Ξέχασε την Team USA, γιατί παίζει «τελικό»! (vid)
i

© intime

Ξέχασε την Team USA, γιατί παίζει «τελικό»! (vid)

Γιάννης Πάλλας 14:48 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 29.08.2023

Η Εθνική ομάδα άφησε πίσω την ήττα από την Team USA και συγκεντρώνεται στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία, όπου δεν υπάρχει περιθώριο ήττας

Να αφήσει πίσω άμεσα το παιχνίδι με την Team USA θέλει η Εθνική ομάδα και να συγκεντρωθεί απόλυτα στην «μάχη» της Τετάρτης (30/8) με τη Νέα Ζηλανδία.

Δεν έχει άλλωστε την πολυτέλεια να ασχοληθεί ούτε για ένα λεπτό με την αναμέτρηση κόντρα στους Αμερικανούς. Από το τελευταίο σφύριγμα της λήξης κιόλας, οι διεθνείς κάνουν focus στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία, καθώς ξέρουν καλά πως δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για να κάνουν την πρώτη εντύπωση!

Η νίκη είναι μονόδρομος για την Εθνική ομάδα και αυτό το γνωρίζουν καλά ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του, που είναι προσηλωμένοι στο παιχνίδι με την πολύ σκληρή Νέα Ζηλανδία, η οποία αρέσκεται σε παιχνίδι επαφών στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθούν οι διεθνείς.

Όπως φάνηκε και στην αναμέτρηση με την Team USA στο πρώτο μέρος του αγώνα, όπου η Ελλάδα ήταν ανταγωνιστική, βαρόμετρο για τον τρόπο παιχνιδιού θα είναι η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη. 

Ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε θα είναι ο παίκτης-κλειδί, που θα δώσει τις λύσεις με το παιχνίδι του στο πίσω μέρος του γηπέδου (εξασφαλίζοντας τα ριμπάουντ) και επιθετικά όταν θα πάρει τη μπάλα. Οι πρώτες επιθέσεις του Παπαγιάννη εφόσον είναι αποτελεσματικός θα είναι και η κινητήριος δύναμη για την Εθνική να φτάσει στο στόχο της.

Η εμπειρία που διαθέτουν οι Παπανικολάου, Ουόκαπ, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Λαρεντζάκης θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας και να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Λούκα Ντόντσιτς αναγκάζει τους φιλάθλους να φωνάζουν «MVP» κάθε φορά που πιάνει τη μπάλα
FIBA WORLD CUP

19:43 - 28.08.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς αναγκάζει τους φιλάθλους να φωνάζουν «MVP» κάθε φορά που πιάνει τη μπάλα

Ο αρχηγός της εθνικής Σλοβενία έδωσε μια ακόμα φοβερή... παράσταση στη νίκη της ομάδας του επί της Γεωργίας, για τη 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, αναγκάζοντας το κοινό που βρέθηκε στην «Οκινάουα Αρένα» να φωνάζει "MVP" κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα στα χέρια του.

Ασφαλώς και θα υπάρχει πίεση, προφανώς και θα βαρύνουν τα χέρια, καθώς είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ, αλλά το υλικό που έχει στα χέρια του ο Δημήτρης Ιτούδης έστω κι αν έχει πολλές απουσίες αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα στην «μάχη» με τους Νεοζηλανδούς.

ΥΓ: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μπορεί να πήγε για μαγνητική για να εκτιμηθεί το πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό, ωστόσο η θέληση του να βοηθήσει είναι τέτοια που τον κάνει να αψηφά κάθε πόνο και να είναι διαθέσιμος για τον πρώτο «τελικό».