Νόρις: «Ελπίζω να κερδίσω σύντομα»

Λάντο Νόρις

i

©Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images

Νόρις: «Ελπίζω να κερδίσω σύντομα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:10 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 08.10.2023

Ο Λάντο Νόρις μίλησε για την επίδοσή του στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ, με τον Βρετανό να εκφράζει και μία επιθυμία του για το μέλλον.

Η McLaren επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης σε αγώνα της Formula 1. Ο Όσκαρ Πιάστρι πανηγύρισε τη νίκη στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (7/10) στο Κατάρ, ενώ ο Λάντο Νόρις βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

Ο Νόρις χρειάστηκε να δώσει «μάχη» με τις Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ για 19 γύρους, με τον Βρετανό να κάνει το κρίσιμο προσπέρασμα για το βάθρο στον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes στον τελευταίο γύρο. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Νόρις δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Όσκαρ για την πρώτη του νίκη και στον Μαξ για τον τίτλο. Είμαι χαρούμενος με την ανάκαμψή μου. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, έκανα κακή εκκίνηση, πράγμα που έκανε τον αγώνα μου δύσκολο. Έκανα όμως καλά προσπεράσματα και έδωσα μάχες μέχρι τον τελευταίο γύρο που πέρασα τον Τζορτζ Ράσελ. Ήταν σκληρός αγώνας αλλά πήραμε ένα ακόμη βάθρο για την ομάδα».

Ερωτηθείς για το πώς αντιμετώπισε τους οδηγούς που εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα ελαστικών στο Σπριντ, ο Νόρις ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή ξέραμε πως μπορούμε να τους ξεπεράσουμε, αφού ήταν με τα μαλακά ελαστικά. 

Αυτή η γόμα ήταν καλύτερη για τον πρώτο γύρο και τα αρχικά στάδια του αγώνα. Ήταν τυχεροί που είχαμε τόσες πολλές παρεμβάσεις από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αν δεν είχαμε τόσα, τότε η μεσαία γόμα θα ήταν με διαφορά η καλύτερη επιλογή. Ήταν δύσκολες οι μάχες σήμερα, δεν ξεκίνησα καλά, αλλά ο αγώνας τελείωσε θετικά».

Τέλος, ο οδηγός της Mclaren εξέφρασε και μία επιθυμία του για το μέλλον: «Ελπίζω να κερδίσω σύντομα. Προσπαθώ εδώ και καιρό να το καταφέρω. Ο Όσκαρ έκανε φοβερή δουλειά όλο το τριήμερο. Έκανα πολλά λάθη κι αυτός κανένα και το εκμεταλλεύτηκε».