Με ξεχωριστά χρώματα η McLaren για τα επόμενα δύο γκραν πρι

Ειδικός χρωματισμός McLaren

i

©McLaren

Με ξεχωριστά χρώματα η McLaren για τα επόμενα δύο γκραν πρι

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:28 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 14.09.2023

Η McLaren αποκάλυψε πως θα έχει ένα ξεχωριστό χρωματισμό στα μονοθέσία της, τον οποίον θα χρησιμοποιήσει για τα επόμενα δύο γκραν πρι.

Ξεκινώντας από το γκραν πρι της Σιγκαπούρης αυτού του Σαββατοκύριακου (15/17-9) και που παρήχθη σε συνεργασία με τον χορηγό της ομάδας «OKX», η McLaren αναβάθμισε σημαντικά τη συνηθισμένη εμφάνιση στο μονοθέσιο της, με ένα κυρίως μαύρο σχέδιο τονισμένο με το πορτοκαλί που συνήθως αποτελεί την πλειοψηφία των χρωμάτων του αυτοκινήτου της. 

Η βρετανική ομάδα λέει ότι κάνει επίσης την αλλαγή για να συνεχίσει τον εορτασμό της 60ης επετείου του 2023 από την ίδρυση της ομάδας ως Bruce McLaren Motor Racing το 1963. 

Προηγουμένως, η McLaren έτρεξε με ένα χρωματικό συνδυασμό που ήταν αφιερωμένο στην κατάκτηση του «Triple Crown» στους αγώνες του Μονακό και της Ισπανίας ως φόρο τιμής στην επιτυχία των μονοθεσίων της στο Indianapolis 500, 1984 γκραν πρι του Μονακό (έναν αγώνα που η ομάδα έχει κερδίσει σε άλλες 14 περιπτώσεις μετά από αυτόν τον πρώτο θρίαμβο) και 1995 στις ώρες του Λε Μαν. 

Η McLaren δεν είναι η μόνη ομάδα που κάνει μια σημαντική αλλαγή για τους επόμενους αγώνες, με τη Williams επίσης να αλλάξει τον σχεδιασμό της ως μέρος μιας χορηγικής συμφωνίας με την εταιρία πετρελαίου Gulf

Η Williams θα διατηρήσει επίσης την προσωρινή αλλαγή σχεδιασμού,  η οποία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο μετά από ψηφοφορία που έγινε από θαυμαστές για διάφορες επιλογές χρησιμοποιώντας τα διάσημα χρώματα της εταιρίας Gulf με την οποία έτρεξε η ίδια η McLaren στο γκραν πρι του Μονακό το 2021 όταν είχε την αιγίδα του χορηγού. 

Tags: