Μέτριος είναι ο καφές, όχι ο Λαρεντζάκης

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

© Intime

Μέτριος είναι ο καφές, όχι ο Λαρεντζάκης

Aχιλλέας Μαυροδόντης 01:28 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 01:38 - 20.10.2023

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε σπουδαία δουλειά και βγήκε μπροστά στα δύσκολα για τον Ολυμπιακό, με τον διεθνή γκαρντ να δίνει μεγάλες απαντήσεις σε όσους τον κατέκριναν. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει ένα άνετο βράδυ. Αντ’ αυτού, ζορίστηκε και έφτασε στα όρια της ήττας, κάνοντας πολλά και κρίσιμα λάθη σε καίρια σημεία του αγώνα. Παρόλα αυτά, στο τέλος η ποιότητα και η καρδιά των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν την διαφορά.

Από το -14, ο Ολυμπιακός, με όπλο την άμυνα και την υπομονή στην επίθεση επέστρεψε στο παιχνίδι και θα μπορούσε να το πάρει ακόμα και στην κανονική του διάρκεια, όμως το φάουλ στην επίθεση της Παρτίζαν δεν έγινε ποτέ και ο Νάναλι ευστόχησε σε ένα μεγάλο σουτ. Στην παράταση όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έπρεπε, έβγαλε μεγάλες άμυνες, ήταν ψύχραιμος στις βολές και πήρε μια τεράστια νίκη. 

Έχουμε πολλούς που θα μπορούσαμε να σταθούμε. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για παράδειγμα ήταν συγκινητικός στο τέλος και στις βολές είχε χέρι – αλφάδι. Έφαγε ΠΟΛΥ ξύλο, όμως επιβίωσε και έκανε την διαφορά. Πριν από τον κορυφαίο (βάσει στατιστικής) Μιλουτίνοφ, είχαμε τον κορυφαίο (βάσει… μπάσκετ) Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Μπορεί να μην είχε 30 στην αξιολόγηση όπως ο Σέρβος, όμως έκανε τρομερή δουλειά και στην τέταρτη περίοδο ήταν καταλυτικός. Ο «Λάρυ» είχε 12 πόντους και 17 στην αξιολόγηση μόνο από το 30’ μέχρι το 40’. Σταμάτησε στους 19 πόντους και στο 23 στο ράνκινγκ, όντας πραγματικά ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ! Και όσο για εκείνους που δεν χάνουν ευκαιρία να τον πούνε «μέτριο παίκτη», εγώ θα απαντήσω πως μέτριος είναι ο καφές (εγώ έτσι τον προτιμώ), όχι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Από εκεί και πέρα πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν καλή δουλειά κατά διαστήματα. Ο Κάνααν στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταλυτικός με 11 πόντους, στο δεύτερο δεν βοήθησε. Ο Πίτερς είχε 15 πόντους, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο και στην παράταση έμεινε εκτός.

Ο Φαλ είχε μεν 5 πόντους, όμως έδωσε πολλές μάχες. Όσο για τον Παπανικολάου, τι να πει κανείς; Αρχηγική εμφάνιση, μεγάλες φάσεις, 10 κομβική πόνοι, 7 ριμπάουντ και όλα αυτά σε σχεδόν 40’ στο παρκέ!

©InTime

Ο Ουόκαπ τα έσπασε με 1/8, όμως έβγαλε πολλή ενέργεια στην άμυνα και μάλιστα κέρδισε πολύ σημαντικές κατοχές στο 4ο δεκάλεπτο και την παράταση. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη, η οποία του δίνει ανάσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι τραυματισμοί τον έχουν πληγώσει. Με τους τραυματίες πίσω ο Ολυμπιακός θα είναι άλλη ομάδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το πότε θα επιστρέψουν οι τραυματίες.

Για την ώρα αυτά. Την Κυριακή, όταν και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίσει τον Κολοσσό, θα έχουμε κι άλλα να πούμε.

ΥΓ. Μιλάμε για διαιτησία; Αλήθεια; Ας μιλήσουμε. Αρχικά η Παρτίζαν επέλεξε να κάνει πολλά φάουλ στον Μιλουτίνοφ. Με όλα τα πεντάρια έξω και με κανένα να μην μπορεί να κοντράρει τον Σέρβο, ο Ομπράντοβιτς επέλεξε να τον στείλει στη γραμμή. Απλά εκείνος, επειδή είναι τοπ επιπέδου παίκτης, έβαλε 14 στις 16! Από εκεί και πέρα οι διαιτητές, ακόμα και με τη χρήση του ίνσταντ ριπλέι, έκαναν μεγάλα λάθη στις φάσεις με τον Παπανικολάου και τον Πίτερς. Καθαρό επιθετικό φάουλ η πρώτη, φάουλ η δεύτερη. Μην μπούμε στην διαδικασία να μιλήσουμε για κάθε φάση ξεχωριστά όμως. Ο Ολυμπιακός δεν ευνοήθηκε. Ας το κλείσουμε εκεί. Αν κάποιος έχει άλλη άποψη, είναι δικαίωμά του.

ΥΓ2. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν είναι μέτριος παίκτης. Είναι ένας παίκτης που παίζει με την ψυχολογία του. Όταν του βγουν οι πρώτες φάσεις κάνει την διαφορά. Αλλά ακόμα και να μην του βγούνε, δεν σταματάει να βγαίνει μπροτά στα δύσκολα. Γουστάρει τα δύσκολα, για να το πούμε διαφορετικά. Θα δούμε κι άλλες τέτοιες βραδιές από τον «Λάρυ». Θα δούμε και εμφανίσεις στις οποίες δεν θα είναι καλός. Είναι ξεκάθαρο όμως πως είναι με το σπαθί του εκεί που είναι και δικαιώνει τον Μπαρτζώκα για κάθε ευκαιρία που του δίνει.

ΥΓ3. Η αστοχία του Ουόκαπ είναι αποτέλεσμα και της κούρασης του παίκτη. Σερί ματς με 35+ λεπτά. Παρόλα αυτά, στην άμυνα δεν «κλέβει» ποτέ. Το είδαμε και απέναντι στην Παρτίζαν.

ΥΓ4. Όλα καλά με τους… νέους τραυματίες. Άντε να χάσουν το παιχνίδι στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Σημαντικό νέο και αυτό.

ΥΓ5. Αλήθεια, αυτό με τους τραυματισμούς (δεν είναι μεν σοβαροί, αλλά είναι πολλοί και μαζεμένοι) έχει καταντήσει γελοίο. Σε σημαντικό βαθμό παίζει ρόλο και η κακή προετοιμασία λόγω Εθνικών ομάδων. Σίγουρα θα μας απασχολήσει αυτό το θέμα με τις προετοιμασίες και στο μέλλον.

ΥΓ6. Δεν πιστεύω να χάσατε το Sportal Euroleague Show! Αν το χάσατε (ντροπή), δείτε το ξανά στο παρακάτω βίντεο…