Ο Αλαφούζος διέβη τον Ρουβίκωνά του

Γιάννης Αλαφούζος

i

Γιάννης Αλαφούζος/ ©Intime

Ο Αλαφούζος διέβη τον Ρουβίκωνά του

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:12 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 23.10.2023

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πήρε μία απόφαση για την οποία οι περισσότεροι, δεν τον είχαν ικανό να πάρει...

Αναμφίβολα, ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ για όλους. Ένα ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων που είχε τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε διαφήμιση του ποδοσφαίρου, δυστυχώς θα κριθεί στα πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ. Ένα ματς που η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση τον τύπο που έριξε την κροτίδα στον Χουάνκαρ, δεν είχε σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα ως προς την ομαλή διεξαγωγή του.

Ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανός να το κερδίσει, αφού ήταν ανώτερος. Είχε τον έλεγχο, τις καθαρές ευκαιρίες και παρά την ισοφάριση, έπειθε ότι είχε περισσότερες πιθανότητες για το διπλό. Το 0-1 του Βαγιαννίδη δεν αποτυπώνει την κυριαρχίας του Τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο και άξιζε άλλο ένα γκολ.

O Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από μία κυριαρχική εμφάνιση σε ντέρμπι, μετά την ήττα από την ΑΕΚ και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Βάση της εξέλιξης, δεν νίκησε στο Φάληρο και θα περιμένει την έκβαση της υπόθεσης στα πειθαρχικά όργανα. Ωστόσο, οι παίκτες και ο προπονητής μπορούν να νιώθουν ότι αγωνιστικά, φάνηκαν αντάξιοι των περιστάσεων. Καθώς και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους για τη συνέχεια.

Προφανώς, το βράδυ ήταν ξεχωριστό και για τον Γιάννη Αλαφούζο. Δεν είναι απλή απόφαση για έναν παράγοντα χαμηλών τόνων, να δώσει την εντολή για να αποχωρήσει η αποστολή από το γήπεδο, ενώ ο διαιτητής δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γράψει στο φύλλο αγώνα. Διότι από αυτά τα γραφόμενα και την γνωμάτευση του γιατρού, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η απόφαση των πειθαρχικών οργάνων.

Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Αλαφούζος διέβη τον δικό του Ρουβίκωνα και ζήτησε από τα διοικητικά στελέχη που συνόδευαν την ομάδα, να αποχωρήσουν άμεσα από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αναλαμβάνοντας προσωπικά το κόστος και το όποιο ρίσκο για τις ποινές. Για να αντιληφθούμε τον κίνδυνο, ο Παναθηναϊκός αν θεωρηθεί υπαίτιος για τη διακοπή, θα τιμωρηθεί με αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και θα αφαιρεθούν άλλοι πέντε από το επόμενο. Άρα, ουσιαστικά θα χαθεί ο φετινός τίτλος και θα υποθηκευτεί και ο επόμενος.

Η δύσκολη αποστολή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του, είναι να μεταφέρουν άμεσα τους ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα στην Ευρώπη. Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θέλει τη νίκη για να συνεχίσει πρώτος.

Κατανοούμε όλοι πως είναι δύσκολο μετά από ένα ντέρμπι με τόση ένταση και με τόσα συναισθήματα, οι παίκτες να τον ξεχάσουν. Τουναντίον, θα είναι σίγουρα το θέμα συζήτησης για μέρες. Μία κατάσταση που πρέπει να αποτρέψει ο Γιοβάνοβιτς, αφού μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές διοργανώσεις, με τελείως διαφορετικές συνθήκες...

Υ.Γ.: Ανεξαρτήτως του τι θα επακολουθήσει, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιβάλλεται πλέον να αντιληφθούν ότι με το παραμικρό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, οι ρόλοι θα αντιστραφούν. Είναι εύκολο και απλό να βρεθείς από τη μία θέση στην άλλη, χωρίς τη μέγιστη προσοχή.

Χαμός σήμερα στο στούντιο του Sportal! Βερβελές και Τσιμπίδας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ λίγες ώρες μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που δεν τελείωσε ποτέ

Ο Κώστας Τσίλης περιγράφει όσα έζησε στην Τρίπολη και τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα. Τσαλγατίδης και Σαββόπουλος παρεμβαίνουν από τη Θεσσαλονίκη για τις νίκες ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα.

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: