Πιάστρι: «Είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Όσκαρ Πιάστρι

i

©McLaren

Πιάστρι: «Είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:36 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 29.07.2023

Ο Όσκαρ Πιάστρι δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του από τον παρθενικό του τερματισμό στην πρώτη τριάδα σε αγώνα της Formula 1.

Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν αναμφίβολα ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (29/7). Ο Αυστραλός οδηγός βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, αλλά η χαρά κράτησε για λίγο, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν τον προσπέρασε. Ωστόσο ο οδηγός της McLaren τερμάτισε στη δεύτερη θέση.  

Μετά το τέλος του Αγώνα Σπριντ, ο Πιάστρι μίλησε στην Ναόμι Σιφ για τα όσα έγιναν: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Μπήκαμε στα pits όταν αποχώρησε από την πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έκανα ό,τι καλύτερο αλλά δεν μπορούσα να ανταγωνιστώ τον Μαξ. Είναι ωραίο να είμαι στη 2η θέση και πέρα από τον Μαξ είχαμε εξαιρετικό ρυθμό. 

Μπράβο στην ομάδα, τα τελευταία τρία τριήμερα είναι πολύ ιδιαίτερα για εμάς σε σύγκριση με τα προηγούμενα. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά για το μονοθέσιο που μου έδωσαν, αλλά πρέπει να βρούμε λίγη ακόμη απόδοση. Απήλαυσα τους γύρους μου στην πρωτοπορία, είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Γκασλί: «Το συναίσθημα είναι απίστευτο, σκεφτόμουν συνέχεια τον Αντουάν»
FORMULA 1

22:47 - 29.07.2023

Γκασλί: «Το συναίσθημα είναι απίστευτο, σκεφτόμουν συνέχεια τον Αντουάν»

Ο Πιερ Γκασλί ήταν χαρούμενος με την επίδοσή του στον αγώνα Σπριντ του Βελγίου, αλλά επίσης ο Γάλλος οδηγός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον συμπατριώτη του Αντουάν Ιμπέρ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην ίδια πίστα το 2019, σε αγώνα της Formula 2:

Όσον αφορά τη «μάχη» με τον Μαξ Φερστάπεν, ο Αυστραλός οδηγός είπε: «Πίστευα πως το αυτοκίνητο ασφαλείας θα με βοηθούσε στον αγώνα, θα είχα λιγότερους γύρους ώστε να τον κρατήσω πίσω μου. Μετά την Eau Rouge είδα τον καθρέφτη μου και τον είδα κολλημένο πίσω μου και με πέρασε. Δεν μπορούσα να τον κρατήσω πίσω μου. Έχουμε λίγη δουλειά μπροστά μας αλλά είμαι χαρούμενος, πήραμε βαθμούς. Είναι το πρώτο μου Τοπ3, το απήλαυσα και αύριο ελπίζω να έχω καλό αγώνα».