O ΠΑΟΚ θυμίζει... Ρόκι Μπαλμπόα

O ΠΑΟΚ θυμίζει... Ρόκι Μπαλμπόα

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την επική ανατροπή του ΠΑΟΚ επί της Αμπερντίν και τη νοοτροπία νικητή που χτίζει ο Λουτσέσκου στον Δικέφαλο.

Μπορεί κάποιος να διανοηθεί, να σκεφτεί, να καταλάβει τι έκανε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης 26/10 στη Σκωτία; Ο Δικέφαλος βρέθηκε όχι απλά με την πλάτη στον τοίχο, αλλά βρίσκοταν αιμόφυρτος στο πάτωμα έτοιμος να βγει νοκ άουτ. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα όχι απλά να σηκωθεέ, αλλά σαν άλλος Ρόκι Μπαλμπόα έσφιξε τα δόντια, άντεξε τα χτυπήματα και μερικά ξεγυρισμένα άπερκατ κατάφερε να φέρει το ματς τούμπα και να κάνει μια απίθανη ανατροπή.

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν πρέπει να την ξεγράψει κανείς μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς είναι ένα σύνολο που παλεύει και μοχθεί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό. Αυτό ήθελε να φτιάξει ο Λουτσέσκου, μια ομάδα με τη νοοτροπία του νικητή και του μαχητή και στην Σκωτία έστω και αργά αυτά τα στοιχεία έκαναν στην εμφάνιση τους.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» είχαν και προβληματικά στοιχεία, τα οποία δεν πρέπει να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι λόγω της νίκης και τον τρόπο που ήρθε αυτή. Είναι σαφές, πως ο τρόπος που αμύνθηκε η Αμπερντίν έκανε τον Δικέφαλο να υποφέρει. Οι Σκωτσέζοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν ούτε σπιθαμή γηπέδου στο σύνολο του ΠΑΟΚ. Όπως φάνηκε η Αμπερντίν είχε κάνει καλό homework αναφορικά με τον Δικέφαλο. Μάλιστα, κατάφερε να βρει και δύο γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα.

Κάπου εκεί όμως ο σύλλογος από τη Σκωτία έκανε το πιο μεγάλο του λάθος. Θεώρησε πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει σφυγμό, πως ξεψυχάει. Τεράστιο λάθος γιατί όπως ανέφερα και πιο πάνω ο φετινός Δικέφαλος είναι μια ομάδα που δεν θα παραδοθεί ποτέ! Βέβαια, σε αυτό έπαιξε ρόλο και η κίνηση του Ράζβαν Λουτσέσκου που απέσυρε τον Τάισον, που δεν του πήγαινε το παιχνίδι και έριξε στο ματς τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, που για την ώρα έχει τον ρόλο του game changer στον Δικέφαλο. Ο Βούλγαρος έκανε τα πάντα, σκόραρε, μοίρασε μπαλιές, έτρεξε, μονομάχησε και έδωσε το στοιχεία του απρόβλεπτου.

ΠΑΟΚ είσαι και τρελαίνεις την Ευρώπη!
CONFERENCE LEAGUE

23:59 - 26.10.2023

ΠΑΟΚ είσαι και τρελαίνεις την Ευρώπη!

Τι κι αν ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 73’ με 2-0 στην έδρα της Αμπερντίν! Οι μάγκες του Λουτσέσκου ήταν οι μοναδικοί που πίστεψαν σε μια απίθανη ανατροπή και με τα γκολ των Ντεσπότοφ (74’), Βιεϊρίνια (84’) και Σβαμπ (90’+6’ πέν.) ο ΠΑΟΚ είναι αγκαλιά με την πρόκριση (2-3)!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν νίκησε με τον ψύχραιμο Σβαμπ στο 95ο λεπτό να ευστοχεί από την άσπρη βούλα του πέναλτι και πλέον είναι αγκαλιασμένος σφιχτά με την πρόκριση από τον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League. Για να το κλείσω όπως το ξεκίνησα. Στο Ρόκι 4 ο Ιβάν Ντράγκο ρίχνει ένα καταιγισμό χτυπημάτων στον Μπαλμπόα, αλλά παρά το γεγονός πως είναι ζαλισμένος και ματωμένος ο βραχύσωμος μποξέρ δεν λυγίζει. Τότε ο «Ρώσος» μποξέρ λέει: «Είναι σα να χτυπάω ένα κομμάτι σίδερο, δεν λυγίζει, δεν πέφτει». Ε αυτό είναι ο φετινός ΠΑΟΚ, ένα σκληρό κομμάτι σίδερο που δεν σκοπεύει να λυγίσει.

Υ.Γ. Αυτά που έκανε ο Κωνσταντέλιας σήμερα ήταν μαγικά, ήταν στα όρια του εξωπραγματικού, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά τις αποφάσεις του στο τελευταίο σημείο τις εκάστοτε εντυπωσιακής ενέργειας του.