Κερδίζει χρόνο, θέλει βελτίωση και βοήθεια από το «2»

Λεσόρ

i

© Intime

Κερδίζει χρόνο, θέλει βελτίωση και βοήθεια από το «2»

Ηλίας Λαλιώτης 00:59 - 13.10.2023

Ο Παναθηναϊκός έκανε την απαιτούμενη αρχή που ήθελε στην EuroLeague με νίκη επί της Μπάγερν, αλλά ακόμα έχει δουλειά μπροστά του κι ένα πρόβλημα που ελπίζει να λυθεί στη συνέχεια.

Στόχος επετεύχθη! Η πρώτη νίκη για τον Παναθηναϊκό στη φετινή EuroLeague ήταν το ζητούμενο και ήρθε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, μπροστά σε 11.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να μην έγινε με το μπάσκετ που έχει στο μυαλό του ο Εργκίν Αταμάν, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος μετά το ματς, αλλά σε αυτό το ξεκίνημα το ζητούμενο είναι το «ροζ» φύλλο αγώνα με κάθε τρόπο.

Μην ξεχνάμε πως οι «πράσινοι» είχαν απουσίες. Και μάλιστα πολύ σημαντικές... Ο Κώστας Σλούκας είναι ο μεγάλος του ηγέτης και το γεγονός ότι δεν ήταν στο παρκέ φάνηκε -μεταξύ άλλων- στα τελευταία λεπτά που χρειαζόταν πιο καθαρό μυαλό για να «καθαρίσει» πιο εύκολα το παιχνίδι. Έλειπε και ο Ντίνος Μήτογλου, με την απουσία του να γίνεται πιο αισθητή από τη στιγμή που ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει στο κλίμα και να δείξει τα στοιχεία που είχε στα φιλικά παιχνίδια.

Λούκα Βιλντόζα και Τζέριαν Γκραντ (8 πόντους, 5 ασίστι και 14 πόντους, 4 ασίστ, αντίστοιχα, από τις 12 συνολικά ασίστ) μοιράστηκαν -σε θέμα απόδοσης- από ένα ημίχρονο στη θέση του Έλληνα γκαρντ και έβγαλαν τα... κάστανα από τη φωτιά δημιουργικά. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες και ο MVP του αγώνα, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας βγήκε μπροστά και με μεγάλα σουτ (3/3 τρίποντα) έκανε στο τέλος τη διαφορά. Αποδεικνύοντας το βάθος του ρόστερ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός.

Μαζί με την Μπάγερν το Τριφύλλι κέρδισε και χρόνο για να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να παρουσιάσει τη βελτίωση που απαιτεί η επένδυση που έχει γίνει, αλλά και ο ίδιος ο Αταμάν. Αυτό που χρειάζεται άμεσα ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι να πάρει βοήθεια και από τη θέση «2». Εκεί όπου ο Γκάι δεν έχει καταφέρει ακόμα να παρουσιάσει ένα σταθερό πρόσωπο και να προσφέρει μια αξιόπιστη λύση από τη συγκεκριμένη θέση.

Οι «πράσινοι» πιστεύουν στις δυνατότητές του, κόντρα στην Μπάγερν έδειξε να είναι περισσότερο μέσα στο παιχνίδι από άποψη θέλησης, αλλά οι λίγες προσπάθειες που πήρε δεν του βγήκαν. Θα έχει τις ευκαιρίες του μέσα στο επόμενο διάστημα να δείξει την αξία του, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει κι αυτό έχει αντίκτυπο στη συνολική απόδοση της ομάδας. Αν δεν γίνει σύντομα, ίσως αναπροσαρμοστούν οι σκέψεις του Τούρκου τεχνικού για τη θέση που θα χρειαστεί έξτρα ενίσχυση που ενδεχομένως να γίνει μέσα στη σεζόν.

Το πρόγραμμα εξάλλου είναι αμείλικτο... Σε λιγότερο από 48 ώρες υπάρχει αγώνας για το Πρωτάθλημα στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη και στη συνέχεια διαβολοβδομάδα με Φενέρμπαχτσε στην Πόλη (17/10) και Μακάμπι στο ΟΑΚΑ (20/10).