Ο Σπανούλης ενέπνευσε και στον δύσκολο δρόμο!

Ο Σπανούλης ενέπνευσε και στον δύσκολο δρόμο!

Γιάννης Πάλλας 00:11 - 27.02.2024

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το «2 στα 2» κερδίζοντας και την Ολλανδία αψηφώντας τα πολλά προβλήματα με τον Βασίλη Σπανούλη να δείχνει τον... άλλο δρόμο

Η Εθνική Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη έκανε το χρέος της στα δυο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 με την Τσεχία στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς επίσης και με την Ολλανδία στη Χάγη.

Για την ακρίβεια έκανε αυτό που υποστήριζε η ιδιοφυΐα της προπονητικής ο Τζον Γούντεν. «Απλά κάνε το καλύτερο που μπορείς. Κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο απ’ αυτό» έλεγε ο σπουδαίος αμερικανός τεχνικός.

Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να μην είχε πολύ χρόνο στη διάθεση του για να εμπεδώσουν οι διεθνείς τη φιλοσοφία του, αλλά είχε τον τρόπο να τους εμπνεύσει και να τους δείξει τον δρόμο για τη νίκη.

Κι αν στον πρώτο αγώνα με τους Τσέχους, είχε στη διάθεση του παίκτες με μεγάλη ποιότητα (Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ και Κώστας Παπανικολάου), που αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της πρώτης νίκης με τον legend στην άκρη του πάγκου, στη Χάγη έδειξε τον άλλο δρόμο.

Εκεί, η Εθνική Ελλάδας για μεγάλο διάστημα στηρίχθηκε στην πιεστική περιφερειακή άμυνα, αψήφισε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν (δεν αγωνίστηκε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, χτύπησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, δεν υπήρχε στην 12αδα λόγω τραυματισμού ούτε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης) και έφτασε στη νίκη με τον Βασίλη Τολιόπουλο να ηγείται επιθετικά έχοντας την συμπαράσταση των Δημήτρη Μωραΐτη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Ένα καρέ από την δεύτερη γραμμή της «επίσημης αγαπημένης», που όταν χρειάζεται γίνεται πρώτη και εμπνέεται από τον προπονητή για να υλοποιήσει τον στόχο.

Η Εθνική Ελλάδας είναι έμπνευση, είναι επιθυμία, αλλά πάνω απ’ όλα περηφάνεια για όσους φορούν το εθνόσημο.

Με τον Βασίλη Σπανούλη στην άκρη του πάγκου να εμπνέει και να μεταδίδει την δίψα του για επιτυχία, τους παίκτες να αξιοποιούν κάθε πληροφορία που δέχονται την ώρα του αγώνα, η μάχη για την επιστροφή στις επιτυχίες είναι μπροστά.

Χρειάζεται απλώς υπομονή και ο Σπανούλης έχει τον τρόπο το υλικό που διαθέτει ανάλογα με τις περιστάσεις να προσθέτει επιπλέον αξία στις δυνατότητες του κάθε παίκτη.