Με νέα χρώματα η πρωταθλήτρια Red Bull στο γκραν πρι του Μαϊάμι

Η Red Bull όπως θα εμφανιστεί στο Μαϊαμι

i

©redbullcontentpool

Με νέα χρώματα η πρωταθλήτρια Red Bull στο γκραν πρι του Μαϊάμι

Δημήτρης Μπαλής 13:20 - 04.05.2023

Φερστάπεν και Πέρες θα οδηγήσουν μονοθέσια με ξεχωριστές πινελιές δια χειρός Μαρτίνας Αντριάνο.

H Red Bull πριν την έναρξη της σεζόν στη Formula 1, είχε ανακοινώσει ότι θα αγωνιστεί στα τρία αμερικανικά γκραν πρι σε Μαϊάμι, Όστιν και Λας Βέγκας, με νέα χρώματα προβάλλοντας τον διαγωνισμό Make Your Mark που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να σχεδιάσουν οι θαυμαστές της μάρκας τους χρωματικούς συνδυασμούς.

Οι… μπογιές παραδόθηκαν, λοιπόν, στους πιο πιστούς ακόλουθους της μάρκας και η δημιουργία της Μαρτίνα Αντριάνο, από την Αργεντινή, επιλέχθηκε από χιλιάδες συμμετοχές. Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής ήταν το αφεντικό της ομάδας και CEO Κρίστιαν Χόρνερ.

Τόσο το αυτοκίνητο του Μαξ Φερστάπεν όσο και του Σέρχιο Πέρες θα είναι διακοσμημένα με ξεχωριστές πινελιές, ένα έργο που ήταν το πνευματικό τέκνο της φοιτήτριας γραφιστικής, η οποία ενσωμάτωσε ροζ, γαλαζοπράσινες και μοβ γραμμές στο πλαϊνό μέρος, το ρύγχος και το μπροστινό φτερό της RB19, χρώματα που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με το Μαϊάμι.

Η Red Bull όπως θα εμφανιστεί στο Μαϊαμι ©redbullcontentpool

Μάλιστα, η νικήτρια του διαγωνισμού έχει μεταβεί στο Μαϊάμι για να δει από κοντά το σχέδιό της και να ζήσει ένα Σαββατοκύριακο στην πίστα με την ομάδα που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Η πρωτοβουλία Make Your Mark είναι εξαιρετική. Το να δίνουμε στους θαυμαστές μας την ευκαιρία να επηρεάσουν το σχεδιασμό μας στους τρεις αγώνες των ΗΠΑ είναι κάτι που δεν βλέπεις να κάνουν άλλες ομάδες. Είναι σημαντικό για την ομάδα να μπορεί να εμπλέκει τους οπαδούς της σε αυτό που κάνουμε και να τους δίνουμε μοναδικές ευκαιρίες όπως αυτή. Νομίζω ότι η Μαρτίνα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και η ζωντάνια φαίνεται απίστευτη. Ο σχεδιασμός διατηρεί το ήθος αυτού που είμαστε, αλλά εισάγει το Μαϊάμι και στην RB19. Σίγουρα θα ξεχωρίσουμε όταν δείτε αυτό το αυτοκίνητο στην πίστα. Με ενδιαφέρει να δω τι σκέφτονται οι άνθρωποι για το Οστιν και φυσικά για το Λας Βέγκας, που υπόσχεται να είναι πραγματικά συναρπαστικό», δήλωσε ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Η Red Bull όπως θα εμφανιστεί στο Μαϊαμι ©redbullcontentpool

Οσο για την Μαρτίνα Αντριάνο, τόνισε ότι: «Τη στιγμή που έμαθα ότι είχα κερδίσει ήμουν σοκαρισμένη και άφωνη, δεν μπορούσα να το πιστέψω - μου φαίνεται σαν ένα τρελό όνειρο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν ξεκίνησα το σχέδιό μου ήταν πώς ο αέρας ρέει μέσα και πάνω από το αυτοκίνητο, μετά πώς κινείται και πόσο γρήγορα πάει. Από εκεί προήλθε η έμπνευσή μου. Στη συνέχεια, φυσικά, ήθελα να εκπροσωπήσω και το Μαϊάμι, οπότε όλα αυτά ήταν η έμπνευση. Από τότε που άρχισα να σπουδάζω το πτυχίο μου στη γραφιστική, ήθελα να σχεδιάσω κάτι για ένα αυτοκίνητο, όπως ένα χρωματικό ντύσιμο του αυτοκινήτου ή ένα κράνος, και ακόμη και πριν από αυτό ήξερα ότι μια μέρα ήθελα να δουλέψω στη Formula 1, οπότε είχα αυτή την ευκαιρία από την Oracle Red Bull Racing».

Το θέμα είναι να δούμε τι θα κάνει και στην πίστα το μονοθέσιο…

Tags: