Ο Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον στο GP της Αυστραλίας και «έσπασε» τα χρονόμετρα

Χόρχε Μάρτιν

Ο Μάρτιν πήρε την πολ ποζίσιον στο GP της Αυστραλίας και «έσπασε» τα χρονόμετρα

Άγγελος Φραγκισκάτος 04:13 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 04:50 - 21.10.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν με διαφορά ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Αυστραλίας και πήρε την πολ ποζίσιον.

Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατακτήτριες δοκιμές του 16ου αγωνιστικού τριημέρου του MotoGP στην Αυστραλία. Ο αναβάτης της Pramac Ducati δεν αντιμετώπισε κανένα αντίπαλο στο Q2 και με τον χρόνο 1:27,246 πήρε την πολ ποζίσιον, κάνοντας και ρεκόρ πίστας στο Φίλιπ Άιλαντ..  

Πίσω από τον διεκδικητή του τίτλου βρέθηκε ο ταχύτερος στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (21/10) Μπραντ Μπίντερ της KTM για μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. 

Τρίτος κατετάγη ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Πέκο Μπανάια. Ο αναβάτης της Ducati έπρεπε να παλέψει για να βγει από το Q1 για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά σε αντίθεση με το αγωνιστικό τριήμερο στην Ινδονησία, έκλεισε με επιτυχία ένα από τα δύο slots στο pole shootout. 

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia, ενώ πίσω του ακολούθησαν ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Ducati και ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati.

Ο Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε να προκριθεί από το Q1, με το πέσιμο της καρό σημαίας να τον βρίσκει στην 7η θέση της κατάταξης. Δίπλα του θα βρίσκονται οι Τζακ Μίλερ της KTM και ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia. Την τελική κατάταξη συμπλήρωσαν οι Μάρκο Μπετζέκι (Mooney VR46), Πολ Εσπαργκαρό (GasGas) και Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati).  

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha ήταν στα αρνητικά της ημέρας, καθώς ο Γάλλος αναβάτης θα εκκινήσει από την 17η θέση του γκραν πρι της Αυστραλίας. 

Θυμίζουμε ότι το γκραν πρι της Αυστραλίας άλλαξε ημέρα και ώρα και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/10, στις 7:10 ώρα Ελλάδος. Παράλληλα ο Αγώνας Σπριντ θα διεξαχθεί τη Κυριακή 22/10, στις 06:00 ώρα Ελλάδος.  

Tags: