Ο Ολυμπιακός θα πάρει το «διπλό» που πρέπει στο ΟΑΚΑ

Αϊζάια Κάνααν

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός θα πάρει το «διπλό» που πρέπει στο ΟΑΚΑ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:23 - 16.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:20 - 16.04.2024

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά, όταν θα έρθουν οι τελικοί, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει την ικανότητα να πάρει τη νίκη σε κάποιο ματς που πραγματικά θα «καίει». Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Πριν ξεκινήσω, θέλω να πω κάτι που το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Είμαι μεγάλος φαν του Γιώργου Μπαρτζώκα. Από τον τρόπο που σκέφτεται εκτός γηπέδου, μέχρι και τις αντιδράσεις του σε αυτό, όπως και το μπάσκετ που παρουσιάζει σε κάθε ευκαιρία με τις ομάδες του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι εξαίρεση. Το μπάσκετ του είναι ζηλευτό και τον έχει φέρει στην ελίτ της Ευρώπης εδώ και πόσα χρόνια.

Τούτου λεχθέντος, έχω να εκφράσω την απορία μου. Διότι δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο ο Κάνααν, ενώ είχε 15 πόντους και 4 τρίποντα, είδε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο από τον πάγκο. Σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει ΠΟΛΥ καλύτερα από εμένα και από όλους μας το πώς να διαχειριστεί την ομάδα του. Αυτό είναι δεδομένο. Γι αυτό εξάλλου είναι εκεί που είναι και έχει τον ρόλο που έχει στον Ολυμπιακό. Ειδικά από την στιγμή που μόλις 72 ώρες νωρίτερα είχε καθαρίσει το ματς με την Φενέρμπαχτσε στην παράταση.

Όπως και να έχει, συνεχίζουμε, γιατί, όπως είπαμε, σίγουρα ο κόουτς Μπαρτζώκας ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς το τι πρέπει να κάνει. Εξάλλου αυτή η ήττα δεν σημαίνει τίποτα για τον Ολυμπιακό. Πάλι ήταν πολύ δύσκολο να πάρει το πλεονέκτημα και το ίδιο ισχύει και τώρα. Ας συνεχίσουμε λοιπόν τη ζωή μας.

Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε αρκετούς τομείς του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εάν άλλωστε το σουτ του Ουόκαπ δεν ήταν air ball, το ματς θα ήταν άλλο. Όπως και εάν ο Γκριγκόνις δεν είχε πάρει αυτό το κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στο τέλος.

Και το γεγονός πως μιλάμε για ριμπάουντ, τομέα που ο Ολυμπιακός κυριάρχησε με 27-38 είναι κάπως οξύμωρο. Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός περιόρισε τα λάθη που τον πλήγωσαν στο πρώτο (9 στο πρώτο, 5 στο δεύτερο) και κάπως έτσι ήταν ΠΑΝΤΑ μέσα στο παιχνίδι. Στο τέλος όμως δεν βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν για να κάνει το κάτι παραπάνω. Και έτσι, το τελικό 77-71 έφερε τον Παναθηναϊκό στη θέση του νικητή.

21:35 - 15.04.2024

«Σερβίρισμα» Γκος, εμφατικό κάρφωμα του Φαλ

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος έκανε την ασίστ και ο Μουστάφα Φαλ κάρφωσε την μπάλα στο καλάθι του Παναθηναϊκού,

Μέχρι όμως αυτές οι λέξεις φτάσουν μπροστά σας, είναι απαραίτητο στον Ολυμπιακό να ξεχάσουν το παιχνίδι. Όχι γιατί δεν έπαιξε καλά η ομάδα του πειραιά, αλλά γιατί ακολουθεί μια σειρά αγώνων που απαιτούν την απόλυτη συγκέντρωση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η σειρά των Playoffs απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Μέχρι τις 24 του Απρίλη και το πρώτο τζάμπολ ανάμεσα στις δύο ομάδες θα έχουμε αρκετά να πούμε για το εν λόγω ματς.

Πριν κλείσουμε όμως, είναι αναγκαίο να σταθούμε σε αυτά που είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Είχαμε πιθανότητες βάσει των καλών μας ποσοστών, αλλά εντάξει, θα πάρουμε κάποιο από τα επόμενα», ανέφερε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

21:43 - 15.04.2024

Το τρίποντο του Κάνααν και ο Ολυμπιακός από το -17 φθάνει στον... πόντο!

Ο Αϊζέια Κάνααν με τρίποντο μείωσε σε 47-46 στην τρίτη περίοδο και ο Ολυμπιακός εκείνη τη στιγμή επέστρεψε δυναμικά στο ματς, που λίγο πριν είχε βρεθεί να χάνει ακόμα και με 17 πόντους διαφορά.

Αυτή είναι και η ουσία. Γιατί ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ήττα που τον πόνεσε, αλλά αυτό δεν λέει και κάτι. Όταν έρθει η ώρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα είναι έτοιμοι για να κάνουν αυτό που πρέπει. Γιατί μια νίκη τώρα δεν θα είχε καμία σημασία, εάν δεν ακολουθήσει τουλάχιστον μια στο ΟΑΚΑ στους τελικούς της Stoiximan Basket League. Εκεί είναι που έναν τέτοιο αποτέλεσμα θα μετρήσει πραγματικά και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει και με το παραπάνω πως μπορεί να το πάρει.

Ντέρμπι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός λοιπόν θα έχουμε σε μερικούς μήνες από τώρα. Μέχρι τότε τα κεφάλια μέσα, γιατί η Euroleague είναι μπροστά μας και η σειρά με την Μπαρτσελόνα αναμένεται απολαυστική!

Αν έκαναν έτσι στο… αδιάφορο, φανταστείτε τι έχει να γίνει στους τελικούς!

Αν έκαναν έτσι στο… αδιάφορο, φανταστείτε τι έχει να γίνει στους τελικούς!

Ο Κώστας Σωτηρίου αναλύει τακτικές και συμπεριφορές, που σημάδεψαν το έβδομο ντέρμπι «αιωνίων» και στοιχειοθετεί τα σημαντικότερα προβλήματα, που καλούνται να επιλύσουν οι Άταμαν και Μπαρτζώκας εν όψει των πλέι οφ της Euroleague.