Κριστιάνο μην κουράζεσαι, από σήμερα σκοράρουμε εμείς!
i

Κριστιάνο Ρονάλντο / © Intime

Κριστιάνο μην κουράζεσαι, από σήμερα σκοράρουμε εμείς!

Το ζήτημα, ποδοσφαιρικής αλλά και... ανθρωπολογικής φύσεως που προέκυψε με το πρώτο γκολ της Πορτογαλίας κόντρα στην Ουρουγουάη και γιατί ο Ρονάλντο είναι ο ορισμός του take it or leave it. Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης.

"Καλησπέρα, καλωσήλθατε, ελπίζω να περάσετε καλά!" Για κάποιο λόγο που προφανώς, ψυχολογικά, ανάγεται στο μακρινό, νεανικό, παρελθόν μου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την...πίστα και τη νύχτα, αυτά ακριβώς τα λόγια είναι που πάντα μου έρχονται στο μυαλό σε στιγμές...ομαδικής γνωριμίας και επικοινωνίας για να σπάσει ο πάγος, προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτόν μέσα στο ποτήρι! 

Αν το καλοσκεφτούμε πρόκειται για ό,τι πιο λειτουργικό, σύντομο και ολοκληρωμένο θα μπορούσε να πει κανείς σε μια τέτοιου είδους περίσταση, με μια πολύ σύντομη φράση σας χαιρετούμε, σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση, το μόνο που αλλάζει στην περίπτωσή μας, αυτήν του sportal.gr, είναι πως δε θα σας βοηθήσουμε απλά να "...περάσετε καλά!" , πρώτα και πάνω από όλα θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα!

Και όχι μόνο αυτό, θα μοιραστούμε μαζί σας τις απόψεις μας, καλές ή κακές, φιλικές ή όχι προς το...χρήστη, μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι, θα το διαπιστώσετε άλλωστε πολύ γρήγορα, πως είναι οι δικές μας και μόνο, μακριά από οποιουδήποτε είδους υπαγορεύσεις, κόντρα σε οποιουδήποτε είδους "απαγορεύσεις"! 

Και τι πιο ενδιαφέρον, έως και ιντριγκαδόρικο, ευχαριστούμε Κριστιάνο, για αρχή, από το ζήτημα, ποδοσφαιρικής αλλά και...ανθρωπολογικής φύσεως, που προέκυψε με το πρώτο γκολ της Πορτογαλίας κόντρα στην Ουρουγουάη

Έχοντας πλέον δει τη φάση από όλες τις πιθανές και απίθανες γωνίες, μοιράζομαι μαζί σας inside information, προετοιμάζοντας την καθημερινή εκπομπή του Μουντιάλ είδαμε στους υπολογιστές μας στην αίθουσα σύνταξης το ό,τι συνέβη από τουλάχιστον είκοσι διαφορετικές κάμερες, δεν είχαμε τον τηλεοπτικό χρόνο για να σας τις παρουσιάσουμε όλες, μπορώ με βεβαιότητα να δηλώσω..."τη βρήκε με την...φράντζα!"

Δεν είναι προφανώς αυτό το μείζον, ο Κριστιάνο δεν ήρθε, στην πραγματικότητα, σε επαφή με την μπάλα, το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί να έρθει σε επαφή με τους συμπαίκτες του, εν προκειμένω με τον Μπρούνο Φερνάντες, μετά από τα όσα συνέβησαν στην τοποθεσία....United οι σχέσεις των δύο δεν είναι και στα καλύτερά τους! 

Και ό,τι κι αν προσπάθησαν αμφότεροι να επικοινωνήσουν προς τα έξω με τη στάση τους, και τις αγκαλιές τους, με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ένα πράγμα είναι σίγουρο! Όλοι οι λόγοι για τους οποίους, τόσα και τόσα χρόνια, ο Ρονάλντο έχει "haters" αλλά και όλοι οι λόγοι για τους οποίους μετρά και δεκάδες εκατομμύρια "lovers" ανά τον κόσμο συμπυκνώθηκαν, συγκεντρώθηκαν, ξεδιπλώθηκαν μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα του...επί προσωπικού πανηγυρισμού του για ένα γκολ που ποτέ δεν πέτυχε! Αυτός είναι o CR7, take it or leave it!

Είναι ο ποδοσφαιριστής, ο επαγγελματίας, ο άνθρωπος που δε θα διστάσει να "οικειοποιηθεί" ακόμη και...ξένη επιτυχία στη συνεχή, έως και...αέναη, προσπάθειά του να χτίσει, να συντηρήσει, να διατηρήσει το μύθο του! Με την... εξυπνάδα, μιλώντας επί του συγκεκριμένου, να μην την κάνει τελείως δική του, θυμίζω πως δε μας παρουσίασε το σήμα κατατεθέν του, το περίφημο "SIU", απέφυγε να βάλει τη σφραγίδα του, κρατώντας και ένα κάποιο επιχείρημα...αθωότητας σε περίπτωση που, αυτό ακριβώς το "που" προέκυψε με το γκολ να πιστώνεται εν τέλει στον Μπρούνο Φερνάντες! 

Μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν τον θεωρώ ποδοσφαιρικό "απατεώνα", κάθε άλλο, απλά εντοπίζω στα όσα έγιναν γύρω από το 1-0 επί της Ουρουγουάης, σε υπερθετικό έως και ενοχλητικό βαθμό, τη νοοτροπία του για την πάση θυσία και δυνάμει ατομική διάκριση! Στο 99.9% των περιπτώσεων έχει πετύχει χάρις στο ταλέντο του, τα προσόντα του, την εργατικότητά του, την αφοσίωσή του, πέσαμε σε αυτό το 0.1% και διαπιστώσαμε, καθόλου δεν εκπλήσσομαι, πως όταν είσαι έως και δέσμιος της εσωτερικής σου φλόγας για να ξεχωρίσεις κάποια στιγμή θα το κάνεις και για τους λάθος λόγους!

Είναι οι περιπτώσεις στις οποίες...θολώνουν οι γραμμές και τις ξεπερνάς χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις αλλά και χωρίς στην πραγματικότητα να σε ενοχλεί! Όσο για τις δικές μας γραμμές ή, πιο σωστά, γραμμή όπως την έχουμε συνηθίσει, για να επανέλθω, κλείνοντας, στο...to know us better, να ξέρετε πως απλά...δεν υπάρχει και πολύ χαιρόμαστε για αυτό! Είμαστε εδώ και φιλοδοξούμε να μείνουμε για να σας προσφέρουμε μια διαφορετική, φρέσκια και πλήρη από όλες τις απόψεις, θέλουμε να πιστεύουμε, πρόταση, το σχήμα είναι δυνατό, υψηλής ποιότητας και "καλλιτεχνικής" αξίας... Είμαστε το sportal.gr, καλησπέρα, καλωσήλθατε, ελπίζουμε να περάσετε καλά!