Ο ΠΑΟΚ που χάνει μόνος του και τα... μη ποδοσφαιρικά που συμβαίνουν στο πρωτάθλημα

Γιάννης Κάργας

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ που χάνει μόνος του και τα... μη ποδοσφαιρικά που συμβαίνουν στο πρωτάθλημα

Μάνος Τσαλγατίδης 12:04 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 24.04.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, αλλά και όσα βλέπουν τα μάτια του να γίνονται.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι πού ήταν ανώτερος σε κάθε έκφανση του αγώνα. Ωστόσο, για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να σκοράρεις, και η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» είχαν αρκετές ευκαιρίες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι. Ωστόσο το καθαρό μυαλό είχε... πάει περίπατο στο κομμάτι αυτό από νωρίς.

Ο Δικέφαλος εκτός από μερικές στιγμές ήταν κυρίαρχος και στα 100 plus λεπτά που παίχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας. Όμως στο τελευταίο τρίτο... βραχυκύκλωνε και όχι επειδή η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική, αλλά επειδή όποιος παίκτης του έμπαινε στην περιοχή δεν ήταν ψύχραιμος για να τελειώσει τη φάση σωστά. Ο Ολιβέιρα σημάδεψε τον Μπρινιόλι από την μικρή περιοχή, ο Ντάντας αντί να σουτάρει έκανε λάθος πάσα και οι Ελ Καντουρί και Μπράντον αποφάσισαν ότι ήταν μια καλή στιγμή να κάνουν ψαλιδάκια στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ. Το γεγονός πως η καλύτερη τελική προσπάθεια στο 2ο ημίχρονο ήρθε από τον Κοτάρσκι πρέπει να μας προβληματίσει όλους

Όλα τα παραπάνω είναι δείγμα πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο μυαλό των παικτών του Λουτσέσκου. Ο Παναθηναϊκός χθες (23/4) έπεσε από τον Λευκό Πύργο και όχι μονο δεν έπαθε ούτε γρατσουνιά, αλλά βρήκε και ένα πορτοφόλι γεμάτο 500ευρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ειδικά στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» θύμισαν ομάδα μικρού βεληνεκούς που ήρθε στην Τούμπα για να μην διασυρθεί.

Θα μου πείτε κέρδισε τον ΠΑΟΚ; Ναι, κέρδισε είναι η απάντηση. Το πιο... εκνευριστικό στην όλη υπόθεση είναι πως ο Δικέφαλος συνεχίζει να χάνει δικά του παιχνίδια. Έχω χάσει πλέον το μέτρημα από τους βαθμούς που που πέταξε στα σκουπίδια μόνο του το σύνολο του Λουτσέσκου. Αν υπάρχει κάτι θετικό από το ντέρμπι είναι η εμφάνιση των Τάισον και Κάργα, που δείχνουν πως πλέον έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τον Ολιβέιρα πιστεύω πως το θέμα της ανανέωσης ή μη του συμβολαίου του, τον έχει επηρεάσει. Από τη στιγμή που άνοιξε το θέμα μοιάζει κάπως θολωμένος μέσα στο γήπεδο. Ίσως να κάνω λάθος, αλλά το τάιμινγκ ταιριάζει αρκετά.

Πάμε τώρα στα μη ποδοσφαιρικά, γιατί υπάρχουν και αυτά. Μπορώ να κατανοήσω την δίψα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τα χωριατιλικία-καραγκιοζιλικία κάποιων παικτών του όπως οι Μπρινιόλι και Ιωαννίδης. Όπως φαίνεται οι «πράσινοι» πρέπει να μάθουν να νικάνε, εκτός και αν μίκρυναν τόσο ως οργανισμός που θα πρέπει να τα κατανοούμε αυτά. 

Τέλος θέλω να δώσω τροφή για σκέψη.. Αν όσα έγιναν στο Καραϊσκάκης με την είσοδο των οπαδών γινόντουσαν στην Τούμπα θα έπαιζαν όλη μέρα σε κανάλια-σαιτ και εφημερίδες. Γιατί οι χθεσινές μάχες σώμα με σώμα οπαδών και αστυνομίας εντός του αγωνιστικού χώρου σχεδόν μοιάζουν σα να μην έγιναν πλέον...