Η κατάρρευση στο τέλος, ο Τζέιμς και οι μεταγραφές που ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν

Ολυμπιακός

i

© Intime

Η κατάρρευση στο τέλος, ο Τζέιμς και οι μεταγραφές που ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:29 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 01.12.2023

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μονακό και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης παραθέτει τις σκέψεις του για την αναμέτρηση, αφού είχε το ματς άλλες δύο φορές...

Ο Ολυμπιακός η αλήθεια είναι πως στο τέλος του αγώνα με την Μονακό κατέρρευσε. Κακά τα ψέματα, οι Ερυθρόλευκοι, με την κούραση να έχει καταβάλει τους περισσότερους εκ των παικτών, δεν μπόρεσαν να δείξουν το ίδιο πρόσωπο και στην τελική ευθεία του αγώνα. Αυτό κόστισε, καθώς ο Μάικ Τζέιμς, απέναντι σε έναν κουρασμένο Ουόκαπ, βρήκε τις φάσεις που ήθελε και έκανε την διαφορά.

Και μιας που λέμε για τον Μάικ Τζέιμς. Πόσο όμορφο είναι να τον βλέπεις να παίζει; Πόσο αρμονικές και εκρηκτικές είναι οι κινήσεις του; Πόσο μεγάλη προσωπικότητα έχει; Βλέποντας δεύτερη φορά τον αγώνα και παρατηρώντας τα όσα έκανε ο παίκτης στο παρκέ, ειλικρινά έμεινα άναυδος. Ο τρόπος που «αδειάζει» τον αμυντικό με την κοφτή σταυρωτή, το… καρύδια που έχει στις μεγάλες φάσεις. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Από τη μια λες «αχ και να τον άφηνε η Μονακό το καλοκαίρι». Από την άλλη… πώς να αφήσει τον κορυφαίο γκαρντ της Ευρωλίγκας; Τέλος πάντων. Συνεχίζουμε.

Στο παιχνίδι η Μονακό είχε περίπου 5 κατοχές (χονδρικά) περισσότερες. Ο Ολυμπιακός είχε 75 και η Μονακό 80. Αυτό ήρθε μέσα από τα 12 περισσότερα ριμπάουντ της Μονακό και τα 13 λάθη του Ολυμπιακού. Μοιάζουν μικρά τα νούμερα αυτά, όμως σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, κρίνουν πολλά.

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όμως στο τέλος δεν είχε ανάσες και έχασε κρίσιμες βολές. Για το μαρκάρισμα στον Τζέιμς τα είπαμε πριν. Σε αυτό το κομμάτι ο Λούντζης θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Όχι να παίξει στα τελευταία λεπτά, αλλά εάν είχε 4-5 λεπτά στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, τότε ο Ουόκαπ θα ήταν πιο φρέσκος μετά στο κρίσιμο σημείο. Δεν κάνουμε κριτική στο πώς διαχειρίστηκε ο Μπαρτζώκας το ματς. Ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς τι πρέπει να κάνει. Απλά παραθέτουμε δεδομένα. Βέβαια ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει δείξει πως όταν κάτι του πάει, τότε δεν το αλλάζει. Και ο Κάνααν ήταν πολύ καλός (έπαιξε 24 σερί λεπτά) και ο Ουόκαπ και ο Πίτερς. Ακόμα και ο Μπραζντέικις, ο οποίος έπαιξε σερί 15’ στο δεύτερο, έδωσε πράγματα.

Ο Λιθουανός πιστεύω πως είναι μια μεταγραφή που θα πιάσει. Σιγά – σιγά λύνεται και θα βοηθήσει. Μην ξεχνάμε πως δεν έκανε καν προετοιμασία με την ομάδα Όσο για τον Σακίλ ΜακΚίσικ, πόσο ευχάριστο είναι επιτέλους αυτό το κτήνος να πατάει και πάλι παρκέ! Ρυθμό δεν έχει ακόμα και για αυτό έπαιξε μόλις 4 λεπτά, όμως σταδιακά θα βοηθήσει και περισσότερο.

Πάντως, βάσει του πώς εξελίχθηκε το ματς και το ροτέισιον, καταλαβαίνει κανείς εύκολα γιατί ο Ολυμπιακός κινήθηκε στην αγορά για έναν παίκτη που θα βοηθήσει στα γκαρντ και έναν που θα δώσει λύσεις στους ψηλούς.

Ο Σίκμα, χτυπημένος και από τραυματισμούς, δεν έχει δώσει αυτά που ίσως θα περιμέναμε. Από την άλλη ο κόουτς έκρινε πως ο Λούντζης δεν έπρεπε να αγωνιστεί στο δεύτερο. Έπρεπε όμως κάποιος να βρεθεί σε αυτό, γιατί ο Ουόκαπ δεν είναι βιονικός. Επιμένω πως ο Λούντζης έπρεπε να παίξει περισσότερο, όμως, από την στιγμή που δεν είχε την ίδια άποψη ο κόουτς Μπαρτζώκας, έπρεπε να υπάρχει και κάποιος ακόμα.

Με Ναζ Μήτρου – Λονγκ και Φιλίπ Πετρούσεφ στο ρόστερ του, αλλά και τον Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος πίσω στη δράση, ο Ολυμπιακός θα είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις και δεδομένα θα παρουσιάσει και πάλι το σύγχρονο μπάσκετ και την εκπληκτική διαχείριση που μας έχει συνηθίσει η ομάδα και ο Μπαρτζώκας.

Το Μονακό είναι σίγουρα μια χαμένη ευκαιρία, καθώς ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει περισσότερα από αυτό το ματς. Δεν τα πήρε όμως και η ζωή συνεχίζεται. Μπροστά τους τώρα οι Πειραιώτες έχουν μια διαβολοβδομάδα στο ΣΕΦ και μετά κλείνουν το έτος με δύσκολα ταξίδια.

Όρεξη και κουράγιο να έχουμε και το μπασκετάκι δεν θα λείψει από την ζωή μας τον Δεκέμβρη. Άντε λοιπόν, καλό μήνα!

ΥΓ. Κάνααν Πίτερς και Ουόκαπ είχαν όλα τα εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού. 11/18 οι τρεις τους. Αυτοί είναι που κάνουν την διαφορά φέτος.

ΥΓ2. Δεν μίλησα για τους ψηλούς πολύ. Έναν προβληματισμό τον εξέφρασα και μέσα από την εκπομπή μας, το Sportal Euroleague Show το βράδυ. Ίσως ο Ολυμπιακός να έπρεπε να περάσει περισσότερο την μπάλα μέσα. Ο Μιλουτίνοφ βρίσκει πατήματα και θα δείξει πως είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης. Και χτες ο Μπαρτζώκας θεωρώ πως τον προτίμησε στο τέλος για τις επιθετικές του αρετές και για τις βολές του. Αμυντικά βέβαια ο Φαλ πήγε καλύτερα στο ματς.

ΥΓ3. Πρώτο παιχνίδι φέτος του Κώστα Παπανικολάου χωρίς κανέναν πόντο. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ο αρχηγός του Ολυμπιακού και αυτό κόστισε στους Πειραιώτες που πάντα περιμένουν πράγματα από αυτόν.

ΥΓ4. Πάλι καλά που υπήρχε και ο ΠΑΟΚ χτες, γιατί γενικότερα ήταν… μαύρη Πέμπτη για τον ελληνικό αθλητισμό με μπάσκετ και ποδόσφαιρο…