Αμαρτίαι πρώην… παιδεύουσι Καρυπίδη

Θόδωρος Καρυπίδης

i

©Intime

Αμαρτίαι πρώην… παιδεύουσι Καρυπίδη

Αλέξης Σαββόπουλος 11:54 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 04.03.2023

Η επιτήρηση την οποία επέβαλε στον Άρη η ΟΥΕΦΑ λόγω του Οριόλ Λοθάνο φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα των χρεών που ανακύπτουν τακτικά και αφορούν την υπό εκκαθάριση παλιά ΠΑΕ Άρης.

Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις πρώην ποδοσφαιριστών που είχαν στα χέρια τους αποφάσεις από την ΠΕΟΔ ή την ΦΙΦΑ και στρέφονται κατά της σημερινής εταιρίας ζητώντας από αυτή να πληρώσει χρέη τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δημιούργησε και δεν φέρει ευθύνη.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν και ο Ισπανός στόπερ που πέρασε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δεν… ακούμπησε. Πληρώθηκε όμως αδρά γιατί ξαφνικά άλλαξε η νομολογία της ΦΙΦΑ για τις οποίες η ελληνική πολιτεία και οι νόμοι της έχουν αποφασίσει οριστικά ότι δεν μετακυλίονται στη νέα ΠΑΕ που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2016 και είναι ξεχωριστή νομική οντότητα από την προηγούμενη άρα και χωρίς τις υποχρεώσεις της. Προσέφυγε στη ΦΙΦΑ, του επιδικάστηκαν 750.000 ευρώ εκ των οποίων μόλις 90.000 ευρώ ήταν δεδουλευμένα και μαζί με τους τόκους, ο Θόδωρος Καρυπίδης, αφού το CAS στο οποίο προσέφυγε, απέρριψε την προσφυγή του Άρη, κλήθηκε να καταβάλει 1,1 εκ ευρώ.

Ο Οριόλ ασφαλώς και δεν είναι ο μοναδικός πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη που έχει προσφύγει, έχει δικαιωθεί και είτε έχει πληρωθεί από τη σημερινή διοίκηση του Θόδωρου Καρυπίδη, είτε έχει μπει σε διακανονισμό οφειλής, για να μην επιβληθούν στο club περιορισμοί και τιμωρίες. Η λίστα είναι μεγάλη και συμπαθάτε με αν μου ξεφεύγει κάποιος: Πορτίγια, Σιστόν, Ούμπιδες, Γιόναν Γκαρσία, Ρούμπεν Παλαθουέλος, Μαγκνταλένα (ατζέντης), Μακούρντο (ατζέντης) Τριανταφυλλάκος, Κοντοβάς και πλέον Οριόλ ενώ εκκρεμεί η απόφαση του CAS στο οποίο προσέφυγε ο Άρης κατά του Αντόνιο Καλσάδο στον οποίο επιδικάστηκαν 100.000 ευρώ ενώ πρόσφατα επέστρεψε και ο Τζον Ίμπε για τον οποία αρχικά, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, δικαιώθηκε και ποιος ξέρει και ποιος άλλος ακόμη θα εμφανιστεί… αφού συνεχώς έρχονται νέα εξώδικα

Με σχετικά πρόχειρους υπολογισμούς, το ποσό που έχει κληθεί να καταβάλει η σημερινή ΠΑΕ σε πρώην ανέρχεται σε περίπου 5,5 εκ ευρώ, ποσό στο οποίο συνυπολογίζονται τα τσουχτερά παράβολα των προσφυγών στο CAS και οι τόκοι. Με λίγα λόγια μιλάμε για νούμερα που αντιστοιχούν σε ένα σχεδόν ετήσιο μπάτζετ για να αντιληφθούμε το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της κιτρινόμαυρης εταιρίας. Χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ομάδας, των υποδομών της και της πιο εύρυθμης γενικότερα λειτουργείας της.