Έσπασε τη σιωπή του ο δικηγόρος της οικογένειας του Σουμάχερ: «Ο λόγος που δεν αποκαλύπτουμε την κατάσταση της υγείας του»

Μίκαελ Σουμάχερ

i

©Scuderia Ferrari

Έσπασε τη σιωπή του ο δικηγόρος της οικογένειας του Σουμάχερ: «Ο λόγος που δεν αποκαλύπτουμε την κατάσταση της υγείας του»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:09 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 29.10.2023

Ο Φέλιξ Νταμ, δικηγόρος της οικογένειας Σουμάχερ από το 2008, αποκαλύπτει το νομικό πλαίσιο για την προστασία της σιωπής του Μίκαελ, σχεδόν 10 χρόνια μετά το ατύχημά του.

Λίγους μήνες μετά τη 10η επέτειο από το δραματικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις Άλπεις, ο Φέλιξ Νταμ, ο οποίος είναι δικηγόρος της οικογένειας Σουμάχερ για 15 χρόνια, μιλά για τον τρόπο διαχείρισης του, την τρομερή σιωπή που περιβάλλει την οικογένεια, σχεδόν από το πρώτο λεπτό του τρομερού γεγονότος και την απουσία επίσημης αναφοράς για την κατάστασή τους. 

«Έχω ακόμα στο κεφάλι μου την εικόνα των πολυάριθμων δημοσιογράφων και φωτογράφων που για μέρες μετά το ατύχημα περίμεναν έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για πληροφορίες. Για να εκτονωθεί η πίεση, οι πρώτες γενικές πληροφορίες για το ατύχημα δόθηκε σε συνεντεύξεις τύπου ότι ήταν παρόντες και οι θεράποντες γιατροί. Στην πραγματικότητα ήταν περιεχόμενο ταξινομημένο ως απόρρητο. Αυτό ήταν πραγματικά νέο. Μέχρι τότε, οι πληροφορίες για ιδιωτικά θέματα ήταν απολύτως ταμπού», διαβεβαίωσε στο γερμανικό μέσο LTO, ο Νταμ. 

Ο Νταμ παραδέχεται ότι μετά τις συνεντεύξεις Τύπου στο νοσοκομείο, από τα λίγα που δημοσιοποιήθηκαν, αμφέβαλλαν αν αργότερα θα προσέφεραν μια «τελική αναφορά» για την κατάσταση του Γερμανού, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν, γιατί δεν θα ήταν ποτέ αρκετό. 

«Πάντα αφορούσε την προστασία των ιδιωτικών πραγμάτων. Φυσικά, συζητούσαμε πολύ για το πώς να το καταστήσουμε δυνατό, οπότε σκεφτήκαμε επίσης εάν μια τελική εικασία για την υγεία του Μίκαελ μπορεί να ήταν ο σωστός τρόπος για να το κάνουμε. 

Τα μέσα ενημέρωσης, ξανά και ξανά, θα ρωτούσαν: ''Και πώς είναι τώρα;", έναν, δύο, τρεις μήνες ή χρόνια μετά το μήνυμα. Και αν τότε θέλησε να λάβει μέτρα ενάντια σε αυτές τις πληροφορίες, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το επιχείρημα της οικειοθελούς αποκάλυψης που θα κάναμε», αποκαλύπτει με νομικούς όρους ο δικηγόρος της οικογένειας.