H Alpine αποκάλυψε τη νέα Α524 (vid & pics)

Μονοθέσιο Alpine για 2024

i

©Alpine media

H Alpine αποκάλυψε τη νέα Α524 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:53 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:06 - 07.02.2024

Η Alpine παρουσίασε στο εργοστάσιο του Ένστοουν το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Alpine έγινε η τέταρτη ομάδα της Formula 1 που αποκάλυψε το μονοθέσιό της για το 2024. 

Η A524 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Φελίπε Παντόν, εμμένει στον γνωστό συνδυασμό μπλε, ροζ και γυμνού μαύρου άνθρακα. Όπως συνέβαινε τις προηγούμενες σεζόν, η γαλλική ομάδα θα αγωνιστεί με ένα κυρίως μπλε μονοθέσιο στα περισσότερα από τα 24 γκραν πρι, αλλά θα αλλάξει σε ροζ χρώμα σε οκτώ αγώνες κατόπιν εντολής του κύριου χορηγού της BWT.

Η Alpine ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει «ένα ολοκαίνουριο σχέδιο για τις δύο επόμενες σεζόν και περιλαμβάνει καινοτομικές λύσεις, ως αποτέλεσμα των συμπερασμάτων από τις προηγούμενες εκδόσεις. Η τολμηρή προσέγγιση θα επιτρέψει στην ομάδα να εφαρμόσει πιο δυναμική πορεία εξέλιξης (του μονοθεσίου) τις δύο επόμενες χρονιές». 

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ματ Χάρμαν, δήλωσε: «Η προσέγγιση στην Α524 ήταν επιθετική, αλλά εσκεμμένη από την άποψη ότι δημιουργήσαμε έναν ευρύτερο ορίζοντα για την προσθήκη περαιτέρω απόδοσης στο αυτοκίνητο. Αφοσιωθήκαμε σε όσα είχαμε μάθε, παρά στα αποτελέσματα. 

©Alpine media

Το πρόγραμμα ήταν τολμηρό και αφοσιωθήκαμε στην εξέλιξη επιμέρους ιδεών που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε στο αυτοκίνητο. Φτιάξαμε μια ισχυρή πλατφόρμα για να της προσθέτουμε απόδοση όποτε μπορούμε και έχουμε θέσει ξεκάθαρους στόχους για να τις πραγματοποιήσουμε». 

Οδηγοί της γαλλικής ομάδας θα είναι και φέτος οι Έστεμπαν Οκόν και Πιερ Γκασλί, οι οποίοι θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά team mates. Ο δεύτερος τερμάτισε στην 11η θέση του πρωταθλήματος οδηγών την περασμένη σεζόν, τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον πρώτο.

©Alpine media

«Θα έλεγα πως βρίσκομαι σε καλύτερη θέση φέτος σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα. Γνωρίζω πια καλά όλους τους συνεργάτες μου, ξέρω όλες τις διαδικασίες και πώς να πάρω το καλύτερο από όσους είναι γύρω μου, και από μένα. 

Είναι καλό να έχεις συνέχεια και να χτίζεις πάνω στις βάσεις που δημιουργήσαμε πέρσι. Είμαι αισιόδοξος και μπορώ να ξεκινήσω τη σεζόν δυναμικά, και άμεσα, για να μεγιστοποιήσουμε τη δυναμική της ομάδας», ανέφερε ο Γκασλί.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση στο εργοστάσιο του Ένστοουν παρουσιάστηκε και η ομάδα του WEC.