Η άποψη για τον Γερεμέγεφ που όμως δεν θα μετρήσει
i

© Intime

Η άποψη για τον Γερεμέγεφ που όμως δεν θα μετρήσει

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:40 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 26.06.2023

Σε ένα φιλικό που δεν χρήζει ιδιαίτερο σχολιασμό, λίγα πράγματα μπορούμε να παρατηρήσουμε. Η απόδοση του Σουηδού στράικερ είναι ένα από αυτά...

Αυτοί οι οποίοι παρακολουθούν χρόνια την αρθρογραφία του υπογράφοντος, γνωρίζουν ότι αποφεύγω να ενθουσιάζομαι ή να απογοητεύομαι με φιλικά παιχνίδια. Εκτός από συγκεκριμένες συνθήκες, όταν ένα ματς διεξάγεται πριν από σοβαρές επίσημες υποχρεώσεις και ο εκάστοτε προπονητής δοκιμάζει ένα μέρος των σκέψεων του, στην πλειονότητα των περιπτώσεων τέτοιες αναμετρήσεις δεν κρύβουν ιδιαίτερα συμπεράσματα.

Συνεπώς, μετά τις απαραίτητες επεξηγήσεις, το πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας, με αντίπαλο που προέρχεται από τον τρίτη εθνική κατηγορία, δεν χρήζει σοβαρού σχολιασμού. Απλώς, μπορούμε να προβούμε σε ορισμένες παρατηρήσεις για πρόσωπα, μετά το 4-0 του Παναθηναϊκού επί της τοπικής Βιένερ Βικτώρια.

Για παράδειγμα, όλοι θέλουμε να σχηματίσουμε άποψη για τις δυνατότητες του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ασφαλώς, ο καθ’ ύλην αρμόδιος είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη του Σουηδού στράικερ. Ωστόσο, το δείγμα από τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά ήταν μικρό. Με τον 30χρονο άσο να προέρχεται από πολύμηνη απραξία.

Τι είδαμε από τον Γερεμέγεφ; Η πρώτη εντύπωση είναι πως πρόκειται για έναν καθαρόαιμο «φουνταριστό», ο οποίος προτιμά να κινείται στην περιοχή και όχι να βγαίνει μακριά. Παρότι έχει διασκελισμό, η ταχύτητα δεν είναι το κύριο προσόν του. Παρότι δεν αποφεύγει τις μονομαχίες, ο Γερεμέγεφ δεν έχει τόσο δυνατό «κορμό» και σκέφτεται γρήγορα, πως να δώσει τη μπάλα για να φύγει και να συνδυαστεί. Ακριβώς για να μην αναγκαστεί να κοντραριστεί με το κορμί. Πάντως, παίρνει σωστές τοποθετήσεις και προστατεύει την κατοχή.

Εκεί που ο Γερεμέγεφ δείχνει ικανός, είναι στις επαφές με τη μπάλα. Στο τετ-α-τετ που σκόραρε το 2-0, αλλά και σε άλλες φάσεις, ο Σουηδός σημαδεύει αμέσως εστία και ξέρει πως να σουτάρει. Δεν θα πετυχαίνει γκολ πάντα, αλλά ίσως είναι το μυστικό της επιτυχίας του. Σε ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη, η αλήθεια είναι ότι ο Γερεμέγεφ έμοιαζε εκτός κλίματος.

Αρκούν αυτά; Σίγουρα όχι. Πρέπει να κρίνουμε τον Γερεμέγεφ μετά από ένα διάστημα προσαρμογής και με πιο δύσκολους αντιπάλους. Τώρα, είναι άδικο. Βέβαια, ο Γιοβάνοβιτς έχει τα δικά του κριτήρια, με διαφορετικό τάιμινγκ. Στο φινάλε, η άποψη του προπονητή μετράει και σύντομα θα τη μάθουμε.

Επέστρεψε ο Αϊτόρ μετά από 246 ημέρες - Ο Ζέκα φόρεσε ξανά τα «πράσινα» μετά από έξι χρόνια (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:20 - 26.06.2023

Επέστρεψε ο Αϊτόρ μετά από 246 ημέρες - Ο Ζέκα φόρεσε ξανά τα «πράσινα» μετά από έξι χρόνια (vid)

Ο Αϊτόρ επέστρεψε στο αγωνιστικούς χώρους, μετά από 246 ημέρες, λόγω της ρήξη πρόσθιου χιαστού. Επίσης ο Ζέκα πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Βίνερ Βικτόρια και φόρεσε ξανά τα «πράσινα», έπειτα από έξι χρόνια.

Περαιτέρω, κρατάμε την επανεμφάνιση του Ζέκα και του Αϊτόρ. Ο Πορτογάλος έπαιξε ξανά από τις 3 Οκτωβρίου του 2022 όταν τραυματίστηκε στο ματς της Κοπεγχάγης στο δανέζικο πρωτάθλημα. Όσο για τον Αϊτόρ, ο Ισπανός εξτρέμ είχε αποχωρήσει τραυματίας στις 23 Οκτωβρίου, στο ματς με τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αμφότεροι έδειξαν άνετοι, δεν φοβήθηκαν με τη μπάλα και επιχείρησαν να απειλήσουν με τελειώματα ή μεταβιβάσεις. Εξυπακούεται πως δεν είναι έτοιμοι, αλλά όσο θα παίζουν, τόσο θα νιώθουν πιο δυνατοί και θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό.

Σημαντική η επιστροφή του Φρόκου, επίσης από ρήξη χιαστού, αλλά ο νεαρός Αλβανός χαφ δεν έχει ρόλο στο ροτέισον. Οι Μπιλάλ και Καλοσκάμης οι οποίοι χρίστηκαν σκόραρε, σίγουρα θα έχουν ανεβασμένη ψυχολογία. Ενω και οι υπόλοιποι μικροί αποκομίζουν κέρδη από τη συμμετοχή τους. Αλλά σε αυτό το τάιμινγκ, ο Παναθηναϊκός θέλει έμπειρους παίκτες, δεν έχει το περιθώριο να εξελίξει μικρούς και όσο θα προχωρά το καλοκαίρι, το ροτέισον θα κλείνει...