Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Αυστραλίας

Γκραν πρι Αυστραλίας 2024

i

©Getty Images

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Αυστραλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:36 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 24.03.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τον θρίαμβο του Κάρλος Σάινθ στο GP της Αυστραλίας.

Ο θρίαμβος της Ferrari και η εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν, ήταν τα δύο στοιχεία που χαρακτήρισαν το γκραν πρι της Μελβούρνης, που ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο του Κάρλος Σάϊνθ και το 1-2 της Scuderia, καθώς δεύτερος τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρ. Η νίκη του Ισπανού πιλότου έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull και αδιαφιλονίκητο φαβορί και για τον τίτλο του 2024, υποχρεώθηκε -λόγω προβλήματος στα φρένα της RB20- να εγκαταλείψει από τον αγώνα (μόλις στον τρίτο γύρο), που διεξήχθη στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ και ήταν ο τρίτος του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Λεκλέρ που τερμάτισε στη 2η θέση της τελικής κατάταξης μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά του από τον Φερστάπεν, ενώ ο Σάινθ πλησίασε στους έντεκα, με τον Σέρχιο Πέρες να βρίσκεται τρίτος και στο -5 από την κορυφή.

Όσον αφορά στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Red Bull παραμένει στην πρώτη θέση του πίνακα, με την πολύ μικρή διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη Scuderia Ferrari.

Επόμενος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος είναι το γκραν πρι της Ιαπωνίας στην πίστα της Σουζούκα σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 5-7 Απριλίου.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP της Αυστραλίας:

Tags: