Σκάνδαλο και αλλοίωση του πρωταθλήματος!

Μαρέσκα - Ντόη

i

Μαρέσκα - Ντόη/©Intime

Σκάνδαλο και αλλοίωση του πρωταθλήματος!

Διονύσης Βερβελές 10:08 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 28.10.2023

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για την τιμωρία του Ολυμπιακού και αναλύει τα επόμενα βήματα των «ερυθρολεύκων»…

Το σχέδιο ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό και απόγευμα της Παρασκευής, ήρθε η ανακοίνωση της τιμωρίας του Ολυμπιακού. Όπως… έπρεπε, πριν αρχίσει η αγωνιστική! Είδατε, όμως, πως λειτουργούν όλα ρολόι σε αυτή τη χώρα; Πέμπτη μεσημέρι ολοκληρώνεται η απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και… 20 κάτι ώρες μετά, η Αντιγόνη Σταμολέκα αποφασίζει. 0-3 το ματς στον Παναθηναϊκό, -1 στον Ολυμπιακό, δύο κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο, έτσι για να έχει το… μενού ποικιλία!

Στον Ολυμπιακό, προφανώς και δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό από την πρωτοδίκη που εκδίκασε την υπόθεση. Ό,τι έχει δικάσει, κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν! Τιμωρία σε Γιάννη Βρέντζο και Κώστα Καραπαπά πέρσι μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Κεκλεισμένων μετά από ματς με τον Παναθηναϊκό. Ένα… 3-0 αποφάσεων, όταν απέναντι μάλιστα ήταν ο Παναθηναϊκός!

Προφανώς και σηκώνει μεγάλη κουβέντα η επόμενη ημέρα. Στον Ολυμπιακό, αντέδρασαν άμεσα και έδειξαν τις προθέσεις τους. Λίγο αργότερα, ακολούθησε και το μήνυμα της Θύρας 7.

Τα όσα έχουν συμβεί, με τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν από τον διαιτητή Μαρέσκα, επίσης σηκώνουν κουβέντα στην εκδίκαση της έφεσης των «ερυθρολεύκων». Δηλαδή τι έκανε ο Ιταλός διαιτητής στο Καραϊσκάκη δύο ώρες και… μετά τη διακοπή; Δεν έγραψε φύλλο αγώνα; Τι έκανε μετά; Ό,τι του ζήτησαν;

Ωραίο πάντως το σκηνικό. Βρίσκεις ένα διαιτητή που… γουστάρει το σύστημα, δεν βλέπει τίποτα στο γήπεδο, δεν γράφει τίποτα στο φύλλο αγώνα ουσιαστικά, αλλά μετά… εδώ είμαστε για ό,τι θέλετε. Κάπως έτσι, «κλειδώνεις» την τιμωρία μιας ομάδας, ειδικά όταν στην εκδίκαση δεν είναι για… πολλά. Γιατί όσοι παρακολούθησαν τη διαδικασία την Πέμπτη, είχαν συνειδητοποιήσει ότι η Σταμολέκα πηγαίνει για το… 3-0.

Ο Ολυμπιακός πολύ καλά θα κάνει και θα αντιδράσει. Κι επειδή ακούω κάτι γενικότητες για την συμπεριφορά της Κυριακής και αυτή της Πέμπτης κόντρα στην Γουέστ Χαμ, να σημειώσουμε κάτι. Δεν θα τσουβαλιαστεί 33.000 κόσμος επειδή ένας, έριξε την κροτίδα και μάλιστα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Διαβάζω να στέκονται σε αυτό που σημείωσα σε προηγούμενο blog. Για το δεδικασμένο. Αλήθεια, με το χέρι στην καρδιά, πόσα μεγάλα ματς πιστεύετε θα φλερτάρουν με διακοπή και «μάχες» στα δικαστήρια; Για μένα, αν παραμείνει αυτή η τιμωρία, θα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο! Ένα σκάνδαλο που δεδομένα δυναμιτίζει το πρωτάθλημα, εκτός της αλλοίωσής του. Γιατί όταν ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει στο 48’ και μπορεί να διεκδικήσει το τρίποντο για να είναι στο +6 από τους «πράσινους», δεν μπορεί να πάει στο -1 επειδή γουστάρουν ορισμένοι να διαμορφώσουν τα δικά τους δεδομένα.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ευαισθησία είναι επιλεκτική πλέον. Δεν παίρνει ματς στα χαρτιά, έλεγε πέρσι μετά την κροτίδα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Μπρινιόλι να πέφτει. Πλέον, θα εναποτίθεται στο πως θα αντιδρά κανείς. Δεν τραυματίστηκε κανείς κοντά στον Χουανκάρ, δεν υπήρξε άλλος με πρόβλημα, αλλά χάνει και άλλο ματς ο αριστερός μπακ των «πρασίνων». Καλά να είναι να επιστρέψει και σύντομα στη δράση, έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να περιμένει και την έφεση των Πειραιωτών. Αν και στην ΕΠΟ, βγαίνει μια… σιγουριά προς τα έξω, πως και αυτή η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα. Τόσο… άγχος;

Την ίδια ώρα, ο κόσμος του Ολυμπιακού «βράζει». Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κινητοποιήσεις, περιμένει να δει αρχικά την έκβαση της υπόθεσης μετά την έφεση της ΠΑΕ. Μηνύματα υπήρξαν και προς τους πολιτικούς του Πειραιά και όχι μόνο. Γιατί η αλήθεια είναι, πως για να διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποιοι αρχικά έβαλαν πλάτη, κάποιοι το συνέχισαν και κάποιοι το επιτρέπουν.

Το σκάνδαλο ήρθε σε πρώτο βαθμό, όπως και η αλλοίωση του πρωταθλήματος. Θα μείνω εγώ ο… ρομαντικός, που πιστεύω πως το ματς θα συνεχιστεί από το 49ο λεπτό και το 1-1. Πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ξαναμπούν στο γήπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαι σίγουρος πως θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στην πορεία και μαζί, σε κάθε ματς, γιατροί, δικηγόροι και… διαιτητές, θα είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.