Πρώτος έπρεπε να είναι, αλλά του το στέρησαν!

Ελ Αραμπί

i

© Intime

Πρώτος έπρεπε να είναι, αλλά του το στέρησαν!

Διονύσης Βερβελές 23:30 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 18.12.2023

Το «μαγείρεμα» με τον Παναθηναϊκό, τα «όργια» στο Βόλο, αλλά ο Ολυμπιακός μένει όρθιος στο πρωτάθλημα. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal.

Αν ο Ολυμπιακός έχει τύχη στη φετινή σεζόν, κόντρα σε όλους και σε όλα, είναι γιατί μπορεί και κάνει την αυτοκριτική του. Δεν λέει «παίζουμε την καλύτερη μπάλα και μαγεύουμε…». 

Αντιθέτως, όταν είδε ότι… ταξιδεύει με γκέλες και κόντρα διαιτησίες, όταν η πρόκριση στην Ευρώπη ήταν στον αέρα, πάρθηκε μια απόφαση που για ορισμένους αποτελούσε και ρίσκο. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποτέλεσε παρελθόν, ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε. Ο Πορτογάλος δεν μπορεί να στηριχθεί σε νέα πρόσωπα. Να κερδίσει από τους υπάρχοντες παίκτες, όπως ο Ελ Αραμπί, μπορεί. Κι αυτό κάνει. Κατάφερε την περασμένη Πέμπτη, με το 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα, να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για το Conference League. 

Η Δευτέρα του, τον ήθελε να δοκιμάζεται στις Σέρρες, αλλά νωρίτερα να βλέπει την κλήρωση. Εκεί που ενημερώθηκε πως θα παίξει στις 15 και 22 Φεβρουαρίου με την Φερεντσβάρος. Μια ομάδα με δυναμική, αλλά όχι ο αντίπαλος φόβητρο. Ένας καλύτερος Ολυμπιακός, θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση, να προχωρήσει, θα τα δούμε αυτά και τις επόμενες ημέρες. 

Ο Ολυμπιακός στις Σέρρες έπαιζε στις 18:00, αλλά μάλλον περίμενε να… τελειώσει το ματς της ΑΕΚ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Όταν αυτό το ματς γίνεται από 0-2, 2-2, όταν την Κυριακή βλέπεις τον Παναθηναϊκό να χάνει 3-2 από τον Ατρόμητο, δεν μπορείς να κάνεις γκέλα στις Σέρρες. Δεν γίνεται. Και κακός να είσαι, οφείλεις να πάρεις το ματς όπως και να ‘χει. 

Αυτός ήταν ο σκοπός του Ολυμπιακού και από τη στιγμή που επέστρεψε με το 0-1 με το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 65’, ο στόχος επιτεύχθηκε. Η βαθμολογία λέει ΠΑΟΚ 32 και στους 31 είναι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Προσέξτε, όμως. Έχει αφαιρεθεί ένας βαθμός από τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι των αιωνίων, κρίθηκε στα χαρτιά. Ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο, θα μπορούσε να είναι πρώτος και προσέξτε, με όλους να παραδέχονται στον οργανισμό πως έχει τα ζητήματά του. 

Ο Ολυμπιακός δεν είναι πρώτος γιατί του το στέρησαν. Με το «μαγείρεμα» με τον Παναθηναϊκό αρχικά. Όπως φυσικά και με τα «όργια» που είδαμε στο Βόλο, με τον Γκορτσίλα να στήνει πάρτι στο VAR και κάνοντας «κομπάρσο» τον διαιτητή Παπαπέτρου. Ματς τριών βαθμών με τον Παναθηναϊκό, συν ένας αφαίρεση. Ματς με άλλους δύο χαμένους βαθμούς αυτό με το Βόλο. 

Πρόχειρα αυτά και εύκολα τα βλέπει ακόμη και ο αντίπαλος, ανεξάρτητα αν δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Ο Ολυμπιακός προφανώς και έχει και αγωνιστικά θέματα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πρώτος, αν δεν παίζεις π.χ. την καλύτερη μπάλα. Ο οπαδός του Ολυμπιακού, όμως, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί, γιατί είδε την ομάδα του να συνεχίζει στην Ευρώπη, να είναι στο -1 παρά τα «μαγειρέματα» στο πρωτάθλημα. Και, όμως, είναι εδώ και έχει και περιθώρια μεγάλης βελτίωσης. 

Αυτό ενισχύεται, γιατί ήδη ο Πέδρο Άλβες, ο νέος αθλητικός διευθυντής του, «τρέχει» για τις μεταγραφές. Θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός δεδομένα κι αν εισπράξει πράγματα από τα νέα πρόσωπα, θα μπορεί να είναι όπως πρέπει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε τη νίκη στις Σέρρες, αλλά και πάλι είχε μια κακή διαιτησία. 

Ο Τσαγκαράκης, δεν είδε πέναλτι στο χέρι προ της γραμμής. Και δεν ακούω τα περί στήριξης, όταν η μπάλα πηγαίνει στα δίχτυα και σέρνεται μετά στο κορμί του αμυντικού του Πανσερραϊκού. Το δε χειρότερο; Έλεγχος… τριάντα δευτερολέπτων. Κίτρινη και στους δύο στόπερ του Ολυμπιακού, 1-4 οι κάρτες συνολικά. Φορτώνονται οι «ερυθρόλευκοι», ο Φορτούνης π.χ. που θα εκτίσει στο Περιστέρι, πήρε μια ακόμη και ανεβαίνει. Ποιος, ο Φορτούνης… Μάλιστα. Εννοείται βέβαια πως αν είναι κάρτα πρέπει να δίνεται, αλλά δεν διακρίνω την ίδια μεταχείριση. 

Με τι ψυχή, όμως, να δώσει δεύτερο πέναλτι στον Ολυμπιακό ο Τσαγκαράκης, όταν τον έχουν στοχοποιήσει έτσι οι «εξυγιαντές». Κάποτε, τον «καθάρισαν» για ένα Ατρόμητος-Ολυμπιακός, τώρα για το Κηφισιά- ΑΕΚ. Και αυτοί, του είπαν πήγαινε να παίξεις Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός. Μια δεύτερη συνεχόμενη γκέλα, ένα δεύτερο συνεχόμενο «μπλόκο» μετά το Βόλο, θα εξυπηρετούσε. 

Ο Ολυμπιακός, όμως, κράτησε το «0» και πήρε το τρίποντο, με «φτιαγμένο» τον Ελ Αραμπί που σκόραρε και πάλι. Και δεδομένα όπως φαίνεται, αντιμετωπίζεται τελείως διαφορετικά από τον Καρβαλιάλ, σε σύγκριση με τον Μαρτίνεθ. 

Υ.Γ.: Ευχαριστώ άπαντες για τις ευχές για την ονομαστική μου εορτή. Να είστε όλοι καλά και καλές γιορτές να έχετε. Υγεία να έχουμε και προχωράμε… 

Υ.Γ.2: Το εύκολο είναι να σκεφτείς Πορτογάλους για τις μεταγραφές. Παίζει κι… αλλού, όμως, ο Άλβες. 

Υ.Γ.3: Ο Καρβαλιάλ προσωπικότητα έχει και το δείχνει στο Ρέντη. Αν πάρει και το «διπλό» στο Περιστέρι, θα έχει μπροστά του τεράστιο κίνητρο. 

Υ.Γ.4: Εννοείται πως την Πέμπτη πρέπει να εμφανίσει μια άλλη ομάδα, απέναντι στον Ατρόμητο. Χωρίς τον Φορτούνη μάλιστα… 

Υ.Γ.5: Φοβερό κι αυτό! Μπορείς να κλείσεις εισιτήρια για να πας 22 του Φλεβάρη στην Ουγγαρία και δεν ξέρεις αν θα μπορείς να είσαι 15 του ίδιου μήνα στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα…