Συγκλονίζει ο Λεσόρ στο Sportal: «Ξυπνήσαμε και μάθαμε ότι ο Πάρης παλεύει για τη ζωή του, έπρεπε να παλέψουμε κι εμείς»

Ματίας Λεσόρ και Κώστας Σλούκας

Συγκλονίζει ο Λεσόρ στο Sportal: «Ξυπνήσαμε και μάθαμε ότι ο Πάρης παλεύει για τη ζωή του, έπρεπε να παλέψουμε κι εμείς»

Ηλίας Λαλιώτης 16:04 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 19.05.2024

Κατάθεση ψυχής από τον Ματίας Λεσόρ στο Sportal για τον τρόπο που τους αφύπνισε η μάχη που δίνει ο Πάρης Δερμάνης και οδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR στη νίκη επί της Μακάμπι.

Παίκτες, προπονητές, διοίκηση και οι λίγοι φίλαθλοι που είχε στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 95-88, η οποία δίνει στο Τριφύλλι την ευκαιρία να επιστρέψει στα Final Four μετά από 12 χρόνια, με μια ακόμα στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη του Πάσχα.

Όλοι όμως είχαν συνέχεια στο μυαλό τους τον Πάρη Δερμάνη. Τον αγαπημένο φροντιστή της ομάδας και από τα παλαιότερα μέλη στο σταφ των «πράσινων», ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Σερβία μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μετά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος «λύγισε» στην κάμερα του Sportal μιλώντας για τον Πάρη και τη μάχη που δίνει, ο Ματίας Λεσόρ, με χαρακτηριστικά λόγια εξηγεί την επίδραση που είχε σε όλη την ομάδα αυτό το γεγονός.

«Ο Πάρης μας οδηγεί με το παράδειγμά του. Παλεύει για τη ζωή του. Τα νέα που είχαμε όταν πήγε στο νοσοκομείο δεν ήταν καλά. Είναι λίγο τρελό. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, που έχουν όμως μια ομοιότητα με την κατάστασή μας. Μετά την ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι όλοι νόμιζαμε ότι τελειώσαμε και ότι οι πιθανότητές μας να τα καταφέρουμε και να πάμε στο Final Four ήταν πολύ μικρές» είπε αρχικά ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR και πρόσθεσε:

«Όταν όμως ξυπνήσαμε το πρωί και μάθαμε ότι ο Πάρης παλεύει για τη ζωή του, ότι άνοιξε τα μάτια του και ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι, πήραμε ενέργεια. Ο Πάρης πάλευε πραγματικά για τη ζωή του κι έτσι κι εμείς έπρεπε να παλέψουμε για τη σεζόν μας. Μας έδωσε το παράδειγμα και είναι αυτός που μάς οδηγεί αυτή τη στιγμή».

Όσο για το Game 5 που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ; «Σίγουρα πρέπει να τα καταφέρουμε και για αυτόν. Ελπίζω να είναι μαζί μας και να μας δίνει ενέργεια με τις φωνές του από τον πάγκο. Ακόμα κι αν δεν είναι εκεί, θα μας δώσει την ενέργειά του, όπως το πρωί πριν τον αγώνα όταν μάθαμε ότι ξύπνησε. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι μπροστά μας. Αυτή η νίκη δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν κερδίσουμε και το επόμενο».