Ο εντυπωσιακός Λεκλέρ πήρε την πολ ποζίσιον στο Μονακό

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Ο εντυπωσιακός Λεκλέρ πήρε την πολ ποζίσιον στο Μονακό

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:16 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 29.05.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την πολ ποζίσιον για το γκραν πρι του Μονακό, μπροστά από τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι του Μονακό, του όγδοου αγωνιστικού τριήμερου της φετινής σεζόν της Formula 1 είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Ο Μονεγάσκος πιλότος πήρε στον αγώνα της πατρίδας του την πρώτη του για φέτος πολ ποζίσιον και 24η της καριέρας του.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι με την πρώτη McLaren, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η έτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ. Ο Μαξ Φερστάπεν δεν τα πήγε καλά και θα εκκινήσει από την 6η θέση στον αγώνα της Κυριακής.

Με το που άνοιξε το pit lane τα μονοθέσια άρχισαν να βγαίνουν από τα γκαράζ στην πίστα για τις πρώτες τους προσπάθειες στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών.

Οι χρόνοι έπεφταν συνέχεια γύρο με το γύρο, καθώς οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερους με το ίδιο σετ ελαστικών. Πολλοί πιλότοι βρέθηκαν στην πρώτη θέση. Αυτός που έμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας στην κορυφή ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes.

Το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο ποιοι οδηγοί θα αποκλειστούν από το Q1. Εκεί σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκπλήξεις, καθώς ο Σέρχιο Πέρες και ο Φερνάντο Αλόνσο έμειναν στην 18η και 16η θέση αντίστοιχα. Μαζί τους εκτός συνέχειας έμειναν οι Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber) και Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber).

Στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων, ο Κάρλος Σάινθ ανέβηκε από νωρίς στην πρώτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τους Μαξ Φερστάπεν, Γιούκι Τσουνόντα και Εστεμπάν Οκόν.

Όσο περνούσε η ώρα οι χρόνοι έπεφταν ακόμα περισσότερο και όπως είναι λογικό είναι η κατάταξη άλλαζε. Έτσι στην πρώτη θέση ήταν ο Λάντο Νόρις με τη McLaren.

Οι πέντε οδηγοί που δεν κατάφεραν να μπουν στο Q3 ήταν οι Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

Στο τρίτο και κρίσιμο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Όσκαρ Πιάστρι ξεχώρισαν, με τον πρώτο να είναι ταχύτερος του Αυστραλού.

Οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ τους για ανασυγκρότηση και φρέσκα ελαστικά, για να βγουν για μια τελευταία φορά στην πίστα και να τα δώσουν όλα για τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Ο Λεκλέρ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και έτσι πήρε την πρώτη του για φέτος πολ ποζίσιον. Στη 2η θέση βρέθηκε ο  Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren, ενώ ο Κάρλος Σάινθ συμπλήρωσε την τριάδα με την έτερη Ferrari.

Ακολούθησαν οι Λάντο Νόρις (McLaren), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Γιούκι Τσουνόντα (RB), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Πιερ Γκασλί (Alpine). Ο Φερστάπεν στην προσπάθειά του να βελτιώσει τον χρόνο του είχε επαφή με τον τοίχο και έτσι παρέμεινε στην 6η θέση.

Το γκραν πρι της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: