο που, ακόμα και με τα παραπάνω, εάν μπορούσε να ξεπεράσει, θα είχε πάρει το «διπλό». Μιλάμε για τον ίδιο του τον εαυτό. Πέραν του Κώστα Παπανικολάου, όλες οι άλλες προσπάθειες του Ολυμπιακού ήταν λάθος στο τέλος. Ο αρχηγός, ο οποίος έπαιξε 40(!) λεπτά, είχε το καθαρό μυαλό και έδωσε 5 πόντους στο τέλος που ισοδυναμούσαν με χρυσάφι. Παρόλα αυτά, οι υπόλοιπες επιθέσεις δεν βρήκαν τις κατάλληλες επιλογές, με τον Ολυμπιακό να έχει την τύχη στα χέρια του, αλλά να βλέπει τον ΜακΚίσικ, με την επίθεση να έχει κολλήσει, να παίρνει ένα τραβηγμένο σουτ, το οποίο φυσικά και δεν βρήκε στόχο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει λοιπόν πολλά να δείξει στους παίκτες και να διορθώσει στο τρίτο ματς, ενώ σε αυτό, εάν ο Βεζένκοφ δεν καταφέρει να αγωνιστεί, θα πρέπει να βγει μπροστά ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος είναι πιο αναγκαίος από ποτέ αυτή τη στιγμή.

Αυτά για την ώρα. Σίγουρα πάντως οι επόμενες ημέρες θα είναι καυτές για τον Ολυμπιακό, με τους Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ να είναι τα ερωτηματικά, καθώς ο Ολυμπιακός δεν τους έχει μεγάλη ανάγκη άμεσα. Ο πρώτος λογικά θα έχει επιστρέψει στο 100% την Κυριακή. Ο δεύτερος… οψόμεθα!

ΥΓ. Δεν με απασχολεί τι ομάδα είναι ο καθένας. Αν είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής ή Αστέρας Κολοκοτρωνιτσίου. Όταν ένας παίκτης αποχωρεί υποβασταζόμενος, αν τον βρίζεις, τον μουντζώνεις, του κάνεις χειρονομίες και του εύχεσαι τα χειρότερα, είσαι απλά τραγικός και ένα βάρος σε αυτό τον πλανήτη. ΜΠΡΑΒΟ στους υγιείς φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που βλέποντας ένα παλικάρι 28 χρονών (εν προκειμένω τον Βεζένκοφ) στο παρκέ, τον χειροκρότησαν για να του δώσουν κουράγιο. Για να μην παρεξηγηθώ, σε όποιο γήπεδο του πλανήτη και να γινόταν αυτό, θα έλεγα ακριβώς το ίδιο. Δεν έχει να κάνει με το ότι έγινε στο ΟΑΚΑ. Είναι θέμα ανθρωπιάς.

ΥΓ2. Ήμουν ο πρώτος που έλεγα ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με την διαιτησία και όπως είδατε έμεινα σε δύο σφυρίγματα μόνο. Αυτά όμως ήταν πραγματικά από άλλες εποχές και καλό είναι να μην τα ξαναδούμε, όποια ομάδα και να βρεθεί στην θέση του Ολυμπιακού.

ΥΓ3. Ο Χρήστος Μπαφές είναι ένας ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ που πέρασε πολλά και έδειξε ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι. Εσύ λοιπόν που θεώρησες φυσιολογικό να τον σπρώξεις κατά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το παρκέ, κατατάσσεσαι στην παραπάνω κατηγορία που αναφέρουμε στο πρώτο υστερόγραφο.

ΥΓ4. Οφείλω ξανά να βγάλω το καπέλο στον Χρήστο Σερέλη. Ένας συνάδελφος στο Sportal είπε ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε τουλάχιστον 5 νίκες περισσότερες εάν τον είχε από την αρχή της σεζόν στην Euroleague. Συμφωνώ απόλυτα. Επιπλέον, για όσους δεν ξέρανε πως μιλάμε για έναν άνθρωπο με ήθος, το έδειξε περίτρανα με τις δηλώσεις του, όπου πρώτα μίλησε για τον τραυματία Σάσα Βεζένκοφ.

Το postgame του Sportal με Βραχάλη και Αβραμίδη για τον δεύτερο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:15 - 08.06.2023

Το postgame του Sportal με Βραχάλη και Αβραμίδη για τον δεύτερο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (vid)

Η εκπομπή του Sportal για τον δεύτερο τελικό της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Παρουσιάζουν οι Χριστίνα Βραχάλη και Στέφανος Αβραμίδης με εκλεκτό καλεσμένο τον προπονητή του Τρίτωνα, Μιχάλη Μιχελάκο. Ηλίας Λαλιώτης και Χρήστος Τσάλτας μεταφέρουν σε ζωντανή σύνδεση όλο το ρεπορτάζ από το ΟΑΚΑ.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }