Τι άλλο να κάνει ο Αλμέιδα, σπαθιά να καταπιεί;

Αλμέιδα

i

© Intime

Τι άλλο να κάνει ο Αλμέιδα, σπαθιά να καταπιεί;

Με την ΑΕΚ, κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας και προσέγγισης του ματς, που εμφάνισε στην Τούμπα ο Αργεντινός κατάφερε στη δυσκολότερη φετινή συνθήκη για τον ίδιο και την ομάδα του να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, όποιος δεν έχει καταλάβει την αξία και τη δουλειά του Αργεντινού κοιτάζει...με τα μάτια του κλειστά!

Ήταν de facto ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στη μάχη του τίτλου το «ντέρμπι των δικεφάλων» στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη στιγμή, όταν προέκυψε από την κληρωτίδα για τη δεύτερη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ, το γνωρίζαμε!

Έγινε ακόμη κομβικότερο, υπό την έννοια του ότι είχε πολλά να μας πει για τη συνέχεια τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, μετά από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας, τη λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και το «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Αναβαθμίστηκε σε...καταλυτικό για την εξέλιξη των πραγμάτων περίπου είκοσι λεπτά μετά από την έναρξή του, όταν ο Μανούχος σφύριξε για τελευταία φορά στη Λεωφόρο χωρίς καμία από τις δύο ομάδες, εν προκειμένω αυτή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και όχι του Κώστα Μπράτσου μας αφορά, να έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα!

Και προέκυψε, στο τέλος της βραδιάς, ακόμη πιο καθοριστικό απ' ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να φανταστούμε με την ποδοσφαιρική αυτοκτονία του Ολυμπιακού! Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν μέσα από τα χέρια τους τρίποντο που θα τους έφερνε στο -1 από την κορυφή "ξοδεύοντας" το υπέρ τους 2-0 που μετετράπη σε ισοπαλία, σαν ήττα, 2-2!

Αυτό ήταν το "περιτύλιγμα" του ντέρμπι της Τούμπας, το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι δύο ομάδες πάτησαν το χορτάρι, προφανώς κοινό και για τις δύο! Δύσκολα όμως θα μπορούσε κανείς να πει το ίδιο για την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία προετοιμάστηκαν και, εν τέλει, αγωνίστηκαν!

Αυτό που ήθελε ο Αραούχο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και «χρώσταγε» από το 2018
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:01 - 03.04.2023

Αυτό που ήθελε ο Αραούχο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και «χρώσταγε» από το 2018

Ο Αραούχο πέτυχε στην Τούμπα αυτό που δεν κατάφερε στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά "χρώσταγε" από το 2018 και πλέον έχει συμμετοχή σε 15 γκολ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς πίσω από μια πολύ μεγάλη νίκη, και μάλιστα με ανατροπή, κρατώντας τα κλειδιά της πόλης και την ευφορία μιας πολύ μεγάλης επιτυχίας, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πίσω από δύο διαδοχικές εντός έδρας αποτυχίες, ήττα με σκορ 3-1 από τον Ολυμπιακό και...αδυναμία να "ρεφάρουν" με τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Αυτά τα δύο αποτελέσματα ήταν που αν δεν έφεραν την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο σίγουρα την στρίμωξαν στα σχοινιά! Μπαίνοντας στη δεύτερη στροφή του μίνι πρωταθλήματος είχε, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, το δυσκολότερο έργο από όλους τους διεκδικητές του τίτλου, εκτός έδρας ντέρμπι!

Και σα να μην έφτανε αυτό, είχε να διαχειριστεί και την περισσότερο από ποτέ μέσα στη σεζόν κλονισμένη πίστη μεγάλου μέρους του ίδιου της του κοινού στο project του Αλμέιδα, μη σας πω και στο πρόσωπο του! Κλονισμένη πίστη αλλά όχι και αυτοπεποίθηση της ίδιας της ομάδας, ευτυχώς για τον Αργεντινό και τους ποδοσφαιριστές του!

Αυτό ακριβώς ήταν και το στοιχείο που σε πολύ μεγάλο βαθμό κατέθεσε, μαζί με όλα τα ποδοσφαιρικά της χαρακτηριστικά, στην "τράπεζα" του παιχνιδιού η Ένωση, το επιτόκιο που πήρε το λες και πρωτοφανές, δυσθεώρητο, για τα δεδομένα του 2023!

Κέρδισε πολύ περισσότερα από ένα παιχνίδι, αν δεν είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο σίγουρα δικαιούται να αισθάνεται τέτοιο, κέρδισε κυρίως την έξωθεν καλή μαρτυρία...στο εσωτερικό της, όσο οξύμωρο κι αν μοιάζει! Κέρδισε την ηρεμία της και την άνεση να πορευτεί με το δικό της τρόπο, με το δικό της, του προπονητή της δηλαδή, σχέδιο!

Αλμέιδα: «Οι παίκτες μου έδωσαν και την ψυχή τους» - Τι είπε για το ακυρωθέν γκολ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:14 - 02.04.2023

Αλμέιδα: «Οι παίκτες μου έδωσαν και την ψυχή τους» - Τι είπε για το ακυρωθέν γκολ

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στάθηκε στο πάθος που έδειξαν οι παίκτες του. Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε για το ακυρωθέν γκολ του Άμραμπατ στο 7'.

Την "πολυτέλεια" να συνεχίσει χωρίς κραυγές, αναθέματα, μεμψιμοιρία, τοξικότητα και γκρίνια στο δρόμο που έχει χαράξει από την αρχή της σεζόν, το έχουμε "συζητήσει" πολλές φορές, ας επανέλθουμε μια ακόμη, δε βλάπτει! Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου είναι, οφείλει να είναι, υπεύθυνος για πολύ περισσότερα, και σημαντικότερα από τα αυστηρώς ποδοσφαιρικά ζητήματα!

Καλείται πρωτίστως να εμπνεύσει, να πείσει, να "ψήσει" τους ποδοσφαιριστές του γι' αυτό που έχει στο κεφάλι του, να τους κερδίσει με την καθημερινή του συμπεριφορά, να τους ενώσει και να τους απογειώσει! Όποιος έχει ασχοληθεί, έστω και στο χαμηλότερο επίπεδο, ενεργά με τον αθλητισμό ξέρει! Προπονητή που οι παίκτες του τον πιστεύουν και τον στηρίζουν, μην τον φοβάσαι!

Κάτι που κανένας, όσο εμπαθής ή αδαής κι αν είναι, δεν μπορεί να το στερήσει από τον Ματίας Αλμέιδα! Με τα πάθη και τα λάθη του, θα ίσχυε σε απόλυτο βαθμό ακόμη κι αν η ΑΕΚ έχανε στην Τούμπα, απλά το αποτέλεσμα δημιουργεί πολύ ευνοϊκότερη περίσταση για την καθολική αναγνώριση του πράγματος, ο Αργεντινός δεν έχει απλά κερδίσει τα αποδυτήρια, τα έχει μεταμορφώσει!

Καταφέρνοντας να κάνει αν όχι όλους σίγουρα τους συντριπτικά περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του να αισθάνονται χρήσιμοι και σημαντικοί, ακόμη και τους όποιους δυσαρεστημένους να μην είναι, να μη νιώθουν σε καμία περίπτωση, αδικημένοι ή παραγκωνισμένοι!

Στο τέλος της ημέρας, στο τέλος της σεζόν μη σας πω, ανεξάρτητα από το αν θα κατακτήσει κάποιον τίτλο, και τους δύο ή και κανέναν, κατέστη το βράδυ της Κυριακής απολύτως σαφές ακόμη και στους πιο ισχυρούς αμφισβητίες του, ο "Πελάδο", το γράφω με απόλυτη βεβαιότητα και επίγνωση, είναι ευλογία για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Και το...τόσο μα τόσο ελληνικό παράδοξο είναι πως, κι αυτό με βεβαιότητα το γράφω, έχει εδώ και καιρό πείσει περί αυτού όλους, ή σχεδόν όλους, τους φιλάθλους των αντιπάλων της ομάδας του και ακόμη "αγωνίζεται", είναι πάντως σε καλό δρόμο, να τα καταφέρει με εκείνους της δικής του!