Σηκώστε κεφάλι, πρωτάθλημα και πάλι!
i

Intime

Σηκώστε κεφάλι, πρωτάθλημα και πάλι!

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:14 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 18.02.2024

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία για να περάσει μία ήσυχη Κυριακή, αλλά δεν έχει το περιθώριο για μεμψοιμιρίες. Οι οπαδοί έδειξαν τον στόχο και εξέφρασαν εμπιστοσύνη στον Τερίμ και στους παίκτες για να πετύχουν.

Σίγουρα όλοι στον Παναθηναϊκό είχαν φανταστεί ότι θα περνούσαν διαφορετικά το βράδυ της Kυριακής… Πώς θα είχαν νικήσει τη Λαμία, παίρνοντας το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια που έχουν στην έδρα τους και και θα έβλεπαν άνετοι τη μονομαχία των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα

Ωστόσο, το rotation του Φατίχ Τερίμ αυτή τη φορά δεν απέδωσε, η χαλαρότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λέπτου και ειδικά μετά το γκολ του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ και φυσικά για να είμαστε δίκαιοι, η υπερπροσπάθεια, η ψυχραιμία και το πάθος των φιλοξενούμενων, προκάλεσαν τη ζημιά με το ισόπαλο 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε παση θυσία να αποφευχθεί…

«Βόμβες» Αλαφούζου για διαιτησία, Κυβέρνηση και ομάδες «δορυφόρους»: «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:54 - 17.02.2024

«Βόμβες» Αλαφούζου για διαιτησία, Κυβέρνηση και ομάδες «δορυφόρους»: «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει» (vid)

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος μετά το ματς με τη Λαμία εξέφρασε επίθεση για τη διαιτησία, για θυγατρικές ομάδες και τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Για να μην υπερβάλουμε και φτάνουμε στο άλλο άκρο, δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Οι πρώτοι που το γνωρίζουν και έδωσαν το σύνθημα για την επόμενη μέρα, είναι οι οπαδοί του Τριφυλλιού. «Σηκώστε κεφάλι, πρωτάθλημα και πάλι» φώναξαν στους ποδοσφαιριστές και το εννοούν απόλυτα. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει το μεγάλο φετινό στόχο και να τερματίσει πρώτη.

Η μεγάλη αδυναμία μέχρι πρότινος, η επικράτηση δηλαδή στα ντέρμπι μοιάζει να έχει διορθωθεί. Γιατί στα Play Offs θα κριθούν όλα. Βέβαια, επιβάλλεται να δοθεί πειστική απόδειξη στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, την Τετάρτη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.  Εκεί ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ έχοντας το προβάδισμα του 1-0 από την Τούμπα και πρέπει να τελειώσει τη δουλειά. Κοινώς, να περάσει στον τελικό του θεσμού, να ξέρει ότι θα διεκδικήσει έναν τίτλο και μετά να αφοσιωθεί ξανά στη Stoiximan Super League.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναλύσουμε το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του Φατίχ Τερίμ. Το έχουμε γράψει πολλές φορές στο Sportal ότι ο Τούρκος αυτός είναι και δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο με απόλυτα επιτυχημένη καριέρα, ο οποίος ξέρει έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς, έτσι θα νικάει και έτσι θα χάνει. Έτσι δεν εκτελέστηκαν όσα είχε στο μυαλό του για το Σάββατο.

Σίγουρα, αυτό που έχει αξία να συζητήσουμε είναι, αν ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ αξίζει διαφορετικής μεταχείρισης και από αυτόν τον προπονητή, μετά τον Γιοβάνοβιτς. Η αλήθεια είναι πως ναι. Ενας επιθετικός που όποτε μπαίνει, σκοράρει, δεν έχει νόημα να να μένει στον πάγκο. Εύλογα θα ισχυριστεί κανείς, τι παραπάνω πρέπει να κάνει αυτός ο παίκτης για να αρχίσει στην ενδεκάδα;

Αλλά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Τερίμ έχει τη δική του λογική και με αυτήν θα πορευτεί για κάθε παίκτη. Είτε είναι ο Σπόραρ, είτε ο Γερμέγεφ, είτε όποιοσδήποτε άλλος… Άρα, προφανώς και θα σχολιάζουμε ευμενώς ή αρνητικά τις αποφάσεις του, αλλά οφείλουμε να ξέρουμε πως αυτός δεν θα επηρεαστεί. Έχει την ισχυρή προσωπικότητα του και η επιτυχία ή αποτυχία του στην Ελλάδα, δεν θα αλλοιώσουν τον μύθο του στην Τουρκία. 

Υ.Γ.: Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος ξέσπασε τόσο έντονα σε αυτό το timing. Η αλήθεια είναι πως η διαιτησια του Σπύρου Ζαμπάλα ήταν ενοχλητική, αλλά όχι καταδικαστική για τον Παναθηναϊκό. Ο ρέφερι από την Κέρκυρα σφύριζε πάρα πολύ εύκολα φάουλ στους παίκτες της Λαμίας, αποδεχόμενος το «θέατρο» και τις καθυστερήσεις τους, αλλά δεν έφταιξε αυτό στους «πράσινους». 

Μάλλον ήταν γενικότερα τα αίτια του ξεσπάσματος. Ας μην ξεχνάμε πώς ο Ζαμπάλας είναι εκείνος ο οποίος βρισκόταν στο VAR στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και αγνόησε ένα καθαρό πέναλτι στο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Θα έλεγα πόσο αλαφούζος εξοργίστηκε περισσότερο από τα σημάδια που βλέπει γύρω του, παρά συγκεκριμένα για το παιχνίδι με τη Λαμία

Για τα όσα ανέφερε συνολικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι περισσότεροι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λίγο πολύ θα παραδεχτούν πώς έχει δίκιο. Το πρόβλημα είναι ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δεν κάνουν το παραμικρό για να πολεμήσουν τα φαινόμενα διαφθοράς. Έστω, να προσπαθήσουν για τα μάτια του κόσμου.

Υ.Γ.: Ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Καρλίτος τα έδωσαν όλα, παρότι ο καθένας έχει το παρελθόν τους στον Παναθηναϊκό. Από διαφορετικά πόστα, βοήθησαν τη Λαμία να πάρει έναν σπουδαίο βαθμό, κυρίως ψυχολογικής σημασίας. Όρθα λειτούργησαν, αφού από τον κύριο Πανουργιά Παπαϊωάνου πληρώνονται και οφείλουν να ανταποκρίνονται. Επιπλέον, αξίζουν μία συγνώμη για όσα άκουσαν και διάβασαν τις προηγούμενες ημέρες, για φήμες και θεωρίες συνομωσίας.