Κάτι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© intime

Κάτι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 09:47 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 19.10.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον ΠΑΟΚ, που πλέον αποπνέει σιγουριά και κανείς δεν θέλει να... πηδήξει από το καράβι όπως το καλοκαίρι.

Είναι σαφές πως το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος διάγει όμορφες ποδοσφαιρικές ημέρες τόσο στο αποκλειστικά αγωνιστικό κομμάτι (τρομερή εμφάνιση κόντρα στην Άιντραχτ), όσο και στο εσωτερικό του, καθώς κατάφερε να ανανεώσει κάποια από τα μεγαλύτερα περιουσιακά του στοιχεία, τον Ντομινίκ Κοτάρσκι και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Οι «ασπρόμαυροι» από τα τέλη του καλοκαιριού και έπειτα έριξαν αρκετή αθόρυβη δουλειά, προκειμένου να αποδείξουν σε όλους πως παραμένουν ένα ελκυστικό πρότζεκτ. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως υπήρξε μια περίοδος φέτος που οι ποδοσφαιριστές έδειχναν να μην πιστεύουν στο πλάνο του ΠΑΟΚ και... πηδούσαν από το καράβι. Οι περιπτώσεις Ίνγκασον, Αουγκούστο και Νάρεϊ, που πίεσαν για να φύγουν το αποδεικνύουν περίτρανα αυτό.

Ωστόσο, κάποιες αλλαγές στον οργανισμό ΠΑΟΚ, το γεγονός πως τελικά ήρθαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, αλλά και το εκπληκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια, έπεισαν τους πάντες πως κάτι καλό γίνεται στον Δικέφαλο και ότι χτίζεται μια ομάδα για να πετύχει όμορφα πράγματα. Η αλήθεια είναι πως η έως τώρα εξέλιξη αυτού του γκρουπ εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου μου θυμίζει αρκετά την ομάδα της πρώτης χρονιάς του Λουτσέσκου στον «ασπρόμαυρο» πάγκο. Το δέσιμο και η χημεία που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών εμένα μου φέρνει στο νου την ομάδα του 2017.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν φρέσκο αίμα στα αποδυτήρια του, χρειαζόταν παίκτες πεινασμένους για νίκες, για τίτλους, ποδοσφαιριστές με ποιότητα και προσωπικότητα. Αυτά τα στοιχεία είχα αρχίσει να εκλείπουν από τα αποδυτήρια του μέχρι και πέρσι και αναμφίβολα έπαιξαν τον ρόλο τους στο γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν κερδίσει τίτλο από το 2021, όταν και κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η επιστροφή του Μάρκος Αντόνιο από τη βαριά θλάση που αποκόμισε το καλοκαίρι στη Λάτσιο αναμένεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα στον χώρο του άξονα. Ο  θεωρεί πως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι ο ιδανικός για να υποστηρίξει το πλάνο του, τόσο λόγω της ποιότητας του, όσο και της ταχύτητας τους. Επίσης, ο κόουτς του Δικεφάλου είναι πεπεισμένος πως ο βραχύσωμος μέσος ταιριάζει σχεδόν με όλους τους παρτενέρ του. Υπομονή λίγο ακόμα λοιπόν για να τον δούμε και αυτόν.