Στην κορυφή των χρόνων ο Μπίντερ, 1-2 για την κυρίαρχη KTM

Μπραντ Μπίντερ

i

©Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Στην κορυφή των χρόνων ο Μπίντερ, 1-2 για την κυρίαρχη KTM

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:34 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 20.10.2023

Η KTM κυριάρχησε στις ελεύθερες δοκιμές του MotoGP στην Αυστραλία, με τον Μπραντ Μπίντερ να είναι ταχύτερος από τον team mate του, Τζακ Μίλερ.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η πρώτη ημέρα δράσης του 16ου αγωνιστικού τριημέρου για το MotoGP, με τις ελεύθερες δοκιμές της Αυστραλίας να μας δίνουν μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια του τριημέρου.

Η KTM έδειξε να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα των διαδικασιών, με τους αναβάτες της να κάνουν το 1-2, με τον Μπραντ Μπίντερ να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο με επίδοση 1:27,943. 

Πίσω του στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τζακ Μίλερ, ο οποίος έχασε την πρώτη θέση της διαδικασίας για μόλις 0,148 δευτερόλεπτα. Τρίτος κατετάγη ο φορμαρισμένος Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia.   

Ο διεκδικητής του τίτλου, Χόρχε Μάρτιν, ήταν στην 4η θέση των χρόνων, με τη διαφορά του από τον Νοτιοαφρικανό της KTM να είναι στα 0,279 δευτερόλεπτα. Ο Πολ Εσπαργκαρό με τη δορυφορική GasGas πραγματοποίησε μία εξαιρετική επίδοση στις δοκιμές, με το πέσιμο της καρό σημαίας να τον βρίσκει στη 5η θέση.  

Ο Μάρκο Μπετζέκι της Mooney VR46 ήταν στην 6η θέση της κατάταξης, ενώ στην έβδομη κατετάγη ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati,  

Ένατος ακολούθησε ο Ενέα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή GP23, ενώ τη τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αλέις Εσπαργκαρό με Aprilia και Ζοάν Ζαρκό με Ducati

Στα αρνητικά της ημέρας ο Πέκο Μπανάια δεν κατάφερε να εισέλθει στη πρώτη δεκάδα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των αναβατών έχανε σημαντικό χρόνο στο τρίτο κομμάτι της πίστας και δυσκολευόταν στις συνεχόμενες στροφές στο τέλος, μένοντας στην 11η θέση. Κάπως έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 θα αναγκαστεί για δεύτερο συνεχόμενο αγωνιστικό τριήμερο να δώσει «μάχη» στις κατατακτήριες δοκιμές από το Q1. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP για το γκραν πρι της Αυστραλίας είναι προγραμματισμένες για τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 2:50 ώρα Ελλάδος.

Tags: