Κι όμως, ο Ολυμπιακός επιστρέφει!
i

© Intime

Κι όμως, ο Ολυμπιακός επιστρέφει!

Διονύσης Βερβελές 10:16 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 09.01.2023

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο... κόλπο.

Δεν ήμουν από τους πιο αισιόδοξους, για το μέλλον του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Ειδικά όταν μετά τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είδαμε το ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός να γίνεται 2-2, από 0-2. Εκείνη την ημέρα, πίστεψα πως ήταν το… τελευταίο σημάδι, για να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος οπαδός του Ολυμπιακού πως αυτή τη σεζόν, δεν γίνεται. Αυτά που ακολούθησαν, όμως, ήταν σαν να προκαλούσαν τους «ερυθρόλευκους». Οι «πράσινοι» του Γιοβάνοβιτς άφησαν βαθμούς με Ιωνικό, ΟΦΗ, χθες έχασαν και από την ΑΕΚ. Επτά βαθμοί, θα μπορούσαν να είναι οχτώ αν δεν ισοφάριζε ο Ιωαννίδης τον ΟΦΗ στο τέλος. Όπως θα μπορούσε και χθες ο Έλληνας φορ!

Ο Ολυμπιακός αυτός που έπρεπε να κάνει, ήταν αποδείξει πως το πάθημα, του έγινε μάθημα. Από τα Γιάννινα και μετά στο πρωτάθλημα, τρεις νίκες. 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, 2-0 τον Ιωνικό στη Νίκαια και 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. 11-0 και «3 στα 3». Για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, τρεις συνεχόμενες νίκες από τον Ολυμπιακό. Καλό το δείγμα… Πλέον έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, δείχνει πως έχει οξυγόνο, πως είναι ζωντανός στο πρωτάθλημα και έχει δρόμο μπροστά του.

Τι είδαμε μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα; Αρχικά, την… άκουσε και ο Μίτσελ. Κατάλαβε πως δεν είναι για «ναζάκια» η άμυνα, ειδικά όταν έχεις πάρει την απόφαση να μην υπολογίζεις τον Σισέ. Και δεν έχεις και τον Μπα (ως τραυματία) ως λύση. Το Παπασταθόπουλος-Ντόη, σπάει… ταμεία. Όσο παίζουν μαζί αυτοί οι δύο, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ! Το αυτογκόλ του Ντόη στην Κρήτη και το πέναλτι του Κέλετ στο ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο. Προφανώς και κάτι κάνει καλά, προφανώς και ο Σωκράτης καθοδηγεί μια χαρά τον νεαρό στόπερ. Ο Παπασταθόπουλος έχει ποιότητα, έχει εμπειρία, είναι έξυπνος. Και η μεταμόρφωση του Ολυμπιακού, έχει και τη δική του σφραγίδα.

Στην ομάδα, μπήκε ένα αξιόπιστο δεξί μπακ. Δεν έχει παίξει ακόμη στο Καραϊσκάκη, αλλά η εικόνα του είναι σαν να παίζει στην ομάδα… τρεις μήνες. Προσαρμόστηκε εύκολα, τον έχουν βοηθήσει όλοι, το πιστώνεται και ο Μίτσελ που τον ήθελε νωρίς. Του δίνει φανέλα βασικού και ο Ροντινέι δείχνει έτοιμος να βγάλει τα λεφτά της μεταγραφής του στη συνέχεια.

Την ώρα που ο Χάμες δείχνει ποιότητα αλλά και… κάπως, τις μπαγκέτες του μαέστρου τις κρατούν ποδοσφαιριστές κλάσης. Ο Χουάνγκ είναι «λίρα εκατό». Μαζί με τον Μπιέλ πιστεύω οι καλύτερες κινήσεις των Πειραιωτών και με πολύ μέλλον για τη συνέχεια. Σε αυτούς πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός στο μέλλον, να ποντάρει πάνω τους. Τους απέκτησε, δεν είναι δανεικοί, οφείλει να τους στηρίξει και να εισπράξει πάρα πολλά. Γιατί αμφότεροι δείχνουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Ο Μπιέλ σκοράρει από το πέναλτι με σούπερ εκτέλεση, ο Χουάνγκ βάζει γκολάρα με φοβερό κλέψιμο της μπάλας, κουβάλημα και τελείωμα. Απολαυστικός, κερδίζει άπαντες με τη συμπεριφορά του, εντός κι εκτός γηπέδων. Τι να πεις, όμως, όταν βλέπεις αυτόν τον παίκτη στο 87’ να μαρκάρει στο πλάγιο άουτ και με το σκορ στο 0-4;

Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που βλέπουν νορμάλ το ποδόσφαιρο, αγχώνονται για την επιστροφή του Ολυμπιακού. Δεν είναι καλό να σε… κυνηγάει μια ομάδα που έχει κατακτήσει 47 πρωταθλήματα. Έγραψα πριν λίγο καιρό, πως αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα, θα πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός! Κάποιοι ενοχλήθηκαν, το καταλαβαίνω, αλλά αλήθεια, αναλογιστείτε… Με τέτοιο σερί του Παναθηναϊκού, τόσες γκέλες του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο, ήταν πολλοί που το πίστευαν; Χλωμό. Και για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και σήμερα, εγώ πιστεύω πως θα είναι θαύμα αν ο Ολυμπιακός πάρει αυτό το πρωτάθλημα!

Ο Μίτσελ πάντως, αποφασίζει να πορευθεί και με έναν κορμό. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, είδαμε την ίδια ενδεκάδα. Κι αυτό, κάτι δείχνει. Γνωστοί οι ρόλοι, κάπως προβλέψιμες οι κινήσεις από τον πάγκο πλέον, αλλά η δουλειά γίνεται. Κι όπως αναλύσαμε εδώ στο SPORTAL από το βράδυ του Σαββάτου, αυτό το πρωτάθλημα το πιστεύει ο κόσμος του Ολυμπιακού, το πιστεύει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πήγε στο Βόλο, να στηρίξει, να δείξει με την παρουσία του πώς είναι δίπλα στην ομάδα, όταν αυτή είχε και 15.000 φίλους του Θρύλου μαζί. Μια ομάδα που πριν τη 17η αγωνιστική, ήταν στο -10 από την κορυφή!

Βήμα-βήμα, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δει και τη συνέχεια. Η επιστροφή του άλλωστε, μόλις τώρα έχει αρχίσει. Ο κόσμος του εκτιμώ πως και στην πορεία θα δείξει ότι το θέλει πως και πως αυτό το πρωτάθλημα. Θα στηρίξει, θα είναι δίπλα και με τον Άρη, αλλά και στη συνέχεια. Όπου μπορεί να βρεθεί φυσικά και το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Αυτή η εβδομάδα, λογικά θα έχει και μεταγραφικά ζητήματα. Με το θέμα του αριστερού μπακ να είναι στο προσκήνιο, λόγω της πιθανής πώλησης του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που χθες στο Βόλο είχε μια εξαιρετική ασίστ.

Για τον Φορτούνη δεν έγραψα πιο αναλυτικά. Θα το κάνω αύριο, γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Αποτελεί άλλωστε ένα μέρος της δικαίωσης των «γκρινιάρηδων», για να είμαστε και ρεαλιστές.