Μαγ(κ)ική εικόνα

Μαγ(κ)ική εικόνα

Red Duckling 14:42 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:46 - 13.03.2023

Ο Red Duckling σχολιάζει τα περί… μαγικής εικόνας στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα θρίαμβο που τον άξιζε πέρα για πέρα ο χθεσινός Ολυμπιακός.

Θέλετε να μιλήσουμε για μαγική εικόνα; Ένα γλίστρημα στο 2’, ένα αυτογκόλ που σπάνια μπαίνει, δύο δοκάρια του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει και ένα πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα. Μιλήσαμε για μαγική εικόνα; Όχι.

«Σταυρώσαμε» τους παίκτες και του Μίτσελ μετά το 3-0 του Κυπέλλου. Δικαίως. Και οι επιλογές του Ισπανού και η απόδοση της ομάδας, δεν ήταν Ολυμπιακός.

Και πάμε στο χθες. Να, η μαγική εικόνα παντού. Από την επίσημη ΑΕΚ έως τα κιτρινόμαυρα sites και τους οπαδούς της Ένωσης, διάβαζες για μαγική εικόνα. Δικαίωμά τους.

Εγώ όμως που «σταύρωσα» την ομάδα μετά το Κύπελλο, θα εξακολουθήσω να είμαι δίκαιος απέναντί της. Και θα γράψω για ΜΑΓΚΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και δέχτηκε μεγάλη πίεση. Προφανώς. Και τι έγινε λοιπόν στο διάστημα που ήταν κατώτερος; Αρχικά είδε τον Ιταλό να μην αφήνει την ΑΕΚ με 10 παίκτες στο 4’. Σκάνδαλο να μην το είδε; Ανικανότητα; Μιλήστε μου μετά για το υπόλοιπο ημίχρονο, αν σφύριζε το φάουλ και την αποβολή.

Ο ίδιος διαιτητής είδε τον Μίτσελ μόλις στο 10’ να του ζητάει να δείξει σεβασμό. Και δεν είδε τη χερούκλα του Πινέδα, που ο VAR δεν γινόταν να την αγνοήσει.

Και με αυτή την εικόνα στο χορτάρι, την τεράστια ευκαιρία στο πρώτο μέρος την είχε ο Ολυμπιακός με τον Μακαμπού. Η ΑΕΚ; 2-3 καλές στιγμές και ανούσια κατοχή. Ναι, ναι, μαγική εικόνα το 0-0…

Και στην ανάπαυλα η εικόνα γίνεται, ΜΑΓΚΙΚΗ. Σε ένα γήπεδο που πριν λίγες εβδομάδες δεν εμφανίστηκες, ενώ στο πρώτο μέρος δέχθηκες μεγάλη πίεση- έχοντας και έναν αλλοπρόσαλλο διαιτητή- βγήκες από τα αποδυτήρια με το μαχαίρι στα δόντια.

0-1, 0-2. Σκάνδαλο που δεν βλέπει ο Αμραμπάτ 2η κίτρινη. 0-3.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ που ακολούθησε το «έγκλημα» του Μπιέλ να κάνει τέτοιο μαρκάρισμα στο κέντρο, στο 0-3. Πάνω που ετοιμαζόταν να μπει και ο Χάμες

Τα έχουμε πει πολλάκις για την φετινή σεζόν του Ολυμπιακού. Αδιανόητα λάθη της διοίκησης το καλοκαίρι, αμέτρητοι παίκτες στο ρόστερ, οι περισσότεροι ποιότητας που δεν είναι για να περνάνε ούτε έξω από το Ρέντη.

Αλλά να είμαστε δίκαιοι. Ο Ολυμπιακός με όλα τα στραβά του, έπαιξε και ωραία μπάλα σε κάποια ματς. Άξιζε να πάρει τα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πήρε αυτό με την ΑΕΚ με τρόπο ΜΑΓΚΙΚΟ στην επανάληψη.

Εξακολουθεί να είναι το 3ο φαβορί για τον τίτλο, αλλά ακόμα και στην χειρότερη χρονιά του, μοιράζει εφιάλτες αυτή η φανέλα.

Και αν γίνουν οι σωστές κινήσεις το καλοκαίρι, τα playoffs του χρόνου θα είναι και πάλι διαδικαστικά, όπως τα προηγούμενα τρία χρόνια.