Ποδαρικό του Μπετσέκι στο MotoGP Ολλανδίας

Το MotoGP πήγε στο Ασεν

i

©redbullcontentpool

Ποδαρικό του Μπετσέκι στο MotoGP Ολλανδίας

Δημήτρης Μπαλής 14:35 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 23.06.2023

Ο αναβάτης της VR46 με Ducati ήταν ο ταχύτερος στα πρώτα δοκιμαστικά και ο Μαρκ Μάρκεθ 21ος.

Στην Ολλανδία έχει μεταφερθεί το σκηνικό του MotoGP για τον 8ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Όπως συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς, τα δοκιμαστικά της Παρασκευής, τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο σκέλος, έχουν πολλή μεγάλη σημασία καθώς ο συνδυασμός των καλύτερων θέσεων καθορίζει πώς θα βρεθούν οι αναβάτες το Σάββατο στις δύο προκριματικές διαδικασίες, στο Q2 για τη μάχη της πολ ποζίσιον ή στο Q1 όπου θα δώσουν μάχη οι οδηγοί που έμειναν πίσω, για το ποιο θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις για να μπουν στο Q2.

Σήμερα, στο πρώτο σκέλος των δοκιμαστικά, στην FP1, ο Μάρκο Μπετσέκι της VR46 με Ducati ήταν ο ταχύτερος όλων.

Ένα χρόνο μετά από το παρθενικό του βάθρο στο MotoGP στην Ολλανδία, ο Μπετσέκι ήταν κατά 0,314 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Μάβερικ Βινιάλες με Aprilia. Τοποθετώντας ένα φρέσκο μαλακό πίσω ελαστικό για τις τελευταίες στιγμές της διαδικασίας, ο Μπετσέκι μπόρεσε να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο, με τον Αλεξ Μάρκεθ να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα με την Gresini Ducati μπροστά από τον Ζοάν Ζαρκό της Pramac με Ducati, ο οποίος είχε και πτώση. Μπόρεσε, όμως, να συνεχίσει με την εφεδρική μοτοσυκλέτα και να περάσει τέταρτος μπροστά από τον συμπατριώτη του Γάλλο Φάμπιο Κουαρταράρο.

Ο αναβάτης της Yamaha φέρει τραυματισμό κι ήταν αμφίβολο αν θα πάρει μέρος στα δοκιμαστικά, καθώς πριν μερικές μέρες έσπασε το μεγάλο δάχτυλο στο αριστερό του πόδι, κάνοντας τρέξιμο στο Άμστερνταμ.

Ο Λούκα Μαρίνι με τη Ducati της VR46 ακολούθησε σε χρόνο και έπειτα ο Νακαγκάμι με Honda, μπροστά από τον νικητή στη Γερμανία, Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Φραντσέσκο Μπανιάια ήταν μόλις 12ος και υπέφερε αρκετές στιγμές σε όλη τη διάρκεια της περιόδου των 45 λεπτών.

Μετά από ένα άτυχο τριήμερο στο Σάξερινγκ που περιελάμβανε πέντε ατυχήματα, ο τραυματίας Μάρκ Μάρκεθ πήγε στο Ασεν με μια πιο προσεκτική προσέγγιση. Ηταν επιφυλακτικός με τη Honda κάνοντας τον 21ο χρόνο, μπροστά μόνο από τον Ικερ Λεκουιόνα που αναπληρώνει τον τραυματία Ζόαν Μιρ.

Tags: