Ο Λεκλέρ στην κορυφή των τρίτων δοκιμαστικών του Μονακό

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari Press Office

Ο Λεκλέρ στην κορυφή των τρίτων δοκιμαστικών του Μονακό

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:45 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 29.05.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Μονακό.

Η τελευταία ευκαιρία των ομάδων να βρουν επιπλέον απόδοση και ταχύτητα πριν τη μάχη της πολ ποζίσιον ήταν το FP3 του γκραν πρι του Μονακό.

Ταχύτερος μετά το τέλος της διαδικασίας ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari. Ο Μονεγάσκος με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:11,369 και πήρε την πρωτιά στα τρίτα ελευθέρα δοκιμαστικά του Μόντε Κάρλο.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος ήταν για μόλις 0,197 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του Λεκλέρ. Θετικό στοιχείο για την αυστριακή ομάδα είναι πως σε σχέση με την Παρασκευή (24/5) έχει βελτιωθεί η απόδοση της RB20.

Ο Λιούις Χάμιλτον με το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes κατετάγη στη 3η θέση της τελικής κατάταξης. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των ημερών στο Μονακό και αναμένεται να δώσει «μάχη» για την κατάκτηση της πολ.

Στην 4η θέση ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι με την προβληματική McLaren, η οποία απέχει μισό δευτερόλεπτο από τη Ferrari. Ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull βρέθηκε στην 5η θέση, μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ με την έτερη Mercedes.

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari κατέλαβε την 7η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λάντο Νόρις (McLaren), Γιούκι Τσουνόντα (RB) και Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin).

Μάλιστα η διαδικασία διακόπηκε μετά από 14 λεπτά δράσης, καθώς ο Βάλτερι Μπότας της Kick Sauber έσπασε την εμπρός δεξιά ανάρτησή του.  

Η δράση στο GP του Μονακό συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές

Tags: