Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός που μοιάζει να... παίζει μόνος του

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός που μοιάζει να... παίζει μόνος του

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:25 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 02:16 - 19.02.2023

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού, με τους Ερυθρόλευκους να μετρούν 11 σερί νίκες κόντρα στον Αιώνιο αντίπαλο, με τελευταία αυτή για τον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός για ένα μόνο ημίχρονο ανησύχησε απέναντι στον Παναθηναϊκό. 

Στο πρώτο μισό ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιζε μόνος του (14 από τους 35 πόντους) απέναντι στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 35-40 στο 20’. Η συνέχεια όμως ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία. 17-0για αρχή, 20-1 λίγο μετά, 25-3 λίγο αργότερα. Κάπως έτσι το σκορ έγινε 60-43 στο 29’ και όλα πλέον πήραν το δρόμο τους. 

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με συγκεκριμένο τρόπο στο πρώτο ημίχρονο και πυροβόλησε αρκετά από μακριά. Απλά αστόχησε και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει επιλέξει σωστά με την απόφασή του να κλείσει τον Φαλ και να ρισκάρει το σουτ από μακριά. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν. 

Κάνααν και Παπανικολάου αποτέλεσαν άξιους συμπαραστάτες του Σάσα Βεζένκοφ, ο Φαλ έσπαγε έξω εκπληκτικά τη μπάλα και με κάθε ένα σουτ η ψυχολογία του Παναθηναϊκού έπεφτε όλο και περισσότερο. Λογικό άλλωστε, όταν προέρχεσαι από 10 σερί ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο. 

Σάσα Βεζένκοφ με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους και Αϊζάια Κάνααν με 14 πόντους ήταν οι κορυφαίοι, όμως εγώ θέλω να σταθώ ακόμα σε έναν παίκτη, τον αφανή ήρωα του Ολυμπιακού. Και το όνομα αυτού, Μουστάφα Φαλ. 

Μπορεί το σκοράρισμά του να περιορίστηκε, όμως, πέραν των 4 πόντων, είχε ακόμα 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ και 2 κλεψίματα, με την αξιολόγηση να φτάνει στο 18. Πράγματι, το σκοράρισμα το σταμάτησε ο Παναθηναϊκός, ο Φαλ όμως σταμάτησε όλα τα υπόλοιπα! 

Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (vid)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:44 - 18.02.2023

Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού 81-65 στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα παίξει ενάντια του Περιστερίου. Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.

Από εκεί και πέρα πλέον έχει αρχίσει να γίνεται βαρετό. Όχι γιατί δεν είναι όμορφο συναίσθημα μια νίκη, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός μοιάζει με σκιά του εαυτού του και σε καμία περίπτωση δεν έχει ομάδα που να δικαιολογεί το βάρος της φανέλας. Ο Ολυμπιακός λοιπόν μοιάζει να παίζει μόνος του! Ακόμα και στο -5 του ημιχρόνου, άπαντες είχαν μια ηρεμία, άνθρωποι της ομάδας, δημοσιογράφοι, ακόμα και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι έκαναν την περατζάδα τους στους VIP χώρους του κλειστού «Δύο Αοράκια».

Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μοιάζει ικανός να κοντράρει τον Ολυμπιακό και φαίνεται σε κάθε αναμέτρηση. 166 πόντοι οι διαφορές στο 11-0. Κάτι σημαίνει αυτό. Βέβαια, για να απαλύνουμε τον πόνο των φίλων του Παναθηναϊκού, ας μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός αυτή τη περίοδο δεν είναι απλά η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, αλλά και η καλύτερη ολόκληρης της Ευρώπης, έχει τον κορυφαίο προπονητή της Euroleague και έχει και τον καλύτερο παίκτη όλης της ηπείρου! 

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός ήταν και συνεχίζει να είναι απολαυστικός. Παίζει μπάσκετ που χαίρεσαι να βλέπεις, έχει παίκτες από το πιο ψηλό ράφι της Ευρώπης και δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα. Τα της Ελλάδας έχουν (πιστεύω) τελειώσει, καθώς είναι πολύ δύσκολο αυτός ο Παναθηναϊκός να κοντράρει τον Ολυμπιακό φέτος. Το θέμα πλέον είναι η Euroleague και το πού μπορεί να φτάσει εκεί ο σύλλογος από τον Πειραιά. Ευχή όλων πάντως είναι να τα πούμε σε μερικούς μήνες από το πανέμορφο Κάουνας. 

ΥΓ. Τέλειο και ολοκληρωμένο μπάσκετ. Η διαφορά θα μπορούσε να είναι από το πρώτο ημίχρονο διψήφια, όμως έτσι είχαμε περισσότερο… σασπένς.

ΥΓ2. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς μου έμοιαζε σήμερα σαν να θέλει να απολυθεί. 17-0 και ούτε ένα τάιμ άουτ! 

ΥΓ3. Μην δικάζουμε τον Αγραβάνη για μια φάση. Ήταν η κακιά στιγμή με τον Παπανικολάου, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να βγαίνει μπροστά στις δηλώσεις του και να προστατεύει τον άλλοτε συμπαίκτη του. Σπάνιος χαρακτήρας ο «Παπ» και το δείχνει με κάθε τρόπο. 

ΥΓ4. Ο Ολυμπιακός παίζει για έναν τίτλο απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη. Τον ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ! Σε ποιον να το πούμε και να μας πιστέψει!

Tags: