Εκτός MotoGP του Οστιν ο Μπαστιανίνι και ο Μαρκ Μάρκεθ

Ο Μάρκ Μάρκεθ απών και από το Οστιν

i

©Repsol Honda Team

Εκτός MotoGP του Οστιν ο Μπαστιανίνι και ο Μαρκ Μάρκεθ

Δημήτρης Μπαλής 11:57 - 12.04.2023

Για λόγους τραυματισμού, δύο κορυφαίοι αναβάτες θα χάσουν το τρίτο γκραν πρι της χρονιάς – Εξετάσεις θα κάνουν ο Μιρ και ο Ολιβέιρα για να τρέξουν.

Ο Ενέα Μπαστιανίνι δε θα συμμετάσχει στο γκραν πρι του MotoGP στο Οστιν του Τέξας, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από έναν τραυματισμό στον ώμο, που υπέστη τον περασμένο μήνα στην Πορτογαλία, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Ο τέσσερις φορές νικητής αγώνα MotoGP, έκανε το ντεμπούτο του ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati στο Αλγκάρβε, όμως στον δεύτερο γύρο του αγώνα σπριντ ο Λούκα Μαρίνι της VR46 έπεσε πάνω του, με μια άλλη Ducati, της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Μπαστιανίνι υπέστη κάταγμα στην ωμοπλάτη (στον δεξιό ώμο), κάτι που τον απέκλεισε από το γκραν πρι της επόμενης ημέρας στην Πορτογαλία, χάνοντας και το διήμερο των αγώνων σπριντ και γκραν πρι στην Αργεντινή.

Ο Μπαστιανίνι επιχείρησε μερικούς γύρους στην πίστα του Μιζάνο αυτή την εβδομάδα με ένα Superbike, για να δοκιμάσει τη φυσική του κατάσταση, αλλά οι περαιτέρω έλεγχοι διαπίστωσαν ότι ο Ιταλός έπρεπε να ξεκουραστεί κι άλλο –ορισμένες εβδομάδες- και να αναρρώσει πλήρως.

Ως εκ τούτου, θα είναι εκτός του γκραν πρι του Οστιν, το Σαββατοκύριακο του Ορθόδοξου Πάσχα και θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωματικό αναβάτη της Ducati, Μικέλε Πίρο.

Πέραν του Μπαστιανίνι, απών θα είναι από το Τέξας και ο Μάρκ Μάρκεθ. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, συνεχίζει να αναρρώνει από τον τραυματισμό στο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού, που υπέστη σε σύγκρουση με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα της RNF Aprilia, στο γκραν πρι της Πορτογαλίας. Ο Μάρκεθ, που δεν αγωνίστηκε στην Αργεντινή, διότι εκτός του τραυματισμού είχε και ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα, καθώς κρίθηκε υπαίτιος της σύγκρουσης, θα περιμένουμε, τελικά, πότε θα εκτίσει την ποινή του. Οι αγωνοδίκες της FIM έκριναν ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή σε αγώνα που θα μπορούσε να τρέξει και όχι σε έναν που δεν θα μπορούσε λόγω τραυματισμού και η Honda άσκησε έφεση.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο Μάρκεθ θα επιστρέψει στο γκραν πρι της Ισπανίας στις 30 Απριλίου, όμως ήδη χάνει έδαφος με μια ακόμα απουσία, στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Η Honda δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν αντικαταστήσει τον Μάρκεθ, ενώ και ο ομόσταβλός του Ζόαν Μιρ δεν ξέρουμε αν θα είναι σε θέση να τρέξει, αφού έμεινε εκτός Αργεντινής με τραυματισμό στον αστράγαλο.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι του Μιγκέλ Ολιβέιρα, ο οποίος αναγκάστηκε να χάσει το γκραν πρι της Αργεντινής λόγω ζημιάς στον τένοντα που υπέστη στο ίδιο ατύχημα με τον Μάρκεθ στην Πορτογαλία. Θα μεταβεί στο Οστιν για να υποβληθεί σε εξετάσεις από την ιατρική ομάδα του MotoGP, μήπως μπορέσει να αγωνιστεί.

Αλλά και ο Πολ Εσπαργκάρο της Tech3 GASGAS δεν θα είναι παρών καθώς αναρρώνει από κατάγματα γνάθου και πλάτης που υπέστη σε ένα φρικτό ατύχημα στις δοκιμές για το GP της Πορτογαλίας. Ο Εσπαργκάρο θα αντικατασταθεί από τον πρώην αναβάτη της Tech3 Yamaha, Γιόνας Φόλγκερ, ξεκινώντας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Tags: